Het is al wat ouder nieuws, maar toch even een woordje erover... De Noorse prinses Märtha Louise heeft op 24 juli gezegd dat ze helderziend is. Ze wil mensen leren hoe zij met engelen kunnen praten.


De 35-jarige fysiotherapeute laat op de website van haar nieuwe, alternatieve onderwijscentrum weten dat ze al sinds haar jeugd met engelen communiceert.

Het Astarte Education Centrum waarvan ze medeoprichtster is, leert studenten hoe ze "wonderen kunnen creëren" in hun leven "met engelen en met hun eigen kracht".

Wat is dat toch met die dames van adel? Die willen maar communiceren met van alles, behalve met alles wat riekt naar enige vorm van menselijkheid, lijkt het wel.

Zo hadden we al een prinses die beweerd te kunnen praten met bomen, dolfijnen en paarden. Onze eigen Irene die zelfs het plan had opgevat dat er met Al Quaida gesproken moest worden.

Want, zo redeneerde zij,: "Als je de ander geen kans geeft, blijf je hangen in je eigen oordeel en verandert er nooit iets'', aldus Irene. Zij is geen lid meer van het koninklijk huis en mag dus in het openbaar zeggen wat ze wil. In 1983 voerde ze het woord tijdens de tweede grote demonstratie tegen kruisraketten. President Bush is volgens Irene de verpersoonlijking van het oude leiderschap: ,,Ik weet het beter dan jullie, en ik ga jullie overheersen. Punt uit!''

De interesse in paranormale zaken bij de Oranjes begon al bij Juliana's moeder, koningin Wilhelmina.

 

Niet alleen hield zij vol dat ze in het Amerikaanse Witte Huis een geestverschijning van de vermoorde president Lincoln (waarvan gezegd wordt dat ie zijn eigen dood gedroomd had..) had gezien, ook was zij ervan overtuigd dat koningin Sophie, de eerste vrouw van koning Willem III, spookte op Het Loo en Huis Ten Bosch.

Wilhelmina, van 1898 tot 1948 regerend vorstin, ging zelfs nog een stapje verder door met overledenen te praten. Vooral met Sophie zou zij als medium veel 'collegiale gesprekken' hebben gevoerd. Sophie was bepaald geen gelukkige vrouw. Haar huwelijk met koning Willem III was bepaald geen succes. In 1877 stierf ze ongelukkig en Willem trouwde opnieuw met de 41 jaar jongere Emma, waaruit Wilhelmina werd geboren. Volgens haar voelde Sophie zich door veel mensen onbegrepen, kon zij maar geen rust vinden en zorgde zij zelfs voor poltergeist-verschijnselen. Volgens enkele uitgelekte brieven zou Wilhelmina door haar contact hebben bewerktstelligd dat zij eindelijk toch rust vond.

Nadat Wilhelmina was overleden, was het inderdaad jaren stil rond het koninklijke spook. Totdat, volgens een hofbron, zij acht jaar terug weer opdook op zowel Huis Ten Bosch als het Oude Loo. Irene zou op advies van de Baarnse pastor Frans Saelman, naar Het Loo zijn gegaan om te zorgen dat Sophie eindelijk dan toch rust zou krijgen. Naar verluidt heeft zij met allerlei rituelen geprobeerd om Sophie duidelijk te maken dat zij 'naar het witte licht moest gaan'.


Wilhelmina zag niet alleen spoken, maar ze kon ook in een soort van trance raken als ze aan het schilderen was. Ze penseelde graag bomen en landschappen. Ze dichtte veel kracht toe aan bomen en in haar tuinen mochten ze absoluut niet worden gesnoeid zonder haar uitdrukkelijke toestemming. Ze praatte nog niet met bomen, zoals Irene later zou doen, maar ze vond er rust bij en omarmde weleens een stam om daar kracht uit te putten. Net als haar man, prins Hendrik. Ze hadden overigens geen bijster huwelijk, maar de prins was behalve een rokkenjager ook zeer geinteresseerd in bovennatuurlijke zaken. Volgens historici geloofde de prins in buitenaardse wezens.

Juliana was haar tijd altijd al ver vooruit geweest. Haar opvattingen, die ze in de jaren '50 al had, zouden nu als new-age worden bestempeld.


De helderziende gebedsgenezeres Greet Hofmans werd door prins Bernhard aan Juliana voorgesteld omdat zij in staat zou zijn om prinses Christina van haar slechtziendheid af te helpen.

Dit zou niet lukken, maar desondanks ontstond een warme vriendschap tussen de koningin en de paragnoste, een vrouw die ook bekend werd als 'De Sphinx van Soestdijk'. Een ingewijde aan het hof vertelt dat Greet Hofmans beslist niet schuldig was aan het ontstaan van de toenmalige grote huwelijksproblemen tussen Bernhard en Juliana. 'Zij was een makkelijke zondebok op wie uiteindelijk alle 'schuld' kon worden geschoven. Juliana's eigengereidheid werd zeker door Greet geinspireerd, maar niet meer dan dat.

Aangenomen wordt dat Beatrix de minst paranormaal-geinteresseerde is van de familie . In elk geval wil zij zo weinig mogelijk over het paranormale van de Oranjes naar buiten hebben, ook al wordt zij wel eens geadviseerd daar niet zo moeilijk over te doen. Sommige adviseurs zouden haar er op wijzen dat het juist goed is voor de populairiteit van het koningshuis om het mystieke aura van de familie te laten uitkomen.

En dit kan uitstekend door het occulte leven van de Oranjes te laten lekken. Beatrix wil er niet aan, maar zuslief Irene hoeft zich nergens meer wat van aan te trekken sinds zij door haar (mislukte) huwelijk met Carlos de Bourbon Parma geen lid meer is van het Koninklijk Huis. Door haar twee boeken waaronder 'Dialoog met de natuur'- waarin zij uitgebreid verhaalt over haar gesprekken met bomen, dolfijnen en muizen-heeft ze zich heerlijk uitgeleefd. Ook over prinses Christina gaat het gerucht dat ze praat met engelen.

Over de nieuwste generatie Oranje is nog weinig bekend als het gaat om de bovennatuurlijke activiteiten.


Wél opvallend is dat Willem-Alexander, net als Irene, Juliana en Wilhelmina, lid wil worden van de Bossche Illuminatie. Onlangs is hij geinstalleerd bij dit besloten gezelschap, dat bekend staat om het liefdadigheidswerk en de enorme belangstelling in occulte zaken. Het lijkt erop dat de occulte interesse van de Oranjes van generatie naar generatie overgaat.

Mocht u nog meer grenswetenswaardig/eigenaardigheden weten over mensen van Koninklijk bloed, laat het ons gerust weten.

Eva: Hmmm, en we kennen het verband tussen de koningshuizen en het Reptilian Illuminazi boeventuig.
Uitermate verdacht dus allemaal...
Op 01-08-2007 23:31:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
J.W.: die Irene heeft toch wel gelijk
Op 24-08-2007 0:53:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz: Hoe heet dat schip van Bea ook alweer?
"De Groene Draeck"?

Had dat niet met een of andere herberg te maken?

In the mysticism of the Chinese tongs, the Green Dragon is a death symbol. A symbol of the dragon is worn on a ring or held in the hand of a "hatchet man." The Green Dragon is supposed to impart the notion of a "license to kill" for it signifies that the murder is an affair of "honor"

Our Masonic forefathers met a one of the first Masonic Lodges The Green Dragon Tavern in America located at 11 Marshall Street, Boston MA, to decide America's future.(bericht gewijzigd op 24-8-2007 15:11:25)
Op 24-08-2007 15:09:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Ja, het is al heel lang oorlog tussen de draken(goden) uit den hemel en slangen(goden) de natuurmens geevolueerd met door en in de aarde:-)

Goed gevonden, voetnoot
Zo werken ze al eeuwen, ze wrijven het ons in zonder dat wij het doorhebben

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 25-8-2007 11:27:17)
Carpe diem homo universalis
Op 25-08-2007 11:26:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: Herman den Blijker praat met overleden moeder
Uitgegeven: 1 september 2007 15:19
Laatst gewijzigd: 1 september 2007 15:25

AMSTERDAM - Televisiekok Herman den Blijker kan praten met zijn overleden moeder. Meestal komt er een gesprek op gang als hij zich ergens zorgen om maakt.

"Ze vertelt me dingen die ze niet kan weten en ik zie haar ook voor me", zegt Den Blijker in een interview met het blad Vrouw.

De eerste keer dat de sigarenrokende Rotterdammer naar eigen zeggen contact had met zijn moeder, die overleed aan de gevolgen van een tumor, voelde het heel normaal, zegt hij.

Raar

"Pas achteraf dacht ik: dit is wel een beetje raar." Toch denkt Den Blijker dat als hij zich erop zou concentreren hij ook contact kan maken met andere doden.

De 48-jarige Den Blijker is bekend van programma's als Mijn Tent is Top en Herrie in de Keuken. Hij heeft negen restaurants. Visrestaurant Las Palmas in Rotterdam is zijn nieuwste aanwinst.

ZIE OOK:
Op 01-09-2007 16:01:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz:
F.Floor (61):

In grote lijnen is dit verhaal correct. Ik kan dat als oud-politiemedewerker nog weten, dat moet midden 1963 zijn geweest dat ik het rapport over Greetje Hofmans schreef en dat werd onmiddellijk tot staatsgeheim verklaard.

Ik begin langzaamaan wel erg nieuwsgierig te worden naar je cv.....

(bericht gewijzigd op 23-10-2007 23:28:55)
Op 23-10-2007 23:24:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
einstein: hmm oud politie ambtenaar? hehe....
Op 12-05-2008 23:53:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden