Koen is niet de enige die van insecten houdt. In Tokio houden ze volgens recente berichtgeving zelfs kevergevechten. "Ik vind ze leuk omdat het zo'n sterke vechters zijn," aldus de 9-jarige japanse Handa.

Of het in Nederland ook een populaire sport is weet ik niet, maar in Japan schijnen de kevers als zoete broodjes over de toonbank te gaan. Sinds 2000 is het aantal kevers dat in de Japanse luchthavens is geinspecteerd verviervoudigd...

Vechtende kevers in Japan
Vechtende kevers in Japan
( Vechtende kevers in Japan )

Met behulp van stokjes, men eet er daar ook mee, duwt men de kevers vooruit als ze niet actief genoeg zijn. In tegenstelling tot honden- en hanen- en mensengevechten bevat de kever-arena weinig bloed. De geharnaste gladiatoren worden mede daarom almaar populairder.

Moest onze Koen er zijn geweest, hij had er vast een leuker blogje van gebakken. Ik maak me er makkelijk vanaf en schotel u gewoon een sensationeel live kever-gevecht voor. Let's get ready to rumble!

Gerelateerd aan deze publicatie:
CrystalEyez: Ik had meer matrix- achtige bewegingen verwacht, omwille van Japan enzo... :-)
| Ik weet niet wat ik niet weet |
Op 02-08-2007 15:24:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
db: Desalniettemin ontzagwekkende beesten. Afgelopen week was het rondom ons vakantiehuisje in Frankrijk ook torrenterritory... Insecten groter dan een vingerkootje zijn toch niet echt m'n ding. Kan wel zien dat ik een echte Hollander ben.
(bericht gewijzigd op 2-8-2007 19:26:47)
Op 02-08-2007 19:26:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BaajGuardian: Ik begin die beestjes wel te respecteren lately, gister schoot ik er een van mn monitor met mn vinger en daar had ik achteraf spijt van. Zegt toch wel wat dacht ik.
Op 03-08-2007 11:42:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Vladimir:
BaajGuardian:

Ik begin die beestjes wel te respecteren lately, gister schoot ik er een van mn monitor met mn vinger en daar had ik achteraf spijt van. Zegt toch wel wat dacht ik.


Dat je beter op voorhand moet nadenken?
Op 03-08-2007 11:43:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden