In Cairo werd een nieuwe tempel uit de tijd van Ramses II blootgelegd. Naast een standbeeld van een zittend figuur trof men er ook hieroglyfen aan. Klapstuk was een groot granieten beeld dat hoogstwaarschijnlijk Ramses zelf voorstelt. Lezen wat Zahi Hawass, piramidebaas, erover te zeggen heeft? Hier klikken. Op deze pagina lees je nog iets meer over het beeld van Ramses II.

Het gaat lekker met de archeologie, laatst werd ook al een nieuwe graftombe gevonden in de Vallei Der Koningen. Sinds de ontdekking van Toetanchamon werd er in dat gebied niets meer gevonden. Of de zandrijke omgeving nog meer elementen uit onze geschiedenis verbergt zal de tijd leren.

Update: nieuwe bevindingen uit de Vallei Der Koningen spreken tegen dat het om een graftombe gaat. Door allerlei spullen te vinden die gebruikt worden tijdens het maken van mummies gelooft men nu in een mummificatiekamer.

Op een andere plaats, in de tempel van Amenhotep III te Luxor, heeft men dan weer 17 beelden gevonden. Alle exemplaren tonen de beeltenis van de Egyptische godin Sekhmet en zijn bijna twee meter groot. Een week eerder werden ook al 6 beelden van Sekhmet gevonden.

Update 2: Videobeelden van de opgravingen in de Vallei Der Koningen zijn hier te bekijken.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden