In een van de grootste misdaadgebieden van Mexico-City hebben archeologen ruïnes gevonden. De onderzoekers geloven op resten van een piramide van de Azteken te zijn gebotst.

Werkers legden de eeuwenoude muren reeds in juni bloot in de drukke Iztapalapa-buurt. De archeologen lieten later weten dat ze vermoeden dat het de hoofdpiramide van de Azteekse stad was. In de 16e eeuw kwam Herman Cortes langs en veegde het van de kaart. Nu is het centrum van dit gebied een oord voor misdadigers en drugsdealers.

"We wisten de globale lokatie maar konden het gebied niet onderzoeken omdat het een druk stedelijk gebied is," aldus archeoloog en hoofd van de opgravingen Jesus Sanchez. Ze zullen nog een jaar nodig hebben om te kijken of volledige opgravingen wel een optie zijn.

Makkelijk heeft Herman Cortes het niet gehad, misschien daarom dat er zo'n ravage plaatsvond. In 1520 annihileerde de koning van Iztapalapa, Cuitlahuac, hem en zijn Spaanse troepen bijna. Die nacht staat bekend als de treurige nacht, of treurnacht. Na uiteindelijk toch te winnen verwoestte Cortes de gehele stad. Dankzij de archeologen zullen de overgebleven resten misschien nog een tijd meegaan...

mika2002: Das een roerig stukje grond!
Op 06-08-2007 20:00:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: De man's naam was Hernan Cortez. Afkorting van Hernando.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 11-05-2010 17:56:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden