Als de mens zich met de natuur gaat bemoeien heeft dat meestal destrasteuze gevolgen. Maar soms heeft het een verrassend effect, zoals bij graslanden. We kennen allemaal de weilanden waar we langs rijden met de fiets of auto. Hoewel ze door mensenhanden zijn aangelegd heeft er zich op de weilanden en graslanden een eigen stukje natuur gevormd.


Voor het maaiseizoen begint kun u hier een stukje prachtige natuur vinden. Want in deze periode zult u een grote verzameling van verschillende gras soorten en planten aantreffen. Dit geeft een prachtig gezicht. U treft hier aan de straatgras, Reukgras, viooltje, gevlekte orchis, rolklaver, zegge, trilgras en nog veel meer.

Tussen deze planten- en grassoorten vliegen en kruipen vele insecten die voor bestuiving zorgen, zodat u het jaar daarop weer volop kan genieten van dit stukje natuur. U vindt er ook kleine zoogdieren en vogels zoals de veldmuis en veld leeuweriken die zich hier thuis voelen, op het golvende grasland. Een aantal graslanden mogen gelukkig het hele jaar hun gang gaan, wat een rijk natuurgebied oplevert. U ziet dat niet alles wat we doen met de natuur een slechte invloed heeft. We doen gelukkig ook nog positieve dingen.

Als het weer meezit is het heerlijk om erop uit te gaan. Je hoeft niet ver om te genieten van een stukje natuur. Dus pak de fiets en ga erop uit.

Ga bijvoorbeeld lekker romantisch picknicken maar neem na afloop wel uw rommel mee, zodat het een schoon en veilig natuurgebied blijft voor alles dat bloeit, groeit en ertussen leeft. Ben je alleen? Geniet dan gewoon voor twee.

Gerelateerd aan deze publicatie:
BaajGuardian: Kan er geen leeftijdstest komen op gw? aan de eerste reactie te zien...
Nvdr: die kinderlijke reactie is verwijderd.
Op 10-08-2007 3:05:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden