'Verbeter jezelf, begin bij de wereld', is het motto van deze nieuwe reeks. Een serie blogs waarin we aandacht geven aan mensen, bedrijven, instellingen, stichtingen etc. die op een bijzondere, spraakmakende en/of vernieuwende manier (willen) bijdragen aan een betere wereld.

Iedereen kan de wereld verbeteren: het is gewoon een kwestie van beginnen, is de visie van stichting verbeterdewereld.

Hoe zou jij de wereld willen verbeteren? Waar gaat je bloed sneller van stromen? Welke passies en talenten kun je daarvoor gebruiken? Wat vind je leuk om te doen?

Stichting Verbeter de Wereld ondersteunt en inspireert iedereen die de wereld wil verbeteren... Ze geven belangeloos training en coaching aan projectgroepen die op concrete wijze een verschil willen maken in de wereld. Je kunt je als individu inschrijven voor zo'n projectgroep, of je kunt als organisatie een training bij ze aanvragen.

 Aan wat voor soort doelen kun je denken? Het kan alles zijn wat iets 'goeds' doet voor de wereld. Groot of klein. Bijvoorbeeld:

Koken voor daklozen in Utrecht
Een ambachtsschool bouwen in Kenia
Een bloembakken-actie in je buurt
Geld inzamelen voor een ziekenhuis in India
1000 mensen laten lachen!
Alles wat in jouw fantasie opkomt...(!)

Hoe werkt het?

Je volgt met je projectgroep eerst een training in persoonlijk leiderschap en teambuilding. Daarna ga je als groep aan de slag met een zelf bedacht goede doel. Zij coachen je daarbij. Kijk voor details bij wat je van ze kunt verwachten. Je kunt je ook meteen aanmelden voor één van de Verbeter de Wereld Projectgroepen (zie agenda). De kosten bedragen €50,- per deelnemer en dienen als startkapitaal voor jouw groepsproject.

Waarom zou je meedoen?

Je krijgt professionele training en de kans om jezelf verder te ontplooien; ondermeer op het gebied van persoonlijk leiderschap en samenwerking met anderen.
Je werkt samen met een groep enthousiaste en gemotiveerde mensen! Leuk om nieuwe mensen te leren kennen.
Het staat goed op je CV ;-)
Stichting verbeter de wereld helpt je om je talenten en passies te vinden, zodat jij, samen met anderen, op een enthousiaste manier kunt beginnen met het verbeteren van de wereld.

Neem voor vragen contact met ze op. De GW-kwaliteitsstempel hebben ze.

Ganzfeld:
Volgens mij is de de allerbeste manier om de wereld te verbeteren toch echt het terugdringen van haar menselijke bewoners.

Nee dit is zeker geen afzeikreactie maar ik denk dat daklozen een hapje eten geven, bloemetjes buiten zetten en 1000 mensen aan het lachen maken heel aardige gebaren zijn. We zouden dat standaard en structureel moeten doen.

Maar daamee verbeter je niet de wereld, hoogstens verhoog je tijdelijk het individuele idee van plezierig. Ik ben een voorstander van het idee dat het je morele plicht is om voor je omgeving zo plezierig mogelijk te zijn. MAAR.

Dat is wat anders dan de wereld verbeteren... misschen beter een titel als weesaardigindewereld.nl gekozen of zoiets.
Op 12-08-2007 7:13:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Wat kan je meer doen,dan proberen elke dag een goed mens te zijn.
En je eigen elke dag een stukje te verbeteren waarmee je de wereld mischien ook een stukje verbeterd.
We zijn tenslotte allemaal verbonden met elkaar. En hopend dat je daarmee iemand aansteekt. die op zijn beurt weer de wereld een stukje verbeterd.Er is één mens nodig om de wereld te vernietigen maar we zijn met zijn allen nodig om de wereld te verbeteren.
(bericht gewijzigd op 12-8-2007 10:42:52)
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 12-08-2007 10:41:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden