De 1200 kilometer heen en weer naar en van ons vakantieadres langs 's heren wegen stond weer garant voor een discussie over een mysterie dat ons al jaren tijdens lange autoritten bezig houdt. Ditmaal begon de discussie even voorbij Den Haag toen mijn vrouw de eerste verdwaalde schoen in de berm zag liggen. "Waarom zie je altijd linker of rechterschoenen langs de kant van de weg liggen?" Dit jaar hebben we tijdens de lange autoreis in totaal 23 eenzame schoenen langs de kant van de weg zien liggen. Linkerschoenen rechterschoenen, mannenschoenen of vrouwelijke exemplaren. Altijd slechts één exemplaar en meestal op zo’n onmogelijke plek dat men zich afvraagt hoe die daar terecht is gekomen.

Oplettende automobilisten en bijrijders zien wel vaker schoenen langs de kant van de weg liggen. Meestal denkt men er niet verder bij na en vergeet het voorval maar een groeiend aantal mensen heeft het fenomeen nu ook in de gaten. Er bestaat zelfs een heuse website waar men hun sightings kunnen melden. De makers hopen op deze manier meer inzicht te krijgen en een antwoord op het grote 'waarom' te vinden. Eenzame schoenen langs de kant van weg is een mondiaal fenomeen waar men tot op heden nog geen pasklaar antwoord op heeft.

We staan dus gelukkig niet alleen in onze ‘schoenen waarnemingen’. De grote vraag is echter hoe komen die schoenen lang de kant van de weg terecht. Verloren is een voor de hand liggend antwoord. Maar wie verliest er nou een schoen? Of beter, wie verliest er nou een schoen langs de snelweg?

Ja, soms ziet men zomers als het warm is wel eens bijrijders met een voet nonchalant buiten het raampje. Maar zouden zoveel mensen op deze manier een schoen verliezen? Het lijkt me eerder dat de bermen dan vol zouden moeten liggen met afgewaaide petjes, hoedjes of (zonnen)brillen.
En als het nou voornamelijk slippers waren dan kan ik er nog iets bij voorstellen maar je ziet ook werkschoenen, laarzen, gympen, pumps en noem maar op. En buiten dat, ook 's winters ziet men zo nu en dan schoenen in de berm liggen.

Buiten lange autoritten maken we ook lange wandelingen in de natuur. Opvallend is dat we eigenlijk nooit schoenen vinden langs wandelpaden.
Misschien liggen ze er wel maar wij hebben ze nog nooit waargenomen. Eenzame verloren schoenen lijken een voorkeur te hebben voor bermen langs autowegen of verstedelijkt gebied.

Waar komen die schoenen toch vandaan? Ik heb bijvoorbeeld nog nooit bij een pompstation een tafereel gezien waarbij iemand slechts één schoen aanhad. En ik ken ook geen verhalen van mensen die zeggen “wat mij nou overkomen is… waait opeens mijn schoen van mijn voet tijdens het autorijden”.

Misschien zijn die zogenaamde verloren schoenen wel een communicatiemiddel van een of andere schimmige groepering. Door doelbewust schoenen te droppen op bepaalde plekken laten ze 'insiders' weten dat ze bijvoorbeeld in 'de buurt zijn'. Vergezocht? Wie weet.

Dat er wel vaker vreemde dingen gebeuren langs de snelweg blijkt weel uit een artikel dat ik in 2005 schreef over het 'Het Japanse vangrail mysterie'.

Het Japanse vangrail mysterie.


( opname van het driehoekige metaal tussen de naden van een vangrail )

Het begon destijds allemaal in 2003 toen een Japanse fietser zijn been openhaalde aan een driehoekig stuk metaal dat tussen de naden van een vangrail uitstak. In 2005 rapporteerde de Japanse krant Mainichi dat een onderzoek had uitgewezen dat er meer dan 2400 van dergelijke scherpe metalen objecten her en der tussen de naden van vangrails uitstaken.
Dankzij deze aandacht van de media gingen lokale bestuurders ook in hun districten kijken of er gevaarlijk objecten uit vangrails staken. Op meer dan 21.000 locaties door Japan heen werden inderdaad deze vreemde driehoekige stukken metaal ontdekt. Kranten spraken later zelfs van meer dan 38.000 locaties.

Over het hoe en waarom brak een behoorlijke discussie uit. De theorieën liepen uiteen van UFO's tot vlaghouders. De autoriteiten hielden het op resten van auto's die per ongeluk tegen de vangrail aan hadden geschuurd.
Deze laatste aanname leek bevestigd toen Reuters op 22 juni 2005 het volgende persbericht uitgaf:

"Het Japanse ministerie van Transport heeft ongeveer 100 stuks van de tussen de vangrails gestoken metalen punten onderzocht. Alle stukken bleken afkomstig van auto's. Hierdoor lijkt het er sterk op dat de metaaldelen toch afkomstig zijn van auto's die langs de vangrails schuren".


( Ooit wel eens een auto zien rijden met een driehoekig stuk metaal ut de portier weggerukt? )

Eind goed al goed zou men denken. Maar toch, waarom schuren alleen in Japan auto’s op deze bijzondere wijze langs vangrails? Waarom hebben Japanse garagebedrijven nooit iets gemerkt van het ontbreken van driehoekige stukken metaal uit auto's? Waarom is het fenomeen niemand ooit opgevallen voor 2003 en zijn er ook geen berichten meer verschenen na 2005?

Schoenen langs de kant van de weg en driehoekige stukken metaal tussen de naden van de vangrail. Charles Fort zou vermoeden dat de ‘kosmische joker’ (dezelfde die achter de ‘regens van kikkers, vissen, hazelnoten of golfballen of de mysterieuze knallen zit) aan het werk is geweest.

Ach, voorlopig is de ene theorie net zo geldig als de andere. Één ding is zeker, het zijn en blijven boeiende fenomenen.
Oz: Langs de snelwegen heb je toch van die sex ontmoetingsplaatsen? Misschien zetten die gasten daar schoenen neer om aan te geven dat ze daar elkaar ontmoeten? Ik weet niet. Of Mensen die langs de snelweg sex hebben trekken hun schoenen uit en als ze betrapt worden.. rennen ze keihard weg en vergeten ze hun schoenen Hahaha
Op 16-08-2007 0:28:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic:
Oz:

Langs de snelwegen heb je toch van die sex ontmoetingsplaatsen? Misschien zetten die gasten daar schoenen neer om aan te geven dat ze daar elkaar ontmoeten? Ik weet niet. Of Mensen die langs de snelweg sex hebben trekken hun schoenen uit en als ze betrapt worden.. rennen ze keihard weg en vergeten ze hun schoenen Hahaha

zinvolle bijdrage.
Nu weet waar ik mijn schoenen heb laten staan!!!Als iemand zwarte pumps ziet, die zijn van mij.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 16-08-2007 8:53:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
fred:

Zou het niet gewoon een autoongeluk kunnen zijn waarbij mensen hun schoenen verliezen . Ik vond het altijd al zo raar dat met een autoongeluk je je schoenen kon verliezen zonder dat je iets had aan je voeten.

Zoveel autoongelukken? En waarom maar 1 schoen? Gekke zaak dit.

:S
Op 16-08-2007 9:31:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Iedereen die een beetje vooruitstrevend is en logisch denkt weet dat het gewoon een poging is om een kadootje van siterklaas te krijgen: natuurlijk rijdt die man niet meer op een paard, dat doet alleen de nep sinterklaas, maar gewoon in een auto over de snelweg. Dus daar moet je dan ook je schoen neer zetten. Logisch toch?
Overigens wel de hoogste waardering, die id heerlijke grenzige wetenschap;-)
'Don't forget rule number 6'
Op 16-08-2007 9:52:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Zo is er ook een mysterieuze lifter die als ie een lift krijgt een praatje met je maakt om vervolgens te verdwijnen:-)

http://www.sharenl.org/ongewone_lifter.htm

Maitreya having fun.
Hij heeft meer van die geintjes:-)

http://www.sharenl.org/Archief/2005/nov05_brieven.htm

http://www.sharenl.org/Archief/2006/okt06_brieven.htm
Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 16-8-2007 10:44:46)
Carpe diem homo universalis
Op 16-08-2007 10:27:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cappuccino: @ Lanoe

Die Maitreya is me er eentje. Staat niet bij of hij schoenen draagt en of hij ze kwijt is.

Toch is het wel intrigerend, dat schoenenmysterie. Gisteren had ik nog een schoensighting op de A13, op de middenberm. Bij mijn weten is er op dat specifieke stukje de laate paar weken geen ongeluk gebeurd, maar ik weet vrij zeker dat hij er vorige week niet lag, want toen stond ik op precies hetzelfde stuk in de file. Zoals mijn collega graag mag zeggen: 'Het is een raar mysterie'.

Trouwens, celtic, ik heb maar 1 pump van je.
Op 16-08-2007 11:21:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Maan:

Lanoe:

Zo is er ook een mysterieuze lifter die als ie een lift krijgt een praatje met je maakt om vervolgens te verdwijnen:-)

http://www.sharenl.org/ongewone_lifter.htm

Maitreya having fun.
Hij heeft meer van die geintjes:-)

http://www.sharenl.org/Archief/2005/nov05_brieven.htm

http://www.sharenl.org/Archief/2006/okt06_brieven.htm
Carpe diem homo universalis


De Bijbel zelf waarschuwt ons: "Indien iemand tot u zegt: zie hier is de Christus, of daar, geloof het niet. Want er zullen valse christussen en valse profeten opstaan en zij zullen grote tekenen en wonderen doen" (Mat. 24:24). (Bron: http://moria.importantia.com/artikelen/maitreya_baaren.html)


Dat is niet aan mij en is enkel een naam en een waarde die wij mensen eraan gegeven hebben.
Ik beoordeel iemand op zn leringen en zie eenieder als een potentiele Christus (Christos).
De bijbel is niet echt betrouwbaar omdat hij gemanipuleerd is naar de gevestigde orde, waarvan inmiddels wel duidelijk is dat zij er alles aan doen om de leringen juist naar hun hand te manipuleren (zie het thomas, maria en judas evangelie, die zij incl de gnostieke stroming angstvallig verwijderd hielden van het publiek.

Ik ben niet in de illusie dat ik kan bepalen wie de Christus is en kan enkel voor mezelf spreken.
Het ergert me wel dat mensen steeds maar denken dat zij voor de Christus, Jezus, Mohammed moeten spreken en van wat voor kapsones dat getuigt (hoe haalt iemand het in zn hoofd voor zulke ver geevolueerde wezens te spreken, als dat nodig is doen ze dat zelf wel).

Voor mij zijn het vrienden/broeders die voorgegaan zijn op het pad van evolutie (dat vele paden kent) en zij zijn niet mij en ik niet hun, dus spreken we liever voor onszelf

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 16-8-2007 15:02:57)
Carpe diem homo universalis
Op 16-08-2007 15:01:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marcellino: Ik heb me ook al afgevraagd hoe zoveel enkele schoenen langs de kant van de weg komen.

Ooit heb ik eens gehoord dat bij een zwaar auto ongeval al het bloed naar de delen van je lichaam gaan die beschadigd zijn door het ongeval (of was het nu naar de hersenen...? ) , waardoor het bloed wegtrekt uit andere plaatsen van je lichaam, zodat die een beetje kunnen inkrimpen en je voet makkelijk kan loskomen uit je schoen.

Maar dan idd, waarom maar 1 schoen?
En dat er zoveel ongelukken zijn waarbij dit gebeurt lijkt me ook onwaarschijnlijk.

Mss gooien mensen hun versleten schoenen uit het raam na een vakantie of dergelijke en je kan natuurlijk beter op de berm mikken als je één schoen per keer gooit, mss eens op letten of een paar meter verder dan nog zo'n zelfde schoen te vinden is....?
Op 16-08-2007 15:30:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BaajGuardian: Gewoon vermoorde mensen, kleren dumpen en affikken maar kan soms een kledingstuk uit de zak/doos vallen. Opgelost.

Er worden meer mensen vermoord dan er mensen langs de snelweg lopen namelijk.
Op 16-08-2007 15:30:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
Ringding:

Neh... Ik heb het bericht namelijk nog duidelijk zien staan. Dat er iets misgaat of buggy is bij het posten geloof ik gerust. Maar dat ze door een bug spontaan verdwijnen vind ik moeilijker te geloven.

Dat klopt.
Alleen zeggen de opeenvolgende nummers van de id's in onze database dat er vandaag geen enkele reactie is verwijderd. Vage boel.
(bericht gewijzigd op 16-8-2007 17:52:29)
Op 16-08-2007 17:52:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Oz:
Techneut:

Ringding:

Neh... Ik heb het bericht namelijk nog duidelijk zien staan. Dat er iets misgaat of buggy is bij het posten geloof ik gerust. Maar dat ze door een bug spontaan verdwijnen vind ik moeilijker te geloven.

Dat klopt.
Alleen zeggen de opeenvolgende nummers van de id's in onze database dat er vandaag geen enkele reactie is verwijderd. Vage boel.


Big brothers are watching us It wasn't me..
Op 16-08-2007 21:22:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic:
cappuccino:

Trouwens, celtic, ik heb maar 1 pump van je.

Dan heb jij de rechter en ik de linker.
Dan brengen we ze samen onder een kopje espresso.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 17-08-2007 8:20:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cappuccino:
celtic:

cappuccino:

Trouwens, celtic, ik heb maar 1 pump van je.

Dan heb jij de rechter en ik de linker.
Dan brengen we ze samen onder een kopje espresso.

Lijkt mij een goed idee! Ik mis trouwens nog een hardloopschoen. Ligt die dan bij jou?
Op 17-08-2007 10:10:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic:
cappuccino:

celtic:

cappuccino:

Trouwens, celtic, ik heb maar 1 pump van je.

Dan heb jij de rechter en ik de linker.
Dan brengen we ze samen onder een kopje espresso.

Lijkt mij een goed idee! Ik mis trouwens nog een hardloopschoen. Ligt die dan bij jou?

De rechter?
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 17-08-2007 15:49:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cappuccino:
celtic:

cappuccino:

celtic:

cappuccino:

Trouwens, celtic, ik heb maar 1 pump van je.

Dan heb jij de rechter en ik de linker.
Dan brengen we ze samen onder een kopje espresso.

Lijkt mij een goed idee! Ik mis trouwens nog een hardloopschoen. Ligt die dan bij jou?

De rechter?De linker, volgens mij. Bij die futuristische schoenen van tegenwoordig zie je het evrschil haast niet. Ik zal nog eens langs de snelweg kijken.
Op 17-08-2007 16:02:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vosje: -knip-
(bericht gewijzigd op 8-12-2010 17:50:38)
If time doesn't matter, distance also won't.
Op 07-02-2009 18:50:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vosje: Als ze uit auto's komen, hoe komen ze dan tussen de vangrails, zonder dat iemand het merkt?
(bericht gewijzigd op 8-12-2010 17:51:49)
If time doesn't matter, distance also won't.
Op 07-02-2009 19:12:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja:
Maan:

Lanoe:

Zo is er ook een mysterieuze lifter die als ie een lift krijgt een praatje met je maakt om vervolgens te verdwijnen:-)

http://www.sharenl.org/ongewone_lifter.htm

Maitreya having fun.
Hij heeft meer van die geintjes:-)

http://www.sharenl.org/Archief/2005/nov05_brieven.htm

http://www.sharenl.org/Archief/2006/okt06_brieven.htm
Carpe diem homo universalis


De Bijbel zelf waarschuwt ons: "Indien iemand tot u zegt: zie hier is de Christus, of daar, geloof het niet. Want er zullen valse christussen en valse profeten opstaan en zij zullen grote tekenen en wonderen doen" (Mat. 24:24). (Bron: http://moria.importantia.com/artikelen/maitreya_baaren.html)

De bijbel waarschuwt wel voor meer dingen.
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op --0 21:48:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hano: Wat dacht je van de volgende theorie? Een inbreker heeft ergens ingebroken en de schoenen die hij aanhad laten natuurlijk sporen achter op de misdaadplek. Dat weet hij van tevoren dus hij trekt tijdens de inbraak oude schoenen aan. Als hij naar huis rijdt dan gooit hij een paar kilometer verder de schoenen uit het raam om zo te voorkomen dat mocht hij bezoek van de politie krijgen, hij in ieder geval niet die schoenen in huis heeft. En hij zal ze met een snelheid van 100 km per uur 1 voor 1 uit het raam gooien. Dus zal het tweede exemplaar honderden meters verder liggen. Logisch toch?
Het zijn ook altijd een bepaald type schoenen, ik heb nog nooit bijvoorbeeld luxe of nieuwe schoenen zien liggen...
Op --0 21:42:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : @hano: makes sense to me!
Veel inbraken.
Maarreh, als die inbreker een auto heeft en benzine kan betalen, waarom moet hij/zij dan nog inbreken?
Rupsjes Nooitgenoeg ook, die inbrekers...
Is it electrickery?
Op --0 21:46:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden