Laatst zat ik op de bank, mijn vriendin had de zapper in haar handen. Er was weinig op tv en de kanalen volgden elkaar op in flitsende volgorde. Totdat Robin Williams in beeld kwam, de film Patch Adams was net begonnen en dat is haar lievelingsfilm. Robin Williams is, net als Kevin Spacey, een van mijn favoriete acteurs dus we bleven kijken.

Patch Adams gaat over een student medicijnen die er onorthodoxe manieren op nahoudt. Hij is extreem vrolijk en probeert iedereen om zich heen aan het lachen te brengen. Niet omdat hij zo nodig bepaalde onzekerheden moet compenseren, maar eerder omdat hij gelooft dat mensen zich er beter door voelen. Als Hunter 'Patch' Adams anderen kan opfleuren dan bloeit hij zelf ook...

De echte Patch Adams
( De echte Patch Adams )

Patch AdamsMooi verhaal, inderdaad. En het is nog echt gebeurd ook. De echte Patch Adams heeft niet het uiterlijk van Robin Williams, maar wel dezelfde joligheid. Hij stichtte in 1971 het gesundheit Institute, een instituut dat pleitte voor een meer menswaardige, vrolijke manier van gezondheidszorg. Adams is ervan overtuigd dat de gezondheid van een persoon niet apart gezien kan worden van de gezondheid van zijn familie, de gemeenschap en de wereld. Als professionele clown, artiest, acteur en vooral arts droeg Hunter 'Patch' Adams zijn steentje bij. Uit zijn visie werden de u vast bekendere clini-clowns opgericht. Kortom, een grenswetenschapper uit de oude doos. De website van de echte Patch Adams vindt u via deze link.

BaajGuardian: Het is bewezen dat een positieve instelling bijdraagd aan genezing, dus dit is veel beter dan de grijze behandeling die menig 'normaal' ziekenhuis je geeft.
Op 13-08-2007 18:33:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden