De gemiddelde leeftijd waarop de pubertijd bij onze kinderen de intrede doet is vanaf eind 19de eeuw gemiddeld met 2 jaar vervroegd. Tegenwoordig begint de gemiddelde pubertijd bij jongens op hun 14de en bij meisjes op hun 12de levensjaar . Deze wetenschap is natuurlijk koren op de molen van onderzoekers die het waarom van de steeds vroeger startende puberteit willen verklaren. De steeds vroeger intredende puberteit verkort onze jeugd en zorgt ervoor dat we biologisch gezien seksueel volwassen zijn rond ons 16de levensjaar.

Om de steeds vroeger wordende puberteit te verklaren noemt men de verbeterde kwaliteit van ons voedsel. Maar misschien is die aanname iets te kort door de bocht. Weliswaar worden we gemiddeld langer sinds de jaren 50 maar of de puberteit daardoor vervroegd wordt is nog maar de vraag. Sociale omstandigheden lijken een duidelijker rol te spelen. Kinderen uit gebroken gezinnen bereiken hun puberteit gemiddeld eerder dan kinderen uit stabiele of traditionele gezinnen. Statistiek wees bijvoorbeeld uit dat meisjes in gezinnen waar de vader veel afwezig was eerder menstrueerden. Teveel TV kijken kan ook een factor zijn. Italiaanse onderzoekers ontdekte dat bij 3 uur TV kijken per dag kinderen minder van het slaaphormoon melatonine aanmaken. Deze verminderde aanmaak van melatonine zou de biologische klok ontregelen waardoor de pubertijd vervroegd intreedt.

Een andere oorzaak meent men te vinden is de blootstelling aan allerlei chemicaliën. Chemicaliën zouden een behoorlijk effect op de menselijke hormoonhuishouding hebben en verstoren de normale timing van het seksueel volwassen worden. Dat chemicaliën een ingrijpende rol spelen in onze ontwikkeling blijkt ook wel uit onderstaande krantenbericht;

Almaar meer jongens geboren met afwijking aan penis

Almaar meer jongens worden geboren met een afwijking aan de penis. Nu heeft ongeveer één op de tweehonderd kinderen zo'n afwijking of hypospadie (afwijking aan de urinebuis). Volgens wetenschappers zijn er verschillende oorzaken, zoals erfelijkheidsfactoren, zwangerschap op latere leeftijd en hormoon verstorende chemicaliën.

"Hormoonverstorende chemicaliën in plastic en bestrijdingsmiddelen spelen een belangrijke rol", zegt Guy Bogaert, kinderuroloog aan het Universitair Ziekenhuis van Leuven. "Het zou een belangrijke boodschap zijn voor ingenieurs die pesticiden ontwikkelen. Hoe minder hormoonverstoorders in ons milieu, hoe minder hormoonverstoorders in onze voedselketen en hoe beter. Deze hormoonverstoorders zorgen ervoor dat de vruchtbaarheid van de man erop achteruit gaat", aldus Bogaert.

Wat de oorzaken ook mogen zijn, feit is dat kinderen steeds eerder de pubertijd bereiken. Hoewel er enkele verwaarloosbare voordelen zijn (gemakkelijker in disco's met een leeftijdsgrens komen) kleven er vooral nadelen aan. Hoewel de lichamelijke sexuele volwassenheid eerder is bereikt is de mentale staat nog steeds die van een kind. Vroeg intreden van menstruatie en ontwikkeling van borsten kunnen meisjes erg onzeker maken. Een kind gevangen in een vrouwenlichaam brengt natuurlijk ook weer maatschappelijke problemen met zich mee denk bijvoorbeeld aan thema's zoals pedofilie.

Hoewel de vervoegde pubertijd als probleem gezien kan worden is het antwoord daarop nog veel zorgwekkender. De farmaceutische industrie heeft kansen geroken en duikt in het gat in de markt van vervroegde pubertijd. Met hormonaal medicijn zoals Gonapeptyl kan men de puberteit uitstellen tot een 'gewenster' tijdstip. het middel wordt aangeraden voor meisjes die voor hun 9de levensjaar tekenen van puberteit vertonen en jongens voor de leeftijd van 10 jaar. De effecten van het middel op langere termijn zijn (nog) niet bekend.

Onze habitat chemicaliën-vrij maken is misschien te veel gevraagd. Maar de effecten bestrijden met hormonale medicijnen lijkt me behoorlijk contraproductief. Misschien moeten we onze samenleving maar aanpassen aan de jong volwassenen van de toekomst.

Chris de Boden: Tja, ben 30 en zit nog steeds in mijn puberteit....mentaal gezien dan
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 19-08-2007 2:11:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Aangezien consumptiediren nogal eens met hormonen behandeld worden om ze snel te laten groeien, en wij die zooi! dan weer opeten, lijkt heet mij niet onmogelijk dat juist daar de grootste oorzaak van het probleem gezocht moet worden. (van plofkip tot plofbakvis?)
'Don't forget rule number 6'
Op 19-08-2007 7:50:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: hier heb ik al ooit iets over geschreven:

Er spookt al een tijdje iets door mijn hoofd dat wel zou wijzen op een hele enge propaganda die probeert de ontwikkeling die we lezen in de vele oude overleveringen en worden aangegeven en wat men dan ook wel de overgang van het vissen tijdperk naar het aquarius tijdperk zou kunnen noemen.

A. De nieuwe tendens bij onze kinderen die categoriek weggeduwd worden onder noemers als adhd, asperger en de vele varianten op autisme, waarbij men het gebruik van chemische middelen (BV Ritalin) zelfs niet schuwt, maar waar je dan natuurlijk ook de tegenovergestelde richting hebt, waarin kinderen dan weer onder noemers vallen als Indigo, nieuwe-tijds kinderen en deze mensen onbewust hetzelfde doen.
Ik doel hiermee op mensen zoals in de bijgaande link, die aan de hand van concrete onderzoeken, door gespecialiseerde mensen echt kijken of er een fundamentele verandering gaande is in de kinderen die nu geboren worden en dat we ipv ze in feite op non actief te zetten eens gaan kijken wat die verandering nu precies is en zie daarbij ook dat die groep steeds meer aansluiting vind.
Nu begint dat onderzoek ook vorm te krijgen door het onderzoek van B.T Lahn (bijgaande link uit de science) naar Microcephalin (het gen dat verantwoordelijk is voor de groei van onze hersenen).
Bron: http://www.sciencemag.org/cgi/content/abstract/309/5741/1717

http://en.wikipedia.org/wiki/Microcephalin

Waarom, wat probeert men zo angstvallig tegen te houden?
Ik denk dat we op deze manier angstvallig proberen vast te houden aan de wereld die wij (wij volwassenen dus) kennen en gemaakt hebben, wat dan ook wel weer begrijpelijk is.
Maar als we eerlijk zijn, wat voor wereld hebben we gemaakt en in hoever klopt die wereld met wat we tegen onze kinderen zeggen?
Kun je tegen je kind vertellen dat we in vrede kunnen leven met de wereld die wij geschapen hebben?
Waarom, wat probeert men zo angstvallig tegen te houden?
Carpe diem homo universalis
Op 19-08-2007 9:29:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Ik denk dat we op deze manier angstvallig proberen vast te houden aan de wereld die wij (wij volwassenen dus) kennen en gemaakt hebben, wat dan ook wel weer begrijpelijk is.
Maar als we eerlijk zijn, wat voor wereld hebben we gemaakt en in hoever klopt die wereld met wat we tegen onze kinderen zeggen?
Kun je tegen je kind vertellen dat we in vrede kunnen leven met de wereld die wij geschapen hebben?
Ben je dan nog geloofwaardig voor dat kind als hij zich bewust wordt of is van de wereld waarin hij/zij is?
Ik denk dat dit een heel belangrijk punt is dat wij volwassenen toch echt eens onder de loep moeten nemen!!

B. Het HIV waaruit AIDS zou ontstaan.
Als je, je erin verdiept leer je dat HIV enkel een extra aan antilichamen zijn die de mens ineens ontwikkeld om ons resistent te maken en men weet niet hoe en waarom dat nu gebeurt:

“De aanwezig van HIV kan worden gemeten aan een verhoging van het aantal antilichamen in het bloed. Mensen die positief reageren op deze (serologische) tests worden seropositief genoemd.”

Hoewel niet onmogelijk, is dit vreemd want klassieke virologie stelt juist dat zoiets een teken is van succesvol ingrijpen door een gezond immuunsysteem. Waarom HIV juist een uitzondering is, is nog nooit goed verklaard.

Als dit een teken is "van succesvol ingrijpen door een gezond immuunsysteem" waarom wil men dat dan tegengaan?

“Seropositieve mensen krijgen binnen 5 tot 10 jaar dodelijke AIDS. In de tussentijd is het slapend aanwezig en niet ziekteverwekkend.”
Hoe dit na zo’n periode nog kan, is nog nooit afdoende uitgelegd en in strijd met normale virologie. HIV is hiermee verschillend van alle andere virussen, zelfs van Herpes (bv. koortslip) dat ook na jaren weer kan terugkomen maar op het moment van infectie wel degelijk ziekteverschijnselen geeft. Er bestaan in de virologie, naast het vermeende HIV, geen langzame virussen.
Carpe diem homo universalis
Op 19-08-2007 9:31:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: In onze werkgroep zitten meerdere personen die ondanks seropositiviteit nooit ziek zijn geworden, ook niet na 10 jaar. In onze werkgroep zitten ook personen die weer compleet gezond werden, ondanks ernstige AIDS verschijnselen én seropositiviteit, de genezing begon in alle gevallen direct na het stoppen van de medicatie.
Bron:

http://www.zapruder.nl/portal/artikel/aids_de_iets_officielere_versie/#last_comment

Wederom gebruikt men angst als het effectiefste middel (als je er niet snel wat aan doet dan is het te laat!?

Deze 2 samen opgeteld zie ik wat ik hierboven al noem een hele enge vorm van propaganda die de ontwikkeling van de mens in zijn evoluerend proces wordt tegengehouden door de bijkomende biologische ontwikkelingen tegen te gaan (want wat gebeurt er nu eigenlijk, waarom zijn deze ontwikkelingen nu gaande?).

Wat is er daadwerkelijk aan de hand met onze kinderen?
Waarom zijn wij nieuwe antilichamen aan het ontwikkelen (waarop de hele HIV theorie dus gebaseerd is?)

Is het gen Microcephalin inderdaad nog aan het groeien en welke implicaties heeft dat in de evolutie van de mens?

Is dat gen inderdaad aan het groeien in de nieuwe generaties?
Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 19-08-2007 9:33:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
edwin:

Ik denk dat er nu heel veel dingen aangehaald worden vooral door de media en natuurlijk de regering,om het ware ontstaan van zulk soort dingen proberen weg te drukken en te ontkennen,iniedergeval niet volmondig aan de mensheid te willen verkondigen.
Volgens mij is het heel simpel,sinds een aantal jaren is de schumanns resonantie flink gestegen,wat eigelijk eeuwen lang precies hetzelfde was.
Door deze steiging van frequentie van de aarde (zie het als de hartslag van de aarde) ontwikkeld en gaat alles veel sneller bijv de tijd gaat veel sneller als voorheen niet de tijd zelf maar hoe wij die ervaren gaat sneller en dat is met alles nu zo.
Ook de onwikkeling van onze lichamen waardoor die ook sneller volwassen worden zoals met die vervroegde puberteit.


Heb je hierover een link, ben nml zeer geinteresseerd.
Ga natuurlijk nu ook ff google

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 19-08-2007 15:37:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz:
edwin:


Volgens mij is het heel simpel,sinds een aantal jaren is de schumanns resonantie flink gestegen,wat eigelijk eeuwen lang precies hetzelfde was.


dit is een fabel.

(bericht gewijzigd op 19-8-2007 15:40:31)
Op 19-08-2007 15:40:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: @ Bramsan

Ik volg die ontwikkeling idd en hou mn hart vast.
Op zapruder volgen ze het ook en hebben daar artikels over:

http://zapruder.nl/portal/artikel/duitse_primeur_kankervaccin/

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 19-08-2007 15:42:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Nu geloof ik absoluut niet in een evolutiesprong en meer van die onzin, maar wij mensen evolueren al sinds ons bestaan.
Dat er nu meisjes van 10 rondlopen met al aardig ontwikkelde borsten, jongetjes die al met hun 11e de baard in hun keel krijgen is puur een ontwikkeling in ons evolutieproces.
Het zal mij niks verbazen dat in een evolutie proces sommige dingen die veranderen er een paar duizend jaar over doen terwijl andere zaken die veranderen slechts een paar generaties nodig hebben. De vervroegde puberteit valt dus onder het laatste.

Wat mij verder bij een hoop pubers opvalt is het accent waarmee deze generatie spreekt. Een gewoon oerhollands meisje of jongetje van een jaar of 15. Als je dat hoort praten lijkt het wel een persoon dat rechtstreeks uit de ghetto afkomstig is(lekker ff chillen man hé...doe ff flex man hé....Pass mij die jonkoo soewa) en een hoop jongeren gedragen zich daar ook naar (hanggroep jeugd). Altijd als je ze hoort praten hebben ze het over "hun eigen mening" en dat ze vrij zijn om "voor hun mening uit te komen".
Ik kan ze wel wurgen.
Ze doen zich ook heel zielig voor terwijl dat werkelijk nergens voor nodig is gezien de normale thuissituatie(thuis krijgen ze alles, mag alles, maar dan toch nog op een hangplek zielig doen).

Als ik persoonlijk zo iemand hoort praten denk ik al bij mezelf: "Goh, heeft die knaap geen onderwijs genoten ofzo".

Op sexueel gebied is de jeugd er ook veel en veel eerder bij: ontmaagding/ontknaping komt al steeds vaker voor op 11 a 12 jarige leeftijd (ter vergelijking ik was 15 toen ik de baard in mijn keel kreeg en op 18 jarige leeftijd maakte ik pas voor het eerst een nummertje).

Tja, als 30'er irriteer ik me aan dat soort lui, vooral als je zo'n eigenwijs jong broekje van net 18 op de werkvloer nog alles moet leren en dan het gevoel hebben tegen een muur te praten.

Dit is de natuur en is slechts een fasé in het natuurlijke evolutieproces. Dus geen dimensieswitch of evolutiesprong of 2012
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 19-08-2007 17:57:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: @weerman: Een verschil met vroeger is dat men het pas beseft als het al te laat is dat men keihard moet werken voor een paar rotcenten

agent 327:

En ik moet dus geloven dat vroeger de jongensstem pas na het 16de jaar lager werd?

Normaal gesproken zou dat rond de 14 jaar moeten gebeuren.
Ik was een laatbloeier met 15 jaar
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 19-08-2007 20:56:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: @ Chris boden

Om te voorkomen dat ik weer 3 blokken nodig heb, link ik het maar ff, maar zoals je zult zien heb ik het een tijdje geleden geschreven

http://www.hetnieuwedenken.com/forum/index.php?topic=137.0

Beter dan ooit zien kinderen in welke positie ze zitten.
Een wereld die niet werkt.
Dat voelen ze.
Ze voelen dat er iets niet klopt, maar wat?
Dat is zoiets complex dat ze daar vaak geen inzicht in krijgen waardoor ze ongenuanceerd gaan rebelleren.

De neo nazi jeugd die denkt dat het aan de buitenlanders ligt.
De moslim jeugd die denken dat het aan het westen/joden ligt.
De jeugd die niet meer geloofd in deze wereld omdat ze met eigen ogen, elke dag maar weer zien hoe we het een zeggen maar het ander doen.

Allemaal ongenuanceerde uitingen van onze kinderen, omdat ze het nog ontbreekt aan kennis over het grote spel dat er gespeeld wordt.
Nu komt langzaam (vooral op het internet, omdat dat een medium is dat men niet controleerd, al is men daar wel mee bezig omdat men zo langzamerhand toch wel doorkrijgt dat het een gevaar begint te vormen) wel informatie vrij van dat complexe spel en krijgt men langzaam steeds meer inzicht in het zieke spel dat er gespeeld wordt.

Dit zal alleen maar groeien en zo zullen onze kinderen zich langzaam wel bewust worden van het zieke spel dat door een kleine groep gespeeld wordt en als ze dat doorhebben, dan kunnen ze zich genuanceerd uiten.

Het enige dat je denk ik dus kunt doen is ze daar bewust van maken en als ouder zeer kritisch naar jezelf te kijken (ik tel elke avond wel weer een paar dingen waarvan ik dan denk dat ik ze beter anders op had kunnen lossen), want ook wij ouders zelf hebben nog allemaal zo onze eigen onbewuste illusie's, die we onbewust op onze kinderen projecteren(moi inl)
Als de jeugd echt inziet wat de rare verhoudingen in deze wereld schept, dan zullen ze daar naar handelen en denken ze wel 2x na voordat ze op iemand als Bush of Balkenende stemmen of een riem met bommen om doen
(bericht gewijzigd op 20-8-2007 12:03:55)
Carpe diem homo universalis
Op 20-08-2007 11:59:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Ga een open dialoog met ze aan over die verkeerde verhoudingen, zonder daarbij de houding aan te nemen dat jij het ze wel ff allemaal uitlegt, maar betrek ze er juist in.
Laat ze deelnemen, zelf onderzoeken, zelf ondervinden/ervaren.
Zodat ze uiteindelijk wel genuanceerd kunnen uiten en dat dat wel effect heeft (en zonder geweld kan!!!!!).
Zo zul je steeds meer bewustzijn kweken voor de problematiek waarin wij verkeren en dan denk ik altijd maar aan de volgende zin:

De jeugd heeft de toekomst:-)

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 20-08-2007 0:12:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CSM: Goed nieuws voor Karl Noten.
Ik stuur de link wel even naar Mr. Spong.
Op 21-08-2007 2:13:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivory^: Interresante reacties... pluis pluis
Op 22-08-2007 13:42:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivory^: Interresante reacties... pluis pluis
Op 22-08-2007 13:42:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 25-09-2007 23:20:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Carpe diem homo universalis
Op 09-03-2008 10:44:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden