Terwijl wij ons druk maken om de hersenscheet van Geert Wilders om de Koran te verbieden gaat men in China pas echt ver. Per 1 september 2007 is het in China officieel verboten voor Boeddhisten om te reïncarneren zonder toestemming van de overheid. Hoopt China met deze maatregel de toch al zo geplaagde Boeddhisten uit het geannexeerde Tibet nog meer te schofferen of is men bang voor de volgende Lama?

Adolf Hitler
Adolf Hitler
( Dankzij verbod op mein kampf zijn er nu ook geen nazi's meer... DUH !!! )

Boeddhisten zelf zullen de maatregel laten voor wat het is. Reïncarnatie is volgens hen een natuurlijk proces waar niemand aan kan ontsnappen. De Chinese overheid ziet haar land, in navolging van de communistische doctrine dat "geloof opium voor het volk is", graag als atheïstisch. Nadat China Tibet had geannexeerd en de Boeddhistische leider de Dalai Lama in India in ballingschap ging vormt het Boeddhisme een luis in de pels van de 'Verlichte' Chinese machthebbers.

Het SARA (Chinese departement voor religieuze zaken) meent dat de regels noodzakelijk zijn omdat "het belangrijk is om de reïncarnatie van de levende Boeddha (op dit moment dus de Dalai Lama) te institutionaliseren". En daarmee komt de aap uit de mouw.

De term Dalai Lama duidt niet één enkele persoon aan maar een lijn van elkaar opvolgende leiders (tulku). Deze opvolging gebeurt niet, zoals met de meeste andere leidersposities, door vererving of door verkiezing, maar door wedergeboorte. Men gelooft dat elke Dalai Lama de wedergeboorte van de voorgaande Dalai Lama is.

De huidige Dalai Lama heeft gezegd dat de volgende Lama zal verschijnen in een vrij land en zeker niet in Chinese handen. Daar zit China dus helemaal niet op te wachten. China wil geen onrust in en buiten de tent en probeert koste wat het kost greep op de Boeddhisten te krijgen.

Zo ontvoerde de Chinese regering in 1995 de toen zesjarige Panchen Lama. Deze elfde incarnatie was van groot belang voor de Boeddhistische traditie omdat hij een sleutelrol speelt in het aanwijzen van een nieuwe Dalai Lama. China wees vervolgens een eigen (loyale) Panchen Lama aan.


( Formeel heeft China dus eigenlijk een staathoofd gekidnapped.. Hallooooo VN hoort u mij?? )

Natuurlijk slaat deze actie als een dim sum op een foe young hai. Alleen de echte Dalai Lama kan de echte Panchen Lama aanwijzen en vice versa. Voor de Boeddhisten is de 'made in China' Pancha Lama zo nep als het maar kan zijn en kan hij onmogelijk een wedergeboren Dalai Lama herkennen.

Als deze nep Panchen (ingefluisterd door China) na de dood van de huidge Dalai Lama een nieuwe, toevallig Chinees welgezinde, Lama aanwijst zullen veel Boeddhisten geen gehoor geven aan zijn aanbeveling. Waarschijnlijk zullen de Boeddhisten andere manieren zoeken om hun échte Dalai Lama te vinden.

Dankzij de nieuwbakken regelgeving zal de volgende echte Dalai Lama op voorhand 'onwettig' zijn en niet door China erkend worden. Vooruitzien is regeren moeten de Chinezen gedacht hebben.

Maar net als Wilders maakt de Chinese overheid een kapitale denkfout. Hoe meer men verbiedt hoe harder men zal volharden in het geloof. Uiteindelijk zal het geloof overwinnen, is het niet in dit leven dan is het wel in een volgend leven.

Horatio:
Oz:

De hele wereld moet gewoon de olympische spelen boycotten.

Goed idee, zeg maar hoe...
Op 18-08-2007 16:34:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
Horatio:

Oz:

De hele wereld moet gewoon de olympische spelen boycotten.

Goed idee, zeg maar hoe...


Op het risico af niets meer te kunnen kopen kunnen we beginnen met alles waar MADE IN CHINA op staat te vermijden.

Uit je ongenoegen aan de Chinese ambassade Willem Lodewijklaan 10, Den Haag, tel. 070-306 5091

Doneer aan het Boeddhisme http://www.buddhanet.net/wbd/country.php?country_id=70&offset=50

Stuur zoveel mogelijk NL sporters naar de spelen. De kledingkleur ORANJE zal pijn in de ogen van de China zijn :-)

Koop geen producten van de sponsors van de spelen en laat hun weten waarom niet.

stel naar oudhollandsch zinloos gebruik kamervragen.

hack of spam de officiele Chinese homepage http://english.gov.cn/

wordt Boeddhist

Ga naar de Thai ipv de Chinees.

bedenk dat alles een illusie is.
Op 18-08-2007 18:57:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Oz: Ik denk dat het ergste wat je kan doen is om gewoon geen atleten naar het spelen te sturen als land. Natuurlijk moeten de atleten dit zelf willen. Maar ja persoonlijke belangen gaan voor he?!
Op 19-08-2007 1:23:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: China kan in 1 klap onze westerse markt opdelen.
Er is een speciaal team naar China gestuurd om dat te voorkomen.
De Chinezen willen hun petro-dollar omzetten naar de euro en dat zou het einde van Amerika betekenen en dat zou ook zn uitwerking hebben op europa omdat wij economisch verbonden zijn aan Amerika.

Zoek het maar eens na.
Iran heeft het al gedaan, Chavez van Venezuela wil het ook gaan doen en Saddam Hoessein wou het indertijd ook, maar dat wou Amerika niet zoals we inmiddels al weten.

Het tegengaan van incarnatie's vind ik net zo'n joke als Wilders.
Kan ik niet serieus nemen.

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 03-01-2008 9:48:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gebakken Plasse: Natuurlijk heeft oz gelijk... iedereen zou de spelen moeten boycotten!
Op 05-03-2008 23:10:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
Lanoe:

De Chinezen willen hun petro-dollar omzetten naar de euro en dat zou het einde van Amerika betekenen en dat zou ook zn uitwerking hebben op europa omdat wij economisch verbonden zijn aan Amerika.


En als er aan het eind van dit jaar nog oorlog van komt laat dan zoveel mogelijk mensen weten dat ook deze met wederzijdse instemming georkestreerd is. Machtselites; braak.
Op 05-03-2008 23:29:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden