Leeuwen zijn de koningen (en koninginnen) van de dierenwereld, zo heerst het klassieke beeld dat we in documentaires regelmatig geschetst zien. Deze uit de kluiten gewassen poesjes schijnen iedereen op te eten, als het maar vlezig is.

Minder bekend is dat leeuwen het lang niet altijd voor het zeggen hebben en dat eendracht ook in het dierenrijk macht maakt. Het bewijs daarvan ziet u in deze video waarin een groep leeuwen een buffelkalfje grijpen. Het jonge beestje krijgt het zwaar te verduren want in het water probeert een krokodil om het mals stukje vlees tussen diens sterke kaken te klemmen. Totdat...

Totdat een kudde gehoornde buffels besluiten samen te werken en de leeuwen één voor één tonen wie de échte baas is. Kortom, deze video is een must see.

(U zult waarschijnlijk sympathie voor het jonge kalfje voelen, maar vergeet niet: leeuwen en krokodillen moeten ook eten.)

 

Gerelateerd aan deze publicatie:
Ganzfeld: Kennelijk nooit in Afrika geweest.... daar zeggen ze vergeet de leeuw maar pas op voor de buffel.

Zelfs in dichte jeeps vreest men er de humeurige en agressieve buffel. Niet verwonderlijk. Wel eens 1200 tot 1500 kilo blinde woede op in een rotvaart op je af zien komen? ( en geloof me, als je het beest irriteert (en dat doe je al snel) dan komt hij gegarandeerd) Een leeuw is daarbij vergeleken peanuts.
Op 14-08-2007 1:09:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivory^: Ik heb ooit een keer een filmpje gezien van zulke buffels, die een leeuwen jong in hun midden vermoordden.
Op 14-08-2007 0:09:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt: kalfje is toch nog dood: http://frontpage.fok.nl/nieuws/80331

:S
Op 14-08-2007 16:48:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden