In een vorig blog liet ik u al weten tijdelijk op het huis van GW-redacteur Dan Juan te passen. Hij is op vakantie en had iemand nodig om het flatje in dezelfde staat van slordigheid te houden als hij het achterliet. Mijn specialiteit...

Aangezien ik naast mijn blogactiviteiten ook nog moet werken (u geeft ons te weinig biertjes) loop ik dagelijks van het appartement naar de trein op het Amsterdam Centraal station. Zoveel mogelijk met de neus en mond dicht...

Kuch
Kuch

Amsterdam, het centrum, is een bruisende plaats. Een mooie stad in vele opzichten. Overdag zijn er vele toeristen, met of zonder koffers, om zich heen aan het kijken. 's Nachts zijn diezelfde mensen aan het checken waarom landen als Amerika in de stad een alternatief van het bijbelse Sodom en Gomorra zien. Over de bananenbar of de walletjes met wuivende hoertjes die in ploegendienst links en rechts te bezichtigen zijn heb ik het niet. Dames die me meer zijn bijgebleven zijn de Japanse twintigers die met een mondkapje opliepen. Bescherming tegen de vervuiling van de stad; hetgeen ze in hun thuisland gewoon zijn.

Misschien valt eraan te wennen. Na bijna een weekje centrum Amsterdam heb ik de zure appel alleszins nog niet doorgeslikt en blijft het stinken. Na iedere ochtendwandeling van 20 minuten heb ik een drukkend gevoel in mijn ogen, en proeft de lucht alsof er een rat in mijn mond aan het ontbinden is. Gepoetste tanden helpen niet tegen de uitlaatgassen van auto's en brommers, kauwgum wel, dan vormt er zich geen vieze smaak. Roken is ongezond? Wandelen in Amsterdam ook...

Update 18-3-2008: Wetenschappers hebben tussen Amsterdam en Frankfurt de hoogste concentratie koolstofdioxide van heel Europa waargenomen. De concentratie broeikasgas zou veroorzaakt zijn door menselijke activiteit, stellen onderzoekers van de Universiteit van Bremen.

Gerelateerd aan deze publicatie:
Gerard: Voor ik een paar weken naar weden ging, had ik last van jeukende oogleden, een lopende neus (die dat zo der benen doet, best knap hoor, mijn neus) en af en toe niesbuien. In Zweden was dat ineens verdwenen. Terug in Utrecht, begint het weer. De lucht is hier gewoon te veel vervuild, het zal wel binnen 1 of andere norm vallen, maar niet de mijne. Helaas geeft onze overheid niet echt prioriteit aan onze individuele gezondheid, geld is nog steeds de grote afgod van Balkenende en de 40 rovers, of de volgende club. En daar zullen we het mee moeten doen, vrees ik.
'Don't forget rule number 6'
Op 15-08-2007 6:41:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz: En mijn "allergieën" zijn ook weer helemaal terug na 3 weken in de bergen.
(bericht gewijzigd op 15-8-2007 8:10:38)
Op 15-08-2007 8:09:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt: @Ringding: Komkommers? Hoe je mijn blogs klasseert is toch echt jouw ringeding.
(bericht gewijzigd op 15-8-2007 16:37:38)
Op 15-08-2007 16:37:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Ik ben met de auto naar Zweden geweest, gedeeltelijk biodiesel getankt.
Maar om even op de vervuiling in de grote steden terug te komen: er zijn nog steeds veel stadsbussen, vuilniswagens, bezorgdiensten en noem maar op die dik walmend door dicht bevolkte gebieden rijden. Dit kan heel gemakkelijk anders, maar het gebeurt niet. Zelfs bussen op aardgas kunnen lekker roken, doordat de motor allang geleden gereviseerd had moeten worden (speling in de zuigers laat veel smeerolie in de cilinders komen waardoor die blauwe wolken uit de uitlaat komen). Voor dergelijke korte ritten zijn er zat alternatieven en als dat te duur is om snel in te voeren kunnen er roetfilters gemonteerd worden, maar zelfs dat gebeurt niet. Ik geloof ook niet dat als ik SP of Groenlinks zou stemmen dat het dan ineens beter gaat worden. Ook VVD en CDA zouden hun eigen verantwoordelijkheid eindelijk eens moeten nemen en ophouden met huichelen.
'Don't forget rule number 6'
Op 15-08-2007 16:55:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: CO2 schijnt nog niet het sterkste broeikas-gas te zijn. En nog maar eens: Wat ik mis in alle discussies over global warming is de gigantische invloed van micro-organismen. Deze hebben vanaf het ontstaan van leven op onze planeet steeds het klimaat gereguleerd door het omzetten van stoffen. Deze wijsheid was al te lezen in o.a. KIJK januari 1991, gek genoeg wordt de belangrijkste regelaar van het klimaat doodgezwegen.
'Don't forget rule number 6'
Op 16-08-2007 9:46:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dr. Phil:

Dat zal alvast wat geur schelen.
Op 11-03-2008 19:10:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
Struikelaar:

Moet je eens met een ligfiets door 020 rijden, je vergaat daar van de stank.

Neem dan ook een gewone fiets joh!

Overigens mag ik binnenkort niet meer met mijn auto naar Amsterdam - dat scheelt!
http://www.inoverheid.nl/artikel/nieuws/1218718/amsterdam-verboden-voor-oude-autos.html
(bericht gewijzigd op 19-3-2008 12:13:32)
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 19-03-2008 0:04:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dr. Phil: Utrecht stinkt ook.
(bericht gewijzigd op 20-3-2008 23:45:02)
Op 20-03-2008 23:45:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden