Nou hebben we sinds kort de blogreeks 'verbeter de wereld', over mensen, bedrijven, instellingen etc. die op een bijzondere, innovatieve en/of creatieve manier bijdragen aan een betere wereld. En dat vroeg gelijk om een tegenhanger. Alles en iedereen die als hobby heeft om er op deze planeet een nog grotere puinhoop van te maken, zal in deze blogreeks de revue passeren.

Deel 1 ging over Amerika dat miljarden blijft pompen in de wapenindustrie en deze wapens vervolgens verkoopt aan landen die graag oorlog voeren.

Gegadigde 2 doet niet onder voor supermacht Amerika en is tevens bondgenoot. Jawel, u raadt het waarchijnlijk al...Groot-Brittanië. En wel om het volgende bericht:

Maar liefst 38 medewerkers van BAE, de grootste Britse wapenfabrikant, hebben toegangspasjes voor het ministerie van Defensie (MoD) in Londen. Lobbyisten van de wapenboer hebben zo rechtstreeks toegang tot minister Derek Twigg en de hoogste functionarissen van het departement.
Dat schrijft de krant The Guardian in zijn editie van vrijdag. Het schandaal kwam aan het rollen door kamervragen van de liberale parlementariër Norman Lamb. Die rept over een 'incestueuze en potentieel corrumperende verhouding' tussen het ministerie en BAE waaraan een einde moet komen. Het departement daarentegen zegt dat de pasjeshouders de normale veiligheidsprocedures hebben doorlopen en een legitiem zakenbelang hebben.

BAE krijgt elk jaar opdrachten ter waarde van 1 miljard pond (1,47 miljard euro) van Defensie. Ook wist BAE vorig jaar door druk op de regering gedaan te krijgen dat een corruptieonderzoek werd stopgezet. De wapenfabrikant zou grote bedragen aan omkoopsommen hebben betaald aan de koninklijke familie van Saudi-Arabië, aldus The Guardian.
Ook de functionarissen van het ministerie profiteren van de 'incestueuze' verhouding. Volgens The Guardian vonden alleen al de afgelopen achttien maanden 33 MoD-medewerkers een baan bij BAE.
Genoeg reden dus om het MoD in Londen te nomineren.

Heeft u zelf iets of iemand die u zou willen nomineren, schroom niet het ons te laten weten.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden