'Verbeter jezelf, begin bij de wereld', is het motto van deze nieuwe reeks. Een serie blogs waarin we aandacht geven aan mensen, bedrijven, instellingen, stichtingen etc. die op een bijzondere, spraakmakende en/of vernieuwende manier (willen) bijdragen aan een betere wereld.

In deel 3 aandacht voor fairfood. Een organisatie die de consument aanspoort en in staat stelt om faire producten te eten en drinken. Producten waarvan de vervaardiging en verhandeling tot minder honger en armoede leiden in ontwikkelingslanden.

Er zit heel wat oneerlijkheid in ons dagelijks voedsel verborgen. Daarom beoordeelt Fairfood supermarktproducten op hun fairness. Zo kun jij een bewuste keuze maken als het gaat om faire of unfaire voedingsmiddelen. Fairfood spoort de consument aan om faire producten te eten en drinken. Producten waarvan de vervaardiging en verhandeling tot minder honger en armoede leiden in ontwikkelingslanden.

Op deze website laat Fairfood zien welke producten fair zijn en welke niet. Dus welke producten honger en armoede bestrijden en welke niet. Er staan ongeveer 1500 food- en drankproducten op de website zodat jij weet of je een product wel of juist niet moet kopen als je in de supermarkt staat.

Voor GW is deze aktie fair enough om te nomineren voor de Verbeter de Wereld-trofee 2007, waarover we u in een ander blog meer zullen vertellen...

Lanoe: Hoi, ik kwam deze een tijdje geleden tegen op CNN:

http://www.lightamillioncandles.com/

Ik heb al een kaars aangemaakt, ben jij de volgende?

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 26-08-2007 10:48:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
Lanoe:

Hoi, ik kwam deze een tijdje geleden tegen op CNN:

http://www.lightamillioncandles.com/

Ik heb al een kaars aangemaakt, ben jij de volgende?

Carpe diem homo universalis

Yep. Goeie aktie.
Op 26-08-2007 10:53:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
Lemetje:

Er staat ons nog wat te wachten en dat is NIET de schuld van de mens of..?
'Ze' kunnen ons niet alles in de schoenen schuiven!

Nah, wel als je de leer van de Wet van Aantrekking mag geloven, Lemetje.

Law of Attraction:
Je creëert 100% je eigen realiteit.
Je huidige realiteit is het resultaat van je denken.


Dus blijkbaar doen we iets héééél erg fout met z'n allen..
Op 26-08-2007 11:16:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: Goeie aktie inderdaad, Lanoe.
Deze heb ik zelf al tigtalle keren geplaatst (in een ander forum , hier nog niet, dus ik val niet in herhaling dit keer):

Stop Kindermishandeling:
De feiten
In Nederland worden per jaar ten minste 50.000 kinderen ernstig mishandeld. Elke week sterft in Nederland een kind aan de gevolgen van kindermishandeling. Het betreft hier alle vormen van lichamelijk of geestelijk geweld, dus inclusief misbruik, verwaarlozing en nalatige behandeling. En dit zijn alleen nog maar de cijfers op basis van het aantal meldingen.

Enorm veel kinderen leven dagelijks in grote angst; angst om sexueel misbruikt te worden, angst om emotioneel geterroriseerd te worden, angst om lichamelijk letsel op te lopen...

Kindermishandeling leidt niet alleen tot persoonlijke problemen, zoals angsten en depressies (vaak tot ver in de volwassenheid) maar ook tot maatschappelijke problemen, zoals pesten, diefstal en 'zinloos' geweld. Problemen waarmee onze samenleving voortdurend kampt.

En ieder jaar gaan er ten minste 50 kinderen dood als gevolg van mishandeling.
Gezamenlijke actie is noodzakelijk
Wanneer er één mens op straat wordt doodgeschopt, krijgt dat (terecht) veel aandacht van de media en demonstreren duizenden Nederlanders tegen zinloos geweld. Maar voor de 50 kinderen die ieder jaar worden doodgeslagen, meestal thuis, komt niemand in actie.

Een bekend gezegde luidt: 'Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.' Was het maar waar. Kinderen hebben de toekomst niet. Die moeten ze nog krijgen. Van ons.


http://www.stopkindermishandeling.nl/stopkindermishandeling/


(bericht gewijzigd op 26-8-2007 11:55:00)
Op 26-08-2007 11:24:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
agent 327:
Ik had it al 1000 jaar geleden van de daken willen schreeuwen: neem nooit meer dan 2 kinderen per vrouw.
Minder mag wel. Zeker nu!

Snap je het Eva? dan ben je gelijk van al die oh zo verschrikkelijke mishandelig van die kutki..eh kindertjes af.

Dus kindermishandeling is te wijten aan de hoeveelheid kinderen die in een gezin aanwezig zijn..?!
Hmmm...

Een artikel:
Laag opgeleide ouders
De onderzoekers hebben scholieren en sociale en medische hulpverleners ondervraagd en gebruik gemaakt van de gegevens van meldpunten voor kindermishandeling. Uit hun onderzoek blijkt dat een kind uit een gezin met zeer laag opgeleide en/of werkloze ouders tenminste vijf keer zoveel kans heeft op verwaarlozing of mishandeling dan andere kinderen. Ook in éénoudergezinnen is er vaker sprake van kindermishandeling.

Op 27-08-2007 9:46:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: En daarbij, als mensen nog maar 1 kind mogen hebben, hebben we er nooit genoeg om aan de steeds maar groeiende vraag aan kinderporno te voldoen..
Tssss...
(bericht gewijzigd op 27-8-2007 10:02:50)
Op 27-08-2007 10:00:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
Herbert Blankensteijn, artikel uit '99:
Weg met het Derde Kind

Deze maand verwachten we de zesmiljardste op de wereld, en als ik me niet vergis ook de zestienmiljoenste in Nederland. Twee beklemmende mijlpalen.

De groei van de wereldbevolking is een natuurverschijnsel, waar je weinig aan kunt doen en waar je beleidsmaatregelen en individuele keuzes nauwelijks in terugvindt. De groei zal tot staan komen door toegenomen welvaart of doordat de wal het schip keert - honger, ziekten en geweld krijgen steeds meer kansen.

Met die zestien miljoen bij ons is het anders. Bijna iedereen in ons land kiest voor kinderen. Daar is niets op tegen; de bevolking van Nederland hoeft niet uit te sterven. Wat ik niet snap is dat het Derde Kind weer in trek is. Ik hoor ook op van de redenen die voor een Derde Kind worden gegeven. Het is goed voor de andere twee kinderen. Het is goed voor de ouders. We willen het nog één keertje meemaken. Er is vrijwel altijd over nagedacht. Wat in de overwegingen blijkbaar weinig gewicht krijgt is dit: als elke twee mensen samen twee nieuwe mensen maken, blijft op den duur de bevolking precies in stand. Als elk stel drie kinderen verwekt, neemt de bevolking in de tijd van één generatie met 50% toe. Wie meer dan twee kinderen 'neemt', speelt mee in de tragedy of the commons: de pret heb je zelf, terwijl de gemeenschap de lasten draagt. Het is een zelfzuchtige keuze.


Op 27-08-2007 10:34:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
vervolg:
Je kunt niet drie of meer kinderen hebben en nog klagen over de hoge prijzen van grond en woningen, over files, over het beslag op ruimte door steden en wegen, milieuvervuiling, teloorgang van de natuur of over de komst van de zoveelste wagonlading asielzoekers. Ik ga niet volhouden dat Nederland vol is. Het zou wél aangenaam zijn als het wat minder druk was hier. Je kunt er altijd mensen bij proppen. Humanitaire nood vind ik dan een betere reden dan 'We willen het nog eens meemaken'. Voor de derde keer, godbetert.

Niet dat ik een schoon geweten heb. Ik ben tegen autorijden. Toch doe ik het zelf. Dat is de omgekeerde tragedy of the commons: deed ik het niet, dan miste ik zelf de luxe. Anderen zouden profiteren van mijn afwezigheid op de weg, en zouden des te minder reden hebben om de auto te laten staan. Daarom moet autorijden gewoon verboden worden behalve in uitzonderingsgevallen. Bij zo'n maatregel zou ik genieten van de pathetische woede van zowat iedereen, en verder lekker gaan fietsen, treinen, thuisblijven of verhuizen.

Verbied dus het Derde Kind, behalve op doktersvoorschrift. Zijn ouders en kinderen in iets grotere gezinnen minder neurotisch? Juist dáárom moeten we naar een twee-kinderen-politiek voordat een één-kind-politiek nodig is (in China waren ze te laat). En al was het maar om de bewoners van de Derde Wereld die hier géén asiel komen zoeken, recht in de ogen te kunnen kijken: met ons gebruik van energie en grondstoffen, met onze import van landbouwprodukten, zijn wij schadelijker voor de toekomst van de wereld dan zij.


--------------------------------------------------------------------------------
Op 27-08-2007 10:35:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden