De Utrechtse wijk Noordwest is compleet in de ban van een blauwe kleverige substantie die daar sinds een aantal weken uit de evenzo blauwe lucht valt. Wij houden van onverklaarbare zaken oplossen, of extra in het daglicht zetten, dus bij deze doen we een oproepje aan de Utrechtenaars in kwestie.

Heeft u foto's van de blauwe korreltjes, waarvan de gemeente uitsluit dat ze afkomstig zijn van insecten of bomen, dan ontvangen wij deze graag op het speciaal daarvoor ingerichtte e-mailadres blauwekorrels@grenswetenschap.nl. Als u videomateriaal heeft zien we het ook graag en, hoewel de GGD de substantie reeds onderzoekt, krijgen we zelf ook graag een pakketje blauw kleverig spul in onze brievenbus. Onze adresgegevens krijgt u als u ons een mailtje stuurt.

celtic: Blauwe korreltjes.Slakken gif zijn ook blauwe korreltje.
Misschien had iemand genoeg van slijmballen.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 02-09-2007 11:02:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Zoeker: Het AD: http://www.ad.nl/utrecht/article1624208.ece
Wijkfoto: http://www.wijkfoto.nl/wijkfoto.pl?q=3552XW
Van der Hoeven Kliniek: http://www.hoevenkliniek.nl/
Voorstel: een wakkere Utrechtse ambtenaar z.s.m. er opaf, meteen morgenochtend (vóór koffietijd) en de nieuwbouw van de kliniek scannen op de aanwezigheid van blauwe korrels.

Voorstel: monsters niet alleen naar de GGD sturen, maar naar het TNO en de chemische samenstelling laten nagaan, en waar dat spul wordt gebruikt, in de bouw of misschien is het een meststof of een bestrijdingsmiddel.

Op http://users.skynet.be/hofmeester/tuinaanleg/gras%20zaaien.htm wordt gesproken van ".... organische als scheikundige meststoffen gebruiken. Blauwe korrels (12-12-17) ....". Misschien gebruikt voor het nabij gelegen grasveld dat gezien de Wijkfoto wel een oppepper kon gebruiken.

Voorstel: die wakkere ambtenaar vrachtlijsten laten opvragen bij de NS. Wie weet wat er eventueel uit een langsrijdende wagon is gewaaid?

In het algemeen worden dit soort zaken te traag en te passief afgehandeld. Eventuele daders of verantwoordelijken krijgen dan de gelegenheid en tijd om er ongestraft mee weg te komen. Mensen daar moeten weten welke gezondheidsrisico's er zijn. ACTIE!

Ook geeft de overheid meestal te weinig openheid en is de status van onderzoek niet bekend, waardoor mensen onnodig lang in onzekerheid blijven verkeren. Hier ligt een schone taak voor journalisten en bijvoorbeeld Milieudefensie. Flink op de huid zitten die overheid en de bedrijven en instellingen in de buurt van de plaatsen die vervuild zijn.
(bericht gewijzigd op 2-9-2007 12:00:36)
Op 02-09-2007 11:57:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden