Deze week (24-8-07) weer een Familiedrama.

vrouwen met bloemenEen familiedrama met dodelijke afloop is een ingrijpende gebeurtenis in familieverband waarbij doden zijn te betreuren. In de pers worden deze gebeurtenissen met de naam familiedrama of gezinsdrama aangeduid. In de recente geschiedenis hebben er verschillende familiedrama's in o.a. Nederland en België plaatsgevonden. Vaak gaat het om een man of vrouw die zijn/haar kinderen en/of partner doodt en daarna zelfmoord pleegt.

Overzicht van enkele recente familiedrama's in Nederland en Belgie:

 • In juli 2002 steekt een vader (35 jaar) in Roermond zijn huis in brand. Zes van zijn zeven kinderen vinden hierbij de dood.
 • In december 2003 steekt een man in Schiedam van 30 jaar zijn vriendin en twee kinderen overhoop.
 • In mei 2004 vermoordt in Berghem een moeder haar drie kinderen. Zij pleegt daarna zelfmoord door voor de trein te springen.
 • In oktober 2004 wordt in Naaldwijk een moeder met drie kinderen gevonden. Zij hebben ernstige steekwonden, waaraan de moeder overlijdt.
 • In december 2004 wordt in Ruurlo een 22-jarige vrouw door haar ex-man vermoord. Ook haar moeder komt naar aanleiding hiervan om het leven.
 • In januari 2005 vindt de politie in een woning in Zoetermeer twee dode kinderen. De moeder pleegt zelfmoord door voor de trein te springen.
 • In april 2005 doodt een man uit Zoetermeer zijn 31 jarige vrouw en zijn dochters van 3 en 5 jaar. Later worden de lichamen in Alphen gevonden.
 • Nog in april 2005 vermoordt een man in Hilversum zijn drie kinderen en zijn vrouw, waarna hij de hand aan zichzelf legt.
 • In maart 2006 schiet een man uit Zoetermeer zijn ex-vriendin dood en schiet haar stiefvader neer. Zij laat twee kinderen van 6 en 8 jaar achter.
 • In juni 2006 worden een meisje van bijna twee en een jongetje van zes maanden dood gevonden in een woning in Purmerend.
 • In juli 2006 worden in een woning in Ermelo de lichamen gevonden van een politieman en een vrouw. Uit onderzoek blijkt dat de politieman zijn vrouw met zijn dienstwapen heeft doodgeschoten en daarna zichzelf.
 • In december 2006 wordt een 5 jarig jongetje aangetroffen in een woning in Apeldoorn. De 27-jarige moeder meldt zich kort daarna bij het politiebureau.
 • In maart 2007 worden in een woning in Hengelo (Gld.) drie levenloze lichamen van een moeder en twee kinderen aangetroffen. De vader is zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht.
 • Ook in maart 2007, nauwelijks een week na het familiedrama in Hengelo, springt een man samen met zijn twee kinderen in de buurt van Haarlem voor de trein, na eerst zijn schoonmoeder te hebben vermoord.

26 november 1995 - De gynaecoloog Yves Van Trappen (35) schiet in de vroege ochtend zijn vrouw Leen (35) en hun drie kinderen Laura (6), Eline (4) en Anne-Sophie (2) dood in hun huis in Deerlijk. Alle vier worden ze gedood in hun slaap. Een uur later pleegt Van Trappen zelfmoord. Het motief wordt nooit duidelijk.

 • 17 februari 1999 - Freddy Bilsen (47) uit Linden doodt zijn vrouw Gisèle Pauly (48) en hun kinderen Eva (13) en Sara (17) met een hakbijl. Daarna pleegt hij zelfmoord.
 • 11 december 1999 - De ex-bankdirecteur Frans Brems (43) uit Langdorp vermoordt zijn vrouw Monique Willems (43) en hun twee kinderen Lies (20) en Leen (14). De man had financiële problemen, zo blijkt uit een afscheidsbrief.
 • 1 september 2003 - Een dokter van Syrische afkomst wurgt in Vilvoorde zijn zoontje van zeven en dochtertje van vijf. Daarna verhangt hij zichzelf. Echtelijke spanningen lagen aan de basis van het drama.
 • 13 november 2004 - Amissa Kazengwa (46) uit Sint-Jans-Molenbeek rijdt met zijn wagen naar Brussegem. In de wagen zitten zijn kinderen Hélène (4), Arnold (5), Rashidi (14), Sakina (15) en Salumu (17). Kazengwa heeft ze verdoofd. In Brussegem gooit hij benzine over de wagen en steekt hem in brand. Kazengwa zelf en zijn kinderen komen om.
 • 13 maart 2005 - Hilde Paepe (35) uit Roeselare doodt haar vijfjarige dochtertje Romy en pleegt daarna zelfmoord. De vrouw kon niet verkroppen dat haar man bezoekrecht kreeg.
 • 4 oktober 2005 - In Koksijde doodt Raoul Lhoir (44) zijn drie kinderen Laura (9), Gauthier (7) en Audrey (5). Hij schiet de kinderen en daarna ook zichzelf dood. Zijn echtgenote Valerie, moeder van de kinderen, had hem verlaten en dat kon de man niet aan.
 • 2 februari 2006 - Christian W. (38) in Temse doodt zijn vriendin Priscilla C. (47), hun twee zonen Christopher (14) en (Randy 12) en hun geadopteerde dochtertje Yakina (7). Hij plaatst barbecuevuurtjes vlakbij hun slaapkamer. De kinderen stikken. Daarna pleegt hij zelfmoord. Het paar was uit elkaar gegaan en de man kon dat niet verkroppen.
 • 28 februari 2007 - Familiedrama in Nijvel.

Maar hoe kan het dat we tegenwoordig wekelijks horen van deze verschrikkelijke gebeurtenissen? Is het een domino-effect, een verschijnsel van deze tijd of is er wel degelijk meer aan de hand?

Misschien een verhoging van het trillingsgetal, zoals wordt beweerd in informatie afkomstig uit channelings? Een bewuste aanval van Amerika door het project HAARP? Of komt het door de verschuiving/shift van de polen? De klimaatsverandering? De toegenomen straling van de telefoonmasten voor ons telefoon- en internetverkeer? Het werk van de duivel? Of toch het gevolg van een tiende planeet die met zijn straling probeert de bewoners van de aarde uit hun humeur te halen?

Of is het gewoon de verharding van de samenleving en is ons Nederland aan het 'veramerikaniseren'? Gewoon een typisch geval van 'The American Wet Dream' waarin we aan van alles moeten voldoen om mee te gaan met de versnelling van deze materialistische/egocentrische maatschappij en het onoverkomelijk is dat we achter onszelf aanrennen en we verstoten worden door vriend en vaderland wanneer we niet onze dromen en idealen realiseren?

Wat het ook is dat al die mensen door het lint gaan, is niet duidelijk, maar dat we wekelijks van een familiedrama horen is een vreemde zaak.

Mocht u er een verklaring voor hebben, laat het ons weten, wij zijn razend benieuwd.

Update 1 juni 2008:

Het was weer raak. In Engeland heeft gisteren een afschuwelijk familiedrama plaatsgevonden. Een 5-jarig jongetje en zijn 4-jarige zusje zijn door hun ouders doodgestoken. De 6 maanden oude baby ligt in het ziekenhuis met ernstige steekwonden.

Clark Kendt: dat trillingsgetal, dat zal allemaal wel, maar dat er steeds meer druk op een individu wordt gelegd is een feit. Er wordt links en rechts steeds meer van je verwacht. Althans, in mijn leefwereld...

:S
Op 11-09-2007 0:54:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
Ron B.:

Rik:

Het trillinggetal of wel Schumann resonantie(SR), er word vertelt dat deze verhoogt.
Deze resonatie is de trillingen die plaats vinden tussen de aard opervlakte en de isosphere

http://en.wikipedia.org/wiki/Schumann_resonance

De verhogig is te verklare door dat de (SR) beinvloed word door bliksem.
Dat er tegenwordig meer bliksem is komt weer door dat het klimaat verandert er zit meer warmte in de atmosfeer, warmte veroorzaakt meer wolken en wolken veroorzaken weer bliksem.
De eerste enegie wet zegt immers ook energie gaat niet verloren.
De SR is dus als een gevolg van de wereld wijde opwarming ook aan het stijgen, maar of dit een verklaring is dat mensen door het lint gaan?
Ook word (SR) in verband gebracht met: sprites, blue jets, gigantic jets, and elves:

http://en.wikipedia.org/wiki/Upper-atmospheric_lightning#Sprites

Waarvan sommige pas recentelijk zijn ontdekt, of zijn ze pas recentelijk begonnen ivm het opwarmen van onze zonne stelsels?

Radsels genoeg dus.

volgens betrouwbare bronnen is er geen verandering in de schumann resonantie, niet alles geloven wat niburu beweert

Nee? Maar dat is toch een betrouwbare nieuwsbron..?
Over die chemtrails hadden ze ook al heel vaak gelijk..

..genomen..
Op 11-09-2007 20:36:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Je moet doorgaan, doorgaan, doorgaan, sneller sneller, nog sneller!

Red je het niet meer?
Pilletje?
Anti-depressiva?
Haldol, omdat je niet meer weet of het nou jou stem is die praat?

En dan..........oeps, Familiedrama!!

Denk dat het dat wel zo'n beetje is.

Hoge druk (je moet doorgaan!!) en de versnelling van alles (men houd het niet meer bij).

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 12-9-2007 8:24:03)
Carpe diem homo universalis
Op 12-09-2007 8:22:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 12-09-2007 14:58:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
Ron B.:


volgens betrouwbare bronnen is er geen verandering in de schumann resonantie, niet alles geloven wat niburu beweert
[/quote]

Volgens betrouwbare bronnen zeg je?
Nou, dan zal het wel waar zijn.
Op 15-09-2007 11:47:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
Rik:

randell:

Ron B.:


volgens betrouwbare bronnen is er geen verandering in de schumann resonantie, niet alles geloven wat niburu beweert


Volgens betrouwbare bronnen zeg je?
Nou, dan zal het wel waar zijn.


Wat ik uit mijn bronnen begrijp is dat de frequentie van de SR niet verandert, maar de amplitude wel.
Dus heel simpel gezegd niet de snelheid maar wel de kracht er van neemt toe.
[/quote]
Amplitude? kun je iets meer uitleggen hierover ajb? neemt aan kracht toe? Welke bronnen staven deze theorie?Tnx.
Op 15-09-2007 11:56:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: Tnx, ga t doornemen!
Op 15-09-2007 0:54:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: http://www.wetenschapsforum.nl/index.php?showtopic=848

(bericht gewijzigd op 16-9-2007 9:51:57)
Op 16-09-2007 9:51:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt: Wat heeft dit met familiedrama's te maken?

:S
Op 17-09-2007 21:27:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
Rik:

Clark Kendt:

Wat heeft dit met familiedrama's te maken?

:S

De blog zegt: Misschien een verhoging van het trillingsgetal, zoals wordt beweerd in informatie afkomstig uit channelings.

En we zijn hierop wat dieper aan het ingaan.
Als je nog hier nog info over hebt, lees ik het graag.

Ahzo...Ja... Alles is trilling.... het samensmelten van factoren, seks als formu98le, wiskundig gezien een geval van vermenigvuldiging van factore
n met XY factoren, met een limiet op oneindig, gesteld dat oneindig beperkt is tot de duratie van de leeftijd en de mogelijkheden van conceptie en potentie, ik snap verband... en ben even in de eigen geest aan het rommelen... prima... leuk...

:S

(bericht gewijzigd op 17-9-2007 22:01:25)
Op 17-09-2007 21:56:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
Rik:

Horatio:

Rik:

Clark Kendt:

Wat heeft dit met familiedrama's te maken?

:S

De blog zegt: Misschien een verhoging van het trillingsgetal, zoals wordt beweerd in informatie afkomstig uit channelings.

En we zijn hierop wat dieper aan het ingaan.
Als je nog hier nog info over hebt, lees ik het graag.

Ahzo...Ja... Alles is trilling.... het samensmelten van factoren, seks als formu98le, wiskundig gezien een geval van vermenigvuldiging van factore
n met XY factoren, met een limiet op oneindig, gesteld dat oneindig beperkt is tot de duratie van de leeftijd en de mogelijkheden van conceptie en potentie, ik snap verband... en ben even in de eigen geest aan het rommelen... prima... leuk...

:S


Wel geen familiedrame, maar toch een drama die Horatio:-)

Effe mij nadoen, ja...

:S
Op 17-09-2007 22:12:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
Rik:

Horatio:

Rik:

Clark Kendt:

Wat heeft dit met familiedrama's te maken?

:S

De blog zegt: Misschien een verhoging van het trillingsgetal, zoals wordt beweerd in informatie afkomstig uit channelings.

En we zijn hierop wat dieper aan het ingaan.
Als je nog hier nog info over hebt, lees ik het graag.

Ahzo...Ja... Alles is trilling.... het samensmelten van factoren, seks als formu98le, wiskundig gezien een geval van vermenigvuldiging van factore
n met XY factoren, met een limiet op oneindig, gesteld dat oneindig beperkt is tot de duratie van de leeftijd en de mogelijkheden van conceptie en potentie, ik snap verband... en ben even in de eigen geest aan het rommelen... prima... leuk...

:S


Wel geen familiedrame, maar toch een drama die Horatio:-)

Effe mij nadoen, ja...

:S
Op 17-09-2007 22:12:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt: je moest es weten...

:S
Op 17-09-2007 22:16:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz:
Rik:

Clark Kendt:

je moest es weten...

:S


Lol, hier niet veel beter, en nu zijn we pas echt offtopic aan het gaan!

tijd voor de zeepkist?

Op 17-09-2007 22:38:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dr. Phil: Een man uit Deventer heeft maandagochtend zijn vrouw en zoontje neergestoken en vervolgens een zelfmoordpoging gedaan. De 35-jarige vrouw en de jongen van 6 liggen buiten levensgevaar in een ziekenhuis. De 37-jarige man ligt in kritieke toestand op de intensive care, laat de politie weten.

De man viel zijn gezin aan in zijn eigen huis aan de Clematis. Dat gebeurde tussen 04.00 en 05.00 uur.

Bron: http://frontpage.fok.nl/nieuws/89160
Op 17-03-2008 15:19:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden