Daar waar Erich von Däniken zich nog afvroeg of "de goden kosmonauten" waren wist Zecharia Sitchin zeker dat een ruimtevarend volkje, de Annunaki, de aarde uitgezocht had om voor 'god' te spelen. Buiten de vele oeroude overleveringen zijn het vooral de opmerkelijke archeologische vondsten die telkens weer voedingsbodem geven aan dergelijke theorieën. Dat er bezoekers van andere planeten onze aarde bezochten zal ik niet bestrijden maar de vreemde vondsten lijken toch vooral te wijzen op een vorige technologisch hoogstaande beschaving. Een beschaving die meer dan 14.000 jaar geleden opeens ophield te bestaan. Mogelijk lagen er wereldomvattende rampen aan ten grondslag waarbij de mensheid werd weer teruggeworpen in een primitieve staat. In de nevelen van onze vroege historie liggen de meest wonderlijke souvenirs te wachten op een verklaring. Vergeet even de 'gebaande paden' zoals de Egyptische piramiden of het Engelse Stonehenge vandaag nemen we een kijkje in de Spaanse stad Tiermes.


( Tiermes: rails voor afweergeschut ? )

Tiermes ligt in de Noord-Spaanse provincie Soria en staat dankzij de griekse wiskundige en geograaf Ptolemeus sinds ongeveer 100 na Chr. officieel op de kaart. Ptolemeus schreef de stad toe aan de Arévacos (een Iberisch-Keltisch volk). De Romeinen namen omstreeks 98 v.Chr. de stad reeds in bezit en maakten er een drukbezocht centrum van. Ongeveer 600 jaar later namen de West-Gothen de stad in en weer 200 jaar later waren het de Moren die er de scepter zwaaiden. Na de 12de eeuw verloor Tiermes haar belang. In 1888 was het de lokale historicus Nicolas Rabal die als eerste serieus wetenschappelijk onderzoek naar oude stad.

Het verhaal van Tiermes is als dat van zoveel oude steden. Toch zijn er belangrijke verschillen. In het oude Tiermes zijn veel bouwconstructies terug te vinden die ongebruikelijk waren voor die tijd en cultuur. Men vond bijvoorbeeld een zeer oud (pre-Romaans) en omvangrijk buizensysteem dat vermoedelijk diende voor het transport van water. Het staat vast dat voor het transport van water een pompinstallatie nodig was, maar men heeft geen idee hoe die pompinstallatie eruit gezien heeft.


( Tiermes, wie waren de oorspronkelijke bouwers ?)

De wanden en daken van de oorspronkelijk bouwwerken zijn bijzonder dik. Muurdiktes van 1,5 tot 3 meter zijn geen uitzondering. Om het geheel nog raadselachtiger te maken vond men bij veel gebouwen en 'perrons' een railsysteem van 1,40 meter spoorbreedte. Sommige van deze rails voeren zelfs via gleuven naar gedeeltelijk onderaardse gangen. Dergelijk vorm van bebouwing past niet in de cultuur van de Arévacos en men neemt dan ook aan dat de stad door een andere, nog onbekende, cultuur is gebouwd.

Het onbegrepen railsysteem gaf omstreeks 1960 voedingsbodem aan het idee dat het stelsel van gleuven en gangen meer deed denken aan een modern luchtafweersysteem. De oorspronkelijke bewoners konden zich in de zware bunkers terugtrekken terwijl soldaten de verrijdbare wapens over het railsysteem in stelling brachten. Later vond men nog meer sporen die niet in het beeld van een normale oude vesting uit die tijd pasten. Onderzoeker vonden 'groeven' die sterk deden denken aan de loopgraven van de eerste Wereldoorlog. Inmiddels gaat de wetenschap ervan uit dat Tiermes ouder is dan tot dan toe werd aangenomen. Men heeft geen idee welk vroeg volkje verantwoordelijk kan worden gehouden voor de aanleg van het railsysteem, het buizenstelsel en de uitzonderlijk degelijke bebouwing. Opmerkelijk blijft wel dat de bouwers een voor die tijd behoorlijk technisch vernuft bezaten die ze voor een voor ons onbekend doel aanwendden.


( Malta, ook vreemde sporen. Waarom? )

Vreemde uitgehouwen sporen vinden we ook terug op het eiland Malta . Ook van deze 'rails', waarvan sommige in zee lopen, weet men niet welke functie ze hadden of welke cultuur ze heeft aangelegd.

randell: Doet me onmiddelijk denken aan een verhaal ooit gelezen over de ondergang van Atlantis. De "magiërs" die een heel complex systeem van luchtdruktechnologie in combinatie met principes van resonantie wisten te overbelasten.
Men had onder de grond enorme reservoirs aangelegd die met elkaar in verbinding stonden. Deze perslucht techniek diende verschillende doelen waaronder transport van zware materialen die ze dan min of meer konden laten zweven.
Het complex werd steeds omvangrijker en daardoor gevaarlijker.
Toen het in handen viel van een onkundige militaire macht liet de catastrôfe niet lang op zich wachten.

Shit, waar had ik dit nou toch weer gelezen???
Op 16-09-2007 13:24:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
Boro:

randell:

Doet me onmiddelijk denken aan een verhaal ooit gelezen over de ondergang van Atlantis. De "magiërs" die een heel complex systeem van luchtdruktechnologie in combinatie met principes van resonantie wisten te overbelasten.
Men had onder de grond enorme reservoirs aangelegd die met elkaar in verbinding stonden. Deze perslucht techniek diende verschillende doelen waaronder transport van zware materialen die ze dan min of meer konden laten zweven.
Het complex werd steeds omvangrijker en daardoor gevaarlijker.
Toen het in handen viel van een onkundige militaire macht liet de catastrôfe niet lang op zich wachten.

Shit, waar had ik dit nou toch weer gelezen???


Dit doet mij weer denken aan het "six billion dollar project".
Eveneens een enorm ondergronds complex waar een onkundige (?) militaire macht wijsbegerigen momenteel poogt de Big Bang na te bootsen.

Eén komma verkeerd in de berekening en we verdwijnen in een zwart gat.....over transport en perslucht gesproken hahaha


hihihi
Op 16-09-2007 16:25:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden