China komt steeds dichterbij. Onlangs was er kleinschalige ophef rondom de linkdumpwebsite NuJij.nl, men zou er aan censuur doen. MSN Reporter censureert?Een artikel over Auschwitz bleek niet welkom en ook andere controversiele onderwerpen werden verwijderd. NuJij lijkt wel een stille hint richting collegasite MSN Reporter, want ook daar zijn de normen voor publicatie discutabel.

MSN Reporter krijgt een miljoen bezoekers per maand, allemaal mensen die zoeken naar recent nieuws. De uitbaters van de website geven toe met 'verboden woorden' te werken, om nieuwsberichten en reacties daarop kwalitatief goed te maken en te zorgen dat schelden en grove taal niet gebeurt. Logisch, verboden woorden, maar welke?

Shit , fuck, cunt en dat soort woorden horen terecht in een zogeheten contentfilter thuis. Inhoudelijk gezien hebben die woorden geen meerwaarde voor een nieuwsitem of reactie. Dat is anders met het verboden woord 'Bilderberg'. Op MSN Reporter wordt het onmogelijk gemaakt om nieuws over de Bilderbergers, waarover u hier meer kunt lezen, te plaatsen. De reden is ons onbekend. Bilderberg is niet bepaald een scheldwoord. We vonden ook geen extra motivatie in de spelregels van MSN Reporter, die verklaren in welke 7 gevallen iets van de site verwijderd wordt:

 • Spam (advertenties, gereproduceerde content)
 • Bloggers die meer dan 5 headlines per dag posten worden ook beschouwd als spammers.
 • Redirect url's (in plaats van rechtstreekse url’s)
 • Bashing
 • Racisme
 • Misbruik van Reporter om trafiek naar sites/blogs te genereren die puur op advertenties gericht zijn
 • Clickfraude, dwz. artikels die artificeel (manueel of handmatig) gekicked worden om in de lijst ‘populair’ te geraken.
 • Onder het kopje 'zo hoort het' lezen we dan weer: "We gaan hier natuurlijk niet alleen de minder aantrekkelijke postings publiceren. Uiteindelijk is het niet onze bedoeling om zoveel mogelijk artikels te blokkeren of zelfs te deleten."

  Bilderberg niet toegelaten op nieuwsgaringssite MSN-Reporter. Censuur of niet? We hebben even gegoogled maar vonden geen lijst met daarop alle verboden woorden die de site hanteert. Hoe politiek gekleurd de selectie is, is dus niet duidelijk. U een idee?

  cootje: ik heb het zelf ook gemerkt met inderdaad zaken als de bilderberg, maar ook met zaken van alex jones, waarin de woorden "the matrix, bush, war, terrorist enz voorkomen, dan ineens heb je geen fatsoenlijke headline... ik vindt het onfatsoenlijk hoe msn bezig is....
  ...
  Op 15-11-2007 15:37:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
   Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
  Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden