Dat er bizarre wetten worden opgemaakt weten we waarschijnlijk allemaal wel.
Maar wat ik nu “grappig” vind zijn de wetten die zaken verbieden of bevestigen waar de logische wetenschap het bestaan ervan ontkent.

In China is er een nieuwe bizarre wet die Tibetaanse monniken verbiedt om te reïncarneren zonder toestemming van de overheid. Dit is natuurlijk om de opvolging van de Dalai Lama tegen te werken. Voor meer informatie kijk hier. Maar eigenlijk wordt bevestigd dat reïncarnatie een werkelijkheid is. Anders zou men toch geen toestemming hoeven te vragen. Maar China is niet het enige land met zo’n bizarre wet.

In Engeland was men zelfs tot nog voor kort strafbaar als men zich voordeed als geestoproeper of toekomst voorspeller. Deze wet is inmiddels aangepast maar in Ierland geldt deze wet nog steeds. Men moet voor de rechtbank kunnen bewijzen dat men echt over deze gave beschikt. Kan men dat niet dan zal deze bedrieg(st)er vervolgd en berecht worden. Je zal maar de pech hebben dat je het wel kan maar de geesten hebben een pestbui en besluiten om niet te verschijnen of enig ander teken van “leven” te geven. Maar deze wet impliceert dat het inderdaad mogelijk is om over de gave van geestoproeping en voorspelling te beschikken.

In Nederland hadden we in 2001 ook een bizarre rechtzaak. Een Indiase jongeman werd veroordeeld tot negen maanden celstraf wegens verkrachting met behulp van zwarte magie. Is zwarte magie dan echt mogelijk?

De V.S. zou de V.S. niet zijn als er geen vreemde zaken zouden gebeuren. Wie van u heeft de film 'The Exorcist' van Emily Rose gezien?. Deze film is gebaseerd op een stukje geluidstape dat opgenomen is tijdens de Exorcisme van een negentien jarige studente Emily Rose. Emily leed aan hallucinaties en epilepsie waarvoor ze medicatie had. Een pastoor overtuigde haar met de medicijnen te stoppen omdat ze volgens hem bezeten was door de duivel, met als gevolg dat ze stierf tijdens de uitvoering van een Exorcisme. De uitvoerende priester werd vervolgd voor onachtzaamheid die de dood tot gevolg had. Met andere woorden: hij was niet voorzichtig genoeg geweest tijdens de duiveluitdrijving. Dus men kan wezenlijk worden bezeten door de duivel?

Dan is er nog de gedocumenteerde film "An American Haunting". Van dit gedocumenteerde verhaal bestaan verschillende versies. In 1818 neemt een kwaadaardige entiteit intrek in het huis van het gezin van John Bell. De dochter krijgt vreselijke dromen/visioenen van huilende wolven en ziet een verschijning van een mysterieus spookachtig meisje. Ze word ook herhaaldelijk aangevallen door deze kwaadaardige entiteit. Niemand schijnt het meisje te kunnen helpen. Eerst wordt de buurvrouw verdacht vanwege een ruzie over een eigendomsakte. Ze zou een heks zijn die een pact met de duivel had gesloten om wraak te nemen op de familie Bell. Later blijkt John Bell zelf de oorzaak te zijn dat deze entiteit het meisje aanvalt. Deze zaak werd voor het eerst in de gerechtelijk geschiedenis van de V.S. opgeschreven en toegegeven dat een geest de oorzaak was van iemands dood. Alleen hoe veroordeel je een geest? Verbanning naar het geestenrijk? Maar dit feit impliceert dat geesten zouden bestaan en zelfs in staat zijn mensen te doden. Of zou de wetenschap hier een antwoord op weten? Wie meer wilt weten over An american Haunting of The bell witch story kan hier en hier verder kijken.

Nu zult u zeggen, maar vroeger dan? Heksenverbranding was schering en inslag. Ieder die anders dacht dan de kerk werd veroordeeld wegens een pact met de duivel of als je geluk had was je alleen het slachtoffer van een slechte demoon en overleefde de uitdrijvingsmartelingen van de "goed bedoelende uitdrijvers". In die tijd werd de wet door de kerk geschreven. Maar sinds die tijd is er gelukkig veel veranderd en zijn de bizarre regels en wetten van de kerk verdwenen. Anders zat ik hier waarschijnlijk nu niet. De logica van de wetenschap won terrein en alle geesten en demonen en onverklaarbare zaken werden aan de kant geschoven. Het gezegde "er is meer tussen hemel en aarde" verdween. Want alles moest en kon alleen maar met wetenschap verklaard kunnen worden. De regeringen maakte “logische wetten en regels”. Maar is dat zo?. Volgens sommige verklaringen in de wet- en wetregels zou het toch wel eens anders kunnen zijn?
Hoezo logisch ?

Picobyte: De wetenschap staat nog in de kinderschoenen, er komt echt wel een moment dat al het nu nog onverklaarbare ook netjes langs de meetlat kan worden gelegd.
Tot het zo ver is geloof ik alleen wat ik zelf memaak
Stroom moet vloeien.
Op 23-09-2007 0:21:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
.:

Er bestaat ook een wet in Amerika die het verbiedt om contact te hebben met buitenaardse entiteiten.

En dat terwijl ze samenwerkten met Tony Blair Witch...?

BTW Interessant blog.

(bericht gewijzigd op 23-9-2007 12:39:37)
Op 23-09-2007 0:39:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: http://www.nu.nl/news/1246579/21/Merkel_ontvangt_Dalai_Lama.html

ja, die Chinezen doen alles om de Tibetanen dwars te zitten.

'Sambal bij?'
Op 23-09-2007 19:19:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Oz: "Deze film is gebaseerd op een stukje geluidstape dat opgenomen is tijdens de Exorcisme van een negentien jarige studente Emily Rose."

Ik heb de film gezien. Als de geluidsopnamen orgineel zijn klinkt het best ENG.
Op 24-09-2007 0:14:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
Horatio:

http://www.nu.nl/news/1246579/21/Merkel_ontvangt_Dalai_Lama.html

ja, die Chinezen doen alles om de Tibetanen dwars te zitten.

'Sambal bij?'

-mail: ban@minbuza.nl

Niet mee eens? Stuur een mail naar de ambassade.

Respect.

(bericht gewijzigd op 24-9-2007 19:39:53)
Op 24-09-2007 19:39:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: bizar is de manier waarop de europeese grondwet ons door de strot geduwd wordt.
Teken de petitie:
http://www.wijwillenreferendum.eu/
met dank!
'Don't forget rule number 6'
Op 25-09-2007 22:26:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic:


De olympische spelen is één grote farce. De werknemers worden als slaven gebruikt krijgen een schijntje aan salaris. En dan deze kwestie erbij.Ik vind het een grote vieze politieke spel als we hier aan mee zouden doen. Boycoten die handel.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 16-03-2008 0:47:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden