Een tijdje geleden hadden we de allereerste Gratis Grenswetenschappers-actie. De bedoeling van het initiatief, in samenwerking met Heart Events, is om het geïnteresseerde publiek de kans te geven om kostenloos grenswetenschappelijke toppertjes live te aanschouwen. De vorige keer werd de lezing door Peter Russell op het laatste moment geannuleerd waardoor we de tientallen inschrijvers enigszins moeten ontgoochelen. Stuart HameroffMaar niet getreurd, we weten het goedgemaakt! Die groep dingt automatisch mee voor de nieuwe Gratis Grenswetenschappers-actie, en die zowaar nog straffer!

Wie kent niet Stuart Hameroff? Zelfs al doet de naam, bijvoorbeeld gelezen in Het Veld van Lynne McTaggart, geen belletje rinkelen dan nog spreekt zijn karakteristieke bebaarde hoofd boekdelen. Stuart is hoofdzakelijk bekend uit de films 'What The Bleep Do We Know' en het vervolg erop 'Down The Rabbit Hole'. Hameroff heeft ruim 150 artikelen gepubliceerd, waarvan drie met Roger Penrose als co-auteur. Hij heeft vijf boeken geschreven waaronder Toward a Science of Consciousness I-III en Ultimate Computing – Biomoleculair Consciousness and Nanotechnology.

Stuart Hameroff is gefascineerd door het menselijk bewustzijn. Hij gelooft dat de menselijke geest meer is dan een complex systeem van verwerking: er is ook een soort kwantum-verwerking nodig. Hameroff heeft een model van bewustzijn ontwikkeld, waarin duidelijk wordt gemaakt dat het kwantumbrein dat bewustzijn, onze gedachten en gevoelens, het resultaat zijn van objectieve reductie (OR) - een superpositie van alle mogelijke gedachten en gevoelens die plaatsvinden in de binnenin de neuronen van ons brein.

Stuart HameroffHet netwerk waar Stuart Hameroff het over heeft is een soort internet van het menselijke lichaam dat niet alleen alle zenuwcellen met elkaar verbindt, maar ook alle andere cellen in het lichaam. Het maakt de overdracht van kwantuminformatie mogelijk tussen het brein en de rest van het lichaam. De implicatie is dat bewustzijn wel eens niet beperkt zou kunnen zijn tot het brein alleen, maar dat alle cellen in het lichaam één en hetzelfde bewustzijn delen. Dit zou wel eens de holistische aard van bewustzijn kunnen verklaren waarbij gedachten en gevoelens als een eenheid samenwerken in het lichaam. Denk maar eens na wat er gebeurt wanneer u verliefd bent en de persoon waar u van houdt plotsklaps voor u staat. Uw lichaam en brein zullen direct reageren als één geheel. De pupillen van uw ogen worden wijder, uw hart gaan sneller pompen, u gaat sneller ademhalen en het adrenalinegehalte stijgt in uw bloed, daarbij voelt u vlinders in uw buik terwijl uw knieën beginnen te knikken, dit alles in volmaakte samenwerking. Dolletjes!

Hameroff in Nederland

Stuart Hameroff geeft op 20 oktober een lezing in Driebergen, in het Cultuur- en Congrescentrum Antropia. Een ticket kost 39 €uro, geen geld voor een avondje verwonderd luisteren naar deze fascinerende man. Op de avond zelf worden de geheimen van de microtubuli in onze hersenen met u gedeeld en uitgelegd waarom deze zo’n enorme impact hebben op het herstellend vermogen van ons lichaam. De man is een goed verteller, dus het wordt geen droge koek. Stuart Hameroff zal bewijzen dat men zich in principe beter kan denken of juist ziek kan denken. Zijn ontdekkingen betekenen letterlijk een bom onder het denken van veel collegae artsen, die dan ook wisselend reageerden op zijn bevindingen.

Gratis Grenswetenschapper-webstrijd!

Wat nog mooier is, u kunt er dankzij GW en Heart Events gratis naartoe. Niet iedereen, we zijn de Sjeik van Bahrein niet, maar we kunnen u alweer 3x2 kaarten aanbieden. Een cadeautje van maar liefst 234 €uro! Het enige dat u voor een stukje van de taart moet doen is uw gegevens onder dit blog invullen.

Op 20 oktober maakt Stuart zijn gewag, hij spreekt van 20 u. tot 23 u. Meedoen aan deze actie kunt u tot 16 oktober. Extra prijs is dat u mogelijk een meet and greet met een delegatie van de GW-redactie heeft. Hoeft overigens niet, u kunt ook gewoon geïnteresseerd naar Stuart Hameroff komen kijken en ons negeren; wij dienen meerdere doeleinden...

Dubbel winnen?

Een tip van de GW-Public Relations-afdeling. Wilt u dubbel winnen, dan kunt u altijd nog én een ticket kopen, én meedoen met deze actie. Als u begin september bij de winnaars hoort dan zullen de organisatoren netjes uw geld teruggeven. Een lezing van Stuart Hameroff meemaken is altijd een beetje winnen.

Winnaars?

De winnaars worden snel op de hoogte gebracht.

 

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden