Reagluurder CrystalEyez stuurde ons een e-mailtje met een interessante link naar een artikel. De kop van het artikel begon al goed: "Bewijs van parallelle universa krikt hoop op tijdreizen op." CrystalEyez vroeg zich af of het bewuste artikel geen discussie waard was. Nou volgens ons wel. Wat is er aan de hand?Knappe koppen verbonden aan de Universiteit van Oxford zeggen dat ze het wiskundige bewijs hebben gevonden voor het bestaan van parallelle universa en dat daarmee het reizen door de tijd vanuit kwantum fysisch oogpunt wel degelijk mogelijk is. Voorheen was het idee van 'meerdere werelden' meer fiction als fact en werd voornamelijk gebruikt om het tijdreis paradox te omzeilen.

Het tijdreis paradox is een gedachtenexperiment waarbij een vraag wordt gesteld zoals; 'stel je reist terug in de tijd en je schiet je vader dood nog voordat je geboren bent'. Om dit raadsel op te lossen bedacht men dat de werkelijkheid zoals een boom is die zich telkens vertakt. Je vader doodschieten in de ene realiteit zou dan niets aan de situatie veranderen in een andere realiteit. Als laagjes van een spekkoek liggen de werkelijkheden naast elkaar en telkens wanneer een gebeurtenis plaatsvindt zullen de uitkomsten daarvan in de verschillende realiteiten een andere uitwerking hebben. Met ander woorden, je zou dus alleen maar tijd kunnen reizen in het alternatief van je verleden of toekomst.

In normale mensentaal kunt u zich het als volgt voorstellen. Een motorrijder die zich in de ene werkelijkheid te pletter rijdt zou in een andere werkelijkheid op het nippertje aan een vreselijk ongeluk kunnen ontsnappen. In weer een andere werkelijkheid komt hij er met wat schrammen vanaf terwijl een werkelijk verderop hij komt te overlijden. En ga zo maar door.

Enfin, knappe kop dr. Deutsch heeft dus wiskundig aan weten te tonen dat vertakkingen van de realiteit inderdaad bestaan. Collega's zoals Wallace en Saunders (ook van de Universiteit van Oxford) hebben de berekeningen van Deutsch bevestigd. En daarmee is nu serieus de deur geopend voor verder onderzoek naar het concept van parallelle werelden, of zoals u wilt universa.

Precoginitie

Precognitie is een fraaie benaming voor wat in de volksmond 'kijken in de toekomst' heet. Zou het bestaan van 'meerdere werelden' kunnen verklaren dat een 'ziener' de ene keer de toekomst in deze werkelijkheid juist voorspelt en een andere keer fout zit omdat hij of zij de toekomst van een andere parallelle werkelijkheid zag?

Op 10 maart 1981 publiceerde Noreen Renier een artikel in het Amerikaanse blad ‘National Examiner’ dat de toenmalige president Ronald Reagan neergeschoten zou worden. Ze beschreef heel exact hoe hij linksboven door een kogel in de borst getroffen zou worden maar de aanslag wel zou overleven. Op 30 maart 1981, omstreeks 14.30 uur lokale tijd, verliet Reagan het Wahington Hilton na een toespraak voor de Amerikaanse vakbond AFL/CIO. Eenmaal buiten gekomen werd hij door John Warlock Hinckley uit Evergreen, Colorado neergeschoten en de president raakte hierbij zwaar gewond. De door Hinckley afgevuurde kogel was onder de opgeheven arm van Reagan het lichaam binnen gedrongen en op de zevende rib afgeketst om vervolgens op zo’n 7 centimeter diepte in de long te blijven steken.Toeval? Had Hinckley zich door het bewuste artikel laten inspireren? Had Noreen Renier in de toekomst gekeken? Of dachten veel mensen na het lezen van het artikel dat zoiets best mogelijk zou zijn om zodoende die werkelijkheid te creëren?

1992 de Bijlmerramp.

Een van de laatste bekende gevallen van een juiste toekomstvoorspelling in Nederland is die van de Hilversumse Lieneke van den Hoek. Zij voorzag in een visioen een crash waarbij een blauw-witte Boeing 747 zou verongelukken. Volkskrant-journalist Pierre Heijboer heeft alle feiten verzameld en kon onomstotelijk bewijzen dat mevrouw van den Hoek daags voor de ramp telefonisch contact had gezocht met Schiphol om te waarschuwen. In haar visioen zag ze een blauw-witte Boeing 747, die om 18.30 uur zou vertrekken, verongelukken. El Al draagt de blauw-witte kleuren, zou volgens planning om 18.30 uur vertrekken, maar vertrok uiteindelijk om 19.30, het was een 747 en zoals bekend heeft het toestel zich in een Bijlmerflat geboord.
Volgens Heijboer heeft Van den Hoek ook gewaarschuwd voor het verongelukken van de Cityhopper, in april 1994, waarbij drie mensen om het leven kwamen. Dat men die waarschuwing niet ter harte heeft genomen kwam omdat "de melding niet bij de juiste personen terecht was gekomen".


Meer over precognitie hier op deze site.

Scheurtjes in dimensies:

Zouden de lagen van parallelle universa soms zo dicht bij elkaar liggen dat het mogelijk is om per ongelijk in een andere werkelijkheid terecht te komen? Het zou een verklaring kunnen zijn voor de vele mysterieuze verdwijningen en verschijningen.

Op 5 december 1945 stijgen er vijf Avenger duikbommenwerpers kort na elkaar op van de Amerikaanse luchtvaartbases Fort Lauderdale in Florida. Het gaat om een oefening en het is een stralende dag. De vliegtuigen worden bemand door ervaren vliegeniers en hebben buiten reddingsboten en ander materiaal, genoeg brandstof aan boord voor een afstand van 1800 kilometer. Als de vliegtuigen het luchtruim boven de Duivelse Driehoek binnenvliegen gaat het mis. Twee uur na vertrek meldt de squadronleader van de vliegtuigen, aan de verkeerstoren, dat hun kompassen doldraaien en dat ze zich niet meer kunnen oriënteren. De piloten zien geen land meer en kunnen zich ook niet meer richten op de zon in het westen. Het wordt allemaal nog vreemder als de piloten melden dat de zee melkwit is geworden. Vanuit de verkeerstoren volgt de luchtverkeersleiding gespannen de gesprekken tussen de piloten onderling. De piloten hebben er geen idee van hoe ze weer terug naar de basis moeten vliegen en ze proberen een plan te bedenken wat te doen als de brandstof op raakt. Dan is opeens al het radiocontact verbroken. Na een paar uur hoort de verkeerstoren plotseling, via de radio, de vluchtletters van vlucht 19, alsof de piloten wanhopig proberen contact te zoeken met de thuisbasis. Het vreemde is dat op dat moment de vliegtuigen al een geruime tijd zonder brandstof zouden moeten zitten. Men besluit een watervliegtuig de lucht in te sturen om op zoek te gaan naar de vijf verdwenen Avengers. Maar ook het watervliegtuig, inclusief de 13 koppige bemanning, verdwijnt voorgoed. Van de zes vliegtuigen is nooit meer iets vernomen.Wat volgde op de verdwijningen was de grootste zoekactie uit de Amerikaanse geschiedenis.

1593.

Onderzoeker M.K. Jessup vond een oud verslag in de Spaanse rechtbankarchieven van een aanklacht die de inquisitie aanspande tegen een onfortuinlijke soldaat. De soldaat was op 25 oktober 1593 totaal verbijsterd en uit het niets verschenen op het “la Plaza Mayor” van Mexico Stad. De soldaat, die het uniform droeg van een regiment dat gestationeerd was op de Filippijnen, verklaarde dat hij enkele momenten voor zijn verschijning in Mexico nog gewoon wacht liep in Manilla (zo’n 13.500 kilometer verder.) De soldaat wist allerlei details te vertellen over zijn verblijf in Manilla. Zo liet de soldaat weten dat kort voor zijn plotselinge verschijning in Mexico de gouverneur van Manilla was vermoord. Maanden later bevestigde een schip uit de Filippijnen het verhaal van de soldaat over de moord op de gouverneur.

Al eerder kwam Burkhard Heim met zijn theorie over "Einheitliche 6-Dimensionale Quanten-Geometrodynamik” op de proppen. Met deze theorie kon Burkhard onder andere het verschijnsel van de UFO's verklaren. UFO's zouden niets anders zijn dan televerplaatsingsmachines die tussen dimensies (of parallelle werelden zoals u wilt) reizen. Volgens Heim ligt hier een proces van hier dematerialiseren en daar materialiseren aan ten grondslag. Een proces wat je kunt vergelijken met het 'beam me up' in series zoals Star Trek, maar dan tussen verschillende werelden.

Enfin tot zover. Het dunkt mij dat hierboven genoeg voer voor gedachten is gegeven. En terwijl u in een andere werkelijkheid nog comfortabel onwetend bent kunt u in deze werkelijkheid hieronder uw visie neerzetten.

Ganzfeld:
markje:

dit is een goeie verklaring voor blanke getrouwde stelletjes waar bij de vrouw bevalt van een donker kindje.
ze is niet vreemd gegaan het kind is gewoon vanwege een scheur in de demenies uit de verkeerde snee geboren.


Inderdaad dus wees nou maar lief voor je vrouw,verzorg haar goed en gefeliciteerd met je kindje.
Op 02-10-2007 7:57:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Als dit zo is dan bestaan er oneindig veel kopieën van je zelf.
Alles wat mogelijk is moet bestaan.
Mensen met een gespleten persoonlijkheid zouden die misschien op
een of andere manier in verbinding staan met andere realitiet van zichzef?
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 02-10-2007 9:24:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Het ligt der aan wat voor keuzes"de ouders maken bij het benoemen van een naam.
De situaties kunnen verschillend zijn maar ook een naam. Mischien ben ik daar het enigste kind omdat ze in de realiteit daar een keuze voor hebben gemaakt. Dus dan kan je de eerste bedachte naam krijgen. Ik zelf kan bevoorbeeld in de ene wereld gekozen hebben voor kinderen de andere niet.Door een ongeluk in de ene realiteit kan ik misschien geen kinderen krijgen. Namen zijn vaak eeen keuze in mode trent. Veel namen worden gekozen omdat ze in die tijd favoriet zijn. In een andere realitiet zijn andere mode's keuzes favoriet
Alles is mogelijk oneindig.
Je kan in de andere parallelle wereld een litteken hebben in de andere niets.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 02-10-2007 9:56:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivory^: dit verklaart waarom "de aliens" maar niet komen, na het bij 17 andere parallele werelden te hebben geprobeerd, geven ze het toch maar op.

ik zie ze al zitten... zucht neantherthalers *krab krab*
verders zonder dollen, interesant onderwerp!
Op 02-10-2007 10:25:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
mika2002: Heb zelf ook iets meegemaakt,was bij de chinees aan het wachten op m'n bestelling,naast mij een man van een jaar of vijftig met z'n kleindochter.
Ik zit wat te lezen in een tijdschrift als de man naast mij opeens begint te verkondigen dat pim fortuin is doodgeschoten in het mediapark te hilversum, ik ga er verder niet op in en ga met mijn chinees richting huis.
Daar aangekomen zie ik dat de overburen er zijn en ik vertel de gebeurtenis bij de chinees, direct word de televisie aangezet of dit ook daadwerkelijk het geval is.
En u raad het al niets aan de knikker,gewoon een maandagavond zoals altijd.
Maar de week erop gebeurd het dan toch, hoe kon deze man dit weten? en ook plaats en plek aangeven!
Direct die avond stonden de overburen op de stoep.
Op 02-10-2007 20:58:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
mika2002:

Heb zelf ook iets meegemaakt,was bij de chinees aan het wachten op m'n bestelling,naast mij een man van een jaar of vijftig met z'n kleindochter.
Ik zit wat te lezen in een tijdschrift als de man naast mij opeens begint te verkondigen dat pim fortuin is doodgeschoten in het mediapark te hilversum, ik ga er verder niet op in en ga met mijn chinees richting huis.
Daar aangekomen zie ik dat de overburen er zijn en ik vertel de gebeurtenis bij de chinees, direct word de televisie aangezet of dit ook daadwerkelijk het geval is.
En u raad het al niets aan de knikker,gewoon een maandagavond zoals altijd.
Maar de week erop gebeurd het dan toch, hoe kon deze man dit weten? en ook plaats en plek aangeven!
Direct die avond stonden de overburen op de stoep.

bizar

:S
Op 02-10-2007 21:04:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CrystalEyez: Zopas was ik aan het nadenken (dat gebeurt soms...) over verhalen van vreemde werelden, science-fiction, enzomeer. De verhalen worden gecreeërd in de gedachtenwereld van de schrijver/verteller. Er wordt op dat moment een niet- tastbare dimensie vorm gegeven. Als we uitgaan van het standpunt dat we allen uit dezelfde bron tappen, dan bestaat dat verhaal reeds. Wij weten alles maar herinneren ons weinig.

Als je dan een verhaal neemt zoals pakweg Lord of the rings of wat dan ook, puur fantasie van de schrijver, gaf hij dan vorm aan iets wat bestaat? In een andere dimensie? Een beetje aansluitend op Azraël's comment van daarnet.

Ik kan mijn gedachtenkronkel niet zo heel goed uitschrijven (het uur zal daar ook wel iets mee te zien hebben...) maar het zou toch een extra ... dimensie geven aan parallelle dimensies.
| Ik weet niet wat ik niet weet |
Op 03-10-2007 0:15:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cappuccino: Ik hoop dat ik in die andere dimensie wel eens de loterij win, want hier is het kommer en kwel.

Maar zonder gekheid: interessant. Sliders is nu trouwens meerder keren per dag te zien op SciFi channel.

@ CrystalEyez
Ik snap wat je bedoelt. Stephen King of Dean Koontz heeft geloof ik een keer een verhaal geschreven over zoiets.
Op 03-10-2007 0:13:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
CrystalEyez:

Zopas was ik aan het nadenken (dat gebeurt soms...) over verhalen van vreemde werelden, science-fiction, enzomeer. De verhalen worden gecreeërd in de gedachtenwereld van de schrijver/verteller. Er wordt op dat moment een niet- tastbare dimensie vorm gegeven. Als we uitgaan van het standpunt dat we allen uit dezelfde bron tappen, dan bestaat dat verhaal reeds. Wij weten alles maar herinneren ons weinig.

Als je dan een verhaal neemt zoals pakweg Lord of the rings of wat dan ook, puur fantasie van de schrijver, gaf hij dan vorm aan iets wat bestaat? In een andere dimensie? (knip)Jaja, nieuw licht op wat we puur fantasie noemen. Eindelijk.
Op 03-10-2007 0:25:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CSM: Stelletje lamme kutapen.

In plaats van eens goed je huiswerk te doen meteen je fantasie botvieren op onjuiste maar interessant klinkende zinnen. Waarna de volgende persoon natuurlijk weer op die onjuistheden gaat zitten reageren etc. etc.
Als Bert van Slagmulders schrijft - en ik citeer -
"Knappe koppen verbonden aan de Universiteit van Oxford zeggen dat ze het wiskundige bewijs hebben gevonden voor het bestaan van parallelle universa"
...

Is er dan niemand, maar dan ook echt niemand, die even gaat checken of dit inderdaad de gedane claim is? En zo ja, wat dat wiskundige bewijs dan is?
Nee, natuurlijk niet. We gaan meteen onze wikipedia kennis aangevuld met wat wilde ideeën etaleren.

Dus.

Ik zal het jullie zeggen. Het enige dat ze hebben proberen te bewijzen is dat de opsplitsstructuur van de 'parallel universes'-theorie de waarschijnlijkheidsnatuur van kwantumverschijnselen kan verklaren.
Capice? Lees dat anders nog eens 5x opnieuw.
Daar staat NIET dat er ook maar op enige manier een bewijs of zelfs een aanwijzing is dat de 'parallel universes'-theorie klopt.
Er staat wel dat de uit die theorie voortvloeiende structuur MOGELIJK de waarschijnlijkheids natuur van kwantumverschijnselen verklaart.

L E Z E N

't Is moeilijk ik weet het, in deze tijd van sensatie journalistiek.
Leve RTL boulevard.

(bericht gewijzigd op 3-10-2007 22:53:10)
Op 03-10-2007 22:51:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
CSM:

Stelletje lamme kutapen.

L E Z E N


Bert verwijst naar een artikel waarin bepaalde claims staan. Daarmee is niets gezegt over de juistheid van die claims. De centrale vraag van de auteur is of naar aanleiding van het bericht een discussie zinvol is. Vervolgens knalt Bert er wat voorvallen in om het vuurtje op te stoken.

Het gaat dus om luchtfietsen. What if... het gaat hier niet om waarheidsvinding maar het tegen het licht houden van een concept.
Op 04-10-2007 7:45:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Op 4 december 1970 stijgt Bruce Gernon, een ervaren piloot, met zijn Beechcraft Bonanza A 36 op van Andros Island (Bahama’s) voor een 400 kilometer lange vlucht naar Palm Beach (Florida). Het weer en het zicht zijn prima en niets lijkt een prettige reis in de weg te staan. Eenmaal boven de zandbanken van de Bahama’s ziet hij een vreemde, elliptisch gevormde ‘wolk’ in de verder blauwe lucht. Met een onvoorstelbare snelheid neemt de wolk in omvang toe en groeit tot gigantische porporties. Gernon probeert om de wolk heen te vliegen maar komt tot de ontdekking dat de wolk de beide zijden en de achterkant van zijn vliegtuig heeft bereikt. Ze vormt als het ware een cirkel om hem heen. Alleen recht voor hem blijft nog een soort cilindervormige opening, als een soort tunnel. Met grote snelheid vliegt hij door de opening, in de hoop weer zo snel mogelijk uit de bedreigende situatie te komen.

De wanden van de tunnel worden steeds smaller en ze lijken op te lichten in een soort onwerkelijk glanzend wit. Gernon kan zich niet aan de indruk ontrekken dat het wolkenmateriaal van de tunnel met de klok mee lijkt te draaien. Tijdens de laatste 20 seconden lijken de punten van de vleugels zelfs de wanden te raken, Binnen het toestel heerst een toestand van gewichtloosheid. Dan is het plotseling voorbij. Wanneer Gernon er zonder kleerscheuren aan de ‘andere kant’ weer uitkomt, wacht hem een nieuwe schrik. Geen blauwe hemel en geen blauwe zee, hij ziet slechts een matgroene schemering die iedere blik in de verte onmogelijk maakt. De instrumenten aan boord functioneren niet meer en het radiocontact is verbroken. Net op het moment dat Gernon alle hoop heeft verloren begint de matgroene nevel te vervagen en ziet hij, stukje bij beetje, de aarde weer. Het zicht is nu weer vrij en hij ziet vanuit zijn vliegtuig Miami Beach liggen. Gernon is verbaasd; volgens zijn berekening zou hij pas boven Bimini moeten zijn. Later, als het vliegtuig weer veilig aan de grond staat, constateert men dat de vlucht, in plaats van de gebruikelijke 75 minuten, slechts 45 minuten heeft geduurd. Bovendien heeft het vliegtuig, volgens de apparatuur, zelfs zo’n 80 kilometer méér dan normaal hebben gevlogen. Maar dat is niet alles: in plaats van de 40 gallons kerosine die het vliegtuig gewoonlijk gebruikt, zijn er slechts 28 gallons verbruikt.

Op 05-10-2007 15:23:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
robbert:

Die vijf vliegtuigen uit het verslag van 1945 zijn weer teruggevonden op de bodem van de zee. Het was het resultaat van de magnetische storing in de driehoek. Het kompas aan boord functioneerde daardoor niet meer en daardoor zijn er verkeerde berekeningen gemaakt. Waardoor de piloten dacht dat ze op de juiste koers zaten.( Ze hadden nog contact met land voordat ze radio conact verbroken) het resultaat ; ze kwamen zonsder bezine te zitten en stortte neer.


bronnen graag
Op 27-10-2007 9:38:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: http://unmuseum.mus.pa.us/triangle.htm

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 28-10-2007 9:03:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
Lanoe:

http://unmuseum.mus.pa.us/triangle.htm

Carpe diem homo universalis


Deze link bevestigd het juist...

Where is Flight 19 now? Well, in 1991 five Avengers were found in 600 feet of water off the coast of Florida by the salvage ship Deep Sea. Examination of the planes showed that they were not Flight 19, however, so the final resting place of the planes,and their crews is still the Bermuda Triangle's secret.
Op 28-10-2007 13:56:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Dit draadje kick ik ff ondanks dikke laag stof, op die manier blijf ik iig netjes on-topic:

Ik kreeg net een gekke gedachte:

Mijn vage gedachte is dat er iig één parallelle realiteit mogelijk zou kunnen bestaan.

Als waarnemer ervaar je slechts één realiteit. Maar stel dat je er vanuit een ander perspectief op neer kijkt zie je dat de weg zich steeds in tweeën splitst, het een of het ander.
Ik denk dat we het dualisme te danken zouden kunnen hebben aan een parallelle realiteit.
Beide realiteiten komen ook steeds dichter bij elkaar, te merken dat we steeds vaker voor keuzes komen te staat waarbij er maar twee mogelijkheden zijn.

Wat ik denk en gezien de vreemde verschijnselen met de tijd is dat het zou kunnen dat beide realiteiten met elkaar in botsing komen en dan kunnen er twee dingen gebeuren, of de boel spat uiteen of de boel vloeit samen en dat laatste vind ik aannemelijker.
Welk effect dit zou hebben op de mens blijft een vraagteken, iig een ander soort realiteit.

Is dit heel vreemd en gek bedacht???
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 22-02-2012 23:28:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden