De Ministers Klink en Hirsch Ballin kunnen zichzelf een schouderklopje geven. Al sinds jaar en dag was de verkoop van verse geestverruimende paddo's een doorn in het ministeriële oog. Nadat onlangs een paar toeristen een zogenaamde 'bad trip' hadden kregen de heren het voor elkaar om de verkoop en het telen van paddo's bij wet te verbieden.
Het paddoverbod slaat natuurlijk als een Klink op een Ballin en gaat helemaal niet om de veiligheid en gezondheid van de gebruiker. Maar geen nood. De ware psychonaut heeft geen Smartshop nodig. Een kien oog en een mooie natuurwandeling levert genoeg op voor een exellente trip. Niet alleen 'the truth is out there' maar ook entheogene paddo's.


De ophef over geestverruimende paddenstoelen na de zelfmoord van een Franse toeriste in Amsterdam, is niet gebaseerd op feiten maar op emotie. Dat stelt preventiemedewerker Jaap Jamin van de Jellinek-kliniek. „Alcohol bijvoorbeeld is veel vaker verantwoordelijk voor suïcide dan paddo’s. Toch pleit niemand voor een alcoholverbod.’’
De Franse paddo-dode is de eerste in vijf jaar. Ter vergelijking: jaarlijks sterven ongeveer twintigduizend mensen aan de gevolgen van roken en drie- tot vierduizend door alcoholgebruik. De dood van de Franse toeriste is voor een Kamermeerderheid reden om te pleiten voor een verkoopverbod van verse paddo’s. In gedroogde vorm waren de paddenstoelen al verboden.

Uit je Bol.

Voor wie nuttige informatie wil over geestverruimende middelen in het algemeen en paddo's in het bijzonder kan ik het boek 'Uit je Bol' van Gerben Hellinga & Hans Plomp aanbevelen. Het boekwerk (dat gelukkig nog hier integraal te lezen is) is op meedere manieren interessant. Voor dit blog beperk ik mijzelf tot twee inheemse entheogene paddenstoelen.

Psilocybe (kaalkopje)

Nu is dé tijd om de paden op te gaan om te zoeken naar het inheemse 'kaalkopje'. Een klein vriendelijk paddenstoeltje dat meestal over het hoofd wordt gezien. Alle leden van de Psilocybe paddenstoelenfamilie verstaan de kunst om de gebruiker in hogere sferen te brengen.

Belangrijk!

Voordat u gelijk de deur uit rent is het zaak om er zeker van te zijn dat u de juiste paddestoel weet te vinden. Doe uw huiswerk!!! Dan kan bijvoorbeeld hier en hier. Over het toepassen, gebruik en effecten ervan leest u natuurlijk ook even het hoofdstukje uit "Uit je Bol"

Vliegenzwam.

Voor wie geen kaalkopjes kan vinden is de vliegenzwam (Amanita muscaria) misschien een alternatief. Hoewel deze paddenstoel als giftig te boek staat kan men mits bij juist gebruik er fantastisch op trippen.
Wederom EERST EVEN INLEZEN!. Helaas is de vliegenzwam een beschermde paddestoel. Maar ja aangezien dankzij Peppie en Kokkie... ik bedoel Klink en Hirsch Ballin u als paddogebruiker toch al tot crimineel bent bestempeld is het toevoegen van een tweede overtreding niet zo'n grote stap.

Wacht nog even.

Hoewel de kans groot is dat u inmiddels uw jas al aan heeft wil ik u toch nog even wat meegeven. SLOOP uw omgeving niet. Pluk gerust voorzichtig wat paddestoeltjes maar wees er zeker van om ook wat exemplaren te laten staan. U heeft er trouwens niet eens veel nodig... dus alles met mate. Ik wens u een mooie wandeling en interessante trip.

Lex Michiels, hoogleraar bestuursrecht en handhavingsdeskundige van de universiteit van Tilburg, noemt een verkoopverbod ‘paniekerig en hypocriet’. „Weet je hoeveel doden vallen als gevolg van alcohol? Dat verbieden we ook niet.’’
Als je de verkoop van paddo’s verbiedt, zal je ook moeten handhaven, zegt Michiels. „Dat lijkt me lastig.’’ De smartshops kan je nog wel controleren, verwacht hij. „Maar dan jaag je de gebruikers naar de handelaren op straat.’’

Tegen het paddo verbod? Uit hier uw ongenoegen, of ga op de Dam in Amsterdam protesteren.

Gerelateerd aan deze publicatie:
Ganzfeld: Geachte Bewindvoerders van de EU provincie Nederland;

Waarom nou al die dwaze, vrijheidsbeperkende, betuttelingsregeltjes.. dat kan toch veel efficienter maak gewoon 1 regel:

ALLES IS VERBODEN TENZIJ NADRUKKELIJK TOEGESTAAN

Wat zegt u? Ach ja vergeten.. superstaat Europa komt al met die regel.
Op 16-10-2007 0:48:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lampie: Het is inderdaad weer hypocrisie ten top, een gevaarlijke drug als alcohol staan we toe (tja, daar verdient de overheid tenminste aan) en de rest verbieden we.

Hierbij treedt dan tevens het probleem op dat gebruikers zelf hun paddo’s in het bos gaan zoeken wat gevolgen heeft voor de natuur en ook voor de gebruikers als ze met een verkeerde paddo thuis komen. Volgens mij gaan er dan pas echt doden vallen.
Op 16-10-2007 7:45:40 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: Maar ach, eigenlijk hebben we ze ook helegaar niet nodig hè, die paddo's, gewoon even flink met je hoofd schudden om het DMT los te maken, is wellicht al voldoende..

Psychosen worden overigens ook wel eens in verband gebracht met de aanmaak van DMT in de hersenen; dezelfde stof die ook in hallucinogene paddo's zit:

Wikipedia:

Dimethyltryptamine, ook bekend als DMT is een indol-alkaloide met een moleculaire structuur verwant aan de neurotransmitter serotonine. De stof wordt van nature aangemaakt door een breed scala aan organismen, waaronder de mens. De functie van de stof is tot dusver niet duidelijk, al blijkt uit onderzoek dat DMT mogelijk een rol speelt bij schizofrenie, bijna-dood ervaringen en visueel dromen. DMT heeft psychoactieve eigenschappen en kan worden gerookt, geinjecteerd, gesnoven of (gecombineerd met stoffen die orale opname mogelijk maken, zie ayahuasca) oraal toegediend worden. DMT behoort tot de hallucinogene en entheogene (grieks, de godheid binnenin opwekkende) drugs.

Enkele organismen die een sterke concentratie van deze stof aanmaken zijn de paddensoort Ollotis alvaria en de paarse gorgoon (Paramuricea chamaeleon), een neteldier.


Of misschien juist hééééél stil houden..
dat kan natuurlijk ook.

Ik heb ze zelf i.i.g. nog nooit genuttigd en ken alleen de 'eigen kweek', zeg maar..

(bericht gewijzigd op 16-10-2007 8:45:47)
Op 16-10-2007 8:44:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivory^: Stelletje lamzakken... ho ivke...

kvoel me keigoed, kvoel me keigoed, kei kei goed... sjugt.

ben het compleet eens met bovenstaande reacties...
Op 16-10-2007 14:19:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz: De vliegenzwam kan meermaals gebruikt worden.
Het lichaam breekt slechts een klein deel van de werkzame stoffen af. de rest pies je weer uit. En als je dan de pies drinkt? Juist ja... Fly again...
Het schijnt dat je zo na 2 of 3 x nog steeds een goed effect krijgt.

Het verhaal van de vliegende arreslee van onze bebaarde Noordpoolbewoner heeft waarschijnlijk ook te maken met de vliegenzwam. Na het gebruik ervan (in noordelijkere streken) was het goed mogelijk dat een arreslee in de verte werd waargenomen als vliegend..
Op 16-10-2007 15:06:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
I. Gorewitz:

De vliegenzwam kan meermaals gebruikt worden.
Het lichaam breekt slechts een klein deel van de werkzame stoffen af. de rest pies je weer uit. En als je dan de pies drinkt? Juist ja... Fly again...

Zelf al gedaan?
United as one. Divided by zero.
Op 16-10-2007 15:34:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz:
3.14po:

I. Gorewitz:

De vliegenzwam kan meermaals gebruikt worden.
Het lichaam breekt slechts een klein deel van de werkzame stoffen af. de rest pies je weer uit. En als je dan de pies drinkt? Juist ja... Fly again...

Zelf al gedaan?

nope.
Maar áls ik het ooit doe, mag jij mijn urine hebben.
Op 16-10-2007 16:15:23 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: "Het is inderdaad weer hypocrisie ten top, een gevaarlijke drug als alcohol staan we toe (tja, daar verdient de overheid tenminste aan) en de rest verbieden we."

Coffeeshops en smartshops moeten ook gewoon belasting betalen over hun producten en de paddo's en cannabis zij ook nog zwaar belast (hier is het 60/40, 60% voor jou, 40% voor de staat in het geval van cannabis), dus ook daar verdient de staat aan

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 16-10-2007 16:25:16)
Carpe diem homo universalis
Op 16-10-2007 16:24:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Als je jullie die paddo's drinken. zie je mij wel op de bezem langst vliegen.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 16-10-2007 16:26:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Gif zal vast ook wel een LSD-effect hebben.
United as one. Divided by zero.
Op 17-10-2007 0:59:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: Aan de reacties te zien leeft dit onderwerp wel bij de lezers hier.

Stroom moet vloeien.
Op 24-10-2007 16:09:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
RichardDeGroot:

Psychedelische paddestoelen zorgen ervoor je de administrator en tweaker wordt van je eigen bewustzijn. Je duikt als het ware in je control panel, back end. Front end is het strooompje bewustzijn dat we realiteit noemen. Realiteitsbeleving is enorm te tweaken want het is alleen maar het resultaat van verwerking van rauwe data met behulp van aangeleerde en aangeboren filters.
Als je toegang tot die parameters hebt krijg je een iets beter beeld van waarom de dingen zijn zoals ze zijn. Niet de waarheid, maar een net iets verdergaand beeld.
Dat is gelijk de reden waarom psychedelica niet uit te roeien zijn: sinds Plato zn Grot-theorie uit heeft gelegd zullen mensen nou eenmaal dieper in de matrix van het zijn willen duiken.
Een psychedelische ervaring is per definitie filosofisch omdat het je solide concepten tijdelijk vloeibaar en makkelijk shufflebaar maakt. Het valt onder de mensenrechten om dit te mogen meemaken.

Die ervaring moet geen doel op zich worden maar een add on bovenop een avontuurlijk en intellectueel leven.
Wie voor de rest bekrompen tags op deze ervaring wil plaatsen (zoals: "gif" of "harddrugs" moet dat maar voor zichzelf weten; de wetenschap heeft dat ontkracht en bovendien hebben alleen leken zo'n mening.


Leuk, zoveel ver-Englishing binnen de Nederlandse taal. Is dat nou provoking taalgebruik of habbit? Persoonlijk vind ik het not done, vooral omdat mijn engels ondermaats is. (=understatement) De strekking van je story vind ik overigens interesting, well done.
Op 01-11-2007 13:06:39 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt: Paddo-gebruiker tracht auto met kinderen te stelen: http://frontpage.fok.nl/nieuws/83951

:S
Op 08-11-2007 19:45:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: Bewustzijns verandering.

Recent onderzoek lijkt erop te wijzen dat een natuurlijke psychedelische stof in het menselijk lichaam de sleutel is tot paranormale begaafdheid.

http://www.kronosworld.nl/DMT.htm
Op 11-11-2007 0:32:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 14-11-2007 13:36:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^: Hier werdt ik dus goed misselijk van... bah bah bah

www.paddobestrijding.nl

Gelukkig! blijkt dit een grap te zijn. De site is van een bedrijf die eerder kweek-kits verkocht. Maar uberhaupt het idee dat bedrijfjes als deze zich werkelijk de kop op gaan zetten als De heer Klink zijn zinnen doorzet. Bah bah bah
Moeten is een keuze...
Op 03-12-2008 9:33:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dilettante Emme: What next? De Hoge Veluwe tot verboden terrein verklaren, want rijk aan kaalkopjes. Er hangt de parkbeheerders alvast een bestraffing boven het hoofd, wegens "bezit" van de paddestoelen.

Nederland, vrijheid-blijheidland....
Op 03-12-2008 11:57:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: Ai, straks moet je hoofd er nog af...

Wikipedia:
Dimethyltryptamine, ook bekend als DMT is een indoolalkaloïde met een moleculaire structuur verwant aan de neurotransmitter serotonine. De stof wordt van nature aangemaakt door een breed scala aan organismen, waaronder de mens. De functie van de stof is tot dusver niet duidelijk, al blijkt uit onderzoek dat DMT mogelijk een rol speelt bij schizofrenie, bijna-doodervaringen en visueel dromen. DMT heeft psychoactieve eigenschappen en kan worden gerookt, geïnjecteerd of (gecombineerd met stoffen die orale opname mogelijk maken, zie ayahuasca) oraal toegediend worden. DMT behoort tot de hallucinogene en entheogene (grieks, de godheid binnenin opwekkende) drugs.
Op 03-12-2008 13:04:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden