Een van de meest vooraanstaande meteorologen reageerde fel op de berichtgeving dat Al Gore meedingt voor de nobelprijs van de vrede. Dokter William Gray, een pionier in meteorologische toekomstvoorspellingen van orkanen, noemde het vertonen van An Inconvenient Truth in scholen zelfs brainwashen van de kinderen.

Al Gore kandidaat voor de Nobelprijs van de vrede
Al Gore kandidaat voor de nobelprijs van de vrede

Professor Gray gelooft niet dat de mens verantwoordelijk is voor de opwarming van de Aarde. Hij vindt het hele idee belachelijk. Volgens hem komt de opwarming door een natuurlijk proces in de oceaantemperaturen. De hoeveelheid zout in het water zou daarvoor verantwoordelijk zijn. Dat proces zorgt voor orkanen, en daar is hij specialist in.

'Over 10 a 15 jaar kijken we hierop terug en lachen we erom,' aldus professor William Gray. Hij zou gelijk kunnen hebben, als we de uitspraak van een Britse rechter mogen geloven. Hij oordeelde dat, als scholieren de film in de klas bekijken, ze ook duidelijk moeten weten dat er tegenmeningen zijn. De Britse Hoge Raad vond 11 fouten in de film.

Gerelateerd aan deze publicatie:
774: Hmm ik zie hem er toch meer voor aan gekozen te hebben voor de multiklapper. Want zeg nu eens eerlijk als jij je verplaatst in een Amerikaan die 2e werd bij de presidents verkiezingen, dan wil je jezelf toch op een andere manier op de voorgrond brengen om maar niet het gevoel te krijgen dat je een grote mislukking bent? (alleen het beste is goed) Dus kan je dan de kans grijpen om én bekend en populair te worden (in positieve zin) én daardoor voor jezelf het idee te krijgendat je "goed" bezig bent, dan pak je die ook.
Op 17-10-2007 10:51:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
Besjakie:

Gebruik jullie verstand eens. Stel kritische vragen. Stel eens vragen aan de mensen die zo op de boodschap van Al Gore bashen.
Die mensen worden namelijk éé'n voor één onderuit gehaald.


Toch niet.... http://www.klimatosoof.nl/node/310
welterusten.
Op 19-10-2007 13:52:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: het waren geen 9 errors maar 11... en de rest volgt nog.
Op 19-10-2007 14:16:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Ik zie 3 pilaren daarop.
United as one. Divided by zero.
Op 25-10-2007 17:19:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: een cirkel is een vierkant... Volg ik niet. Heb je het over het verschil tussen theorie en praktijk, of is het iets dodecajaans?
United as one. Divided by zero.
Op 26-10-2007 10:28:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kwadratuur_van_de_cirkel

Ik denk dat ie het hier over heeft, maar vind het zelf allemaal nogal vergezocht:-S

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 28-10-2007 9:19:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz:
besjakie:

@dodeca

Weerleg nou eens inhoudelijk de zaken die ik aangeef. Reageer eens op wat ik eerder plaatst m.b.t. Rechter Burton.

Je plaat blijft een beetje steken.
Hetzelfde geldt ook voor Ward Aal; kijk eens verder dan den neuze lang is.

Misschien kijk ik wel een andere kant op, en zie ik dingen die jij niet ziet.
Hoe lang mijne neuze ook is.
;-)

Ward
(bericht gewijzigd op 28-10-2007 11:18:06)
Op 28-10-2007 11:17:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz:
dodeca:

nee, een cirkel wordt exact een vierkant ........

Dit vereist voor een eenvoudig lezer toch iets meer uitleg.
(bericht gewijzigd op 28-10-2007 20:17:54)
Op 28-10-2007 20:17:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz:
Bramsan:

een kubus is toch een '3d versie van een vierkant?
maar ik zal het wel mis hebben dat dit bedoelt wordt met 'squaring of the circle' ....

hier wordt ook gesproken over 'squaring of the circle':


http://www.coralcastlecode.com/id1.html

als je googled zie je weer een hoop andere afbeeldingen/intepretaties van ' squaring of the circle'

nog een andere vorm:

"Mandalas are all based on the squaring of a circle. Their basic motif is the premonition of a centre of personality, a kind of central point within the psyche, to which everything is related, by which everything is arranged, and which is itself a source of energy. The energy of the central point is manifested in the almost irresistible compulsion and urge to become what one is, just as every organism is driven to assume the form that is characteristic of its nature, no matter what the circumstances. "
http://www.yogaverse.com/symbology.htm

tja eeuh... toch wel een lastig als eenduidig begrip, gezien de verschillende opvattingen..

"Squaring the Circle" ken ik wel van de zoektocht naar de straal ib-verhouding bij een gelijke omtrek.Ward
(bericht gewijzigd op 30-10-2007 19:52:30)
Op 30-10-2007 19:51:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Zucht ja Besjaki we weten inmiddels wel dat jij je g-d in Al Gore gevonden hebt . Het welles-nietes spelletje van wetenschappers lijkt verdacht veel op het welles-nietes over de HiV is AIDS is doord hypothese, over Intel. Desgin en evolutie en nog tal van andere controversionele onderwerpen.

Ik denk dat we moeten erkennen dat we eigenlijk niets weten of dat wat we weten onvilledig zo niet fout is.

Op 31-10-2007 14:29:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gatnop: De feiten: Noordpoolijs neemt af, Zuidpoolijs neemt net zo hard toe. - De feiten: Direct na de tweede wereldoorlog is het CO2 gehalte explosief toegenomen, maar de gemiddelde temperatuur op aarde nam af tussen 1940 en 1970. Terwijl dit NIET verklaard kan worden met een "greenhouse effect" gebaseerd op een broeikasgas omdat daar geen warmtecapaciteitspricipes op losgelaten kunnen worden. - De feiten: Rond het jaar 1000 was het in Europa warmer dan het nu is. Toen reden er nog geen Hummers. - De feiten: Sinds 1970 is de temperatuur op Mars ook gestegen. Daar rijden naar mijn weten geen Hummers. - De feiten: Al Gore heeft zichzelf al 10x "opnieuw uitgevonden". Zonder veel success. Deze elfde keer heeft hij eindelijk een "cause" gevonden die altijd success heeft: Het "Meleu". Willem Alexander is inmiddels ook op de bandwagon gesprongen. Dit soort lui leeft bij aandacht van derden; zonder de spotlights zijn ze helemaal niets. Vandaar deze hypocriete celebrity milieuzorgen. - De feiten: Overheden (ook wel genoemd Roverheden) hebben altijd geld nodig omdat voor politici het uitgeven van andermans geld aan waardeloze zaken gelijk staat aan een orgasme. Echter, het draagvlak voor nog meer lastenverzwaringen is doorgaans bijzonder krap binnen het electoraat. Ziedaar; met bebulp van het milieuschuldgevoel (driftig aangepraat door de op kijkcijfers en op issues beluste meda) blijkt er ineens WEL een acceptatie voor lastenverzwaringen te zijn bij het electoraat. Vandaar dat Roverheden zo gek zijn op dat vermeende broeikaseffect. Rest mij nog deze vraag: Waarom prostitueert maar liefst 95% van de wetenschappers zich door deze CO2 kolder te onderschrijven? Is men werkelijk zo bang dat de overheidsgeldkranen opdrogen, of dat de rest van de science community zich tegen DIE wetenschappers zal keren die een uit de toon vallende mening ventileren? Een uiterst afkeuringswaardige zaak. Van de wetenschap had ik toch wel wat meer verwacht dan meedoen aan goedkope volksmennerij.
Op 22-11-2007 9:59:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gatnop: Wat mij overigens echt irriteert is dat de politiek het totaal verdomt om geld en energie te steken in echte duurzame oplossingen. Nee, dan bedoel ik niet dat gespeel met onderhoudsgevoelige windmolentjes of dat gepruts met zonnecelletjes die bij de productie meer energie vergen dan ze ooit zullen opwekken. Nee, dan heb ik het over moderne, duurzame kernenergie http://www.nationalcenter.org/NuclearFastReactorsSA1205.pdf en over zonneenergie zonder tussenschakels via artificial photosynthesis: http://www.futurehi.net/archives/000159.html . Waarom wordt die biljoen Dollar die in Irak over de balk gesmeten is niet aan DIT soort projecten uitgegeven? Heeft U zich wel eens gerealizeerd hoe anders de wereld er uit zou zien wanneer we geen olie meer zouden kopen van louche regimes die ons vijandig gezind zijn?
Op 22-11-2007 10:13:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
gast: Een Britse milieu-extremist roept het volk op baby's te aborteren 'om de planeet te redden'. De 35-jarige Toni Vernelli aborteerde tien jaar geleden haar eigen baby om meer vervuiling van de aarde te voorkomen.

http://www.nieuwnieuws.nl/archives/buitenland/2007/11/milieuextremist_pleeg_abortus.html
Op 25-11-2007 21:52:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
gast:

Een Britse milieu-extremist roept het volk op baby's te aborteren 'om de planeet te redden'. De 35-jarige Toni Vernelli aborteerde tien jaar geleden haar eigen baby om meer vervuiling van de aarde te voorkomen.

http://www.nieuwnieuws.nl/archives/buitenland/2007/11/milieuextremist_pleeg_abortus.html

Zorg dan dat je niet zwanger raakt of geen abortus hoeft te plegen. Beetje ziekelijk of op zijn minst gemakzuchtig als je het mij vraagt. Gelukkig vroeg niemand het mij...

:S
(bericht gewijzigd op 25-11-2007 22:18:17)
Op 25-11-2007 22:17:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden