Oude volkwijsheden zijn niet voor niets wijs. Veel knoflook eten schijnt, ondanks de geur, heel gezond te zijn. Amerikaans onderzoek heeft dat nu bewezen.
De chemische bestanddelen van knoflook worden door onze rode bloedcellen omgezet tot zwavelwaterstof H2S. Zwavelwaterstof ontspant de bloedvaten en verbetert op die manier de bloedcirculatie.

Knoflook

Volgens de onderzoekers verlaagt het gewas het risico op hartziekten, hoge bloeddruk en cholesterol. Bij bevolkingsgroepen die veel knoflook eten, doen zich weinig problemen met hoge bloeddruk voor. Nu zijn ze erachter gekomen dat de positieve werking toe te schrijven is aan het effect van zwavelstofwater.
Ganzfeld: Kortom.. jij gaat voor ons koken?
:-)
(bericht gewijzigd op 21-10-2007 0:32:55)
Op 21-10-2007 0:32:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Uit "Door de Weken Heen" van Johnny van Doorn:
"Ik ging aan de slag onder de druk van de omstandigheden. 2 liter water aan de kook brengen, met daarin (schrik niet!) 30á 40 teentjes knoflook, van schilletjes ontdaan, plus 4 middelgrote aardappelen in blokjes. Als 't kookt 2 bouillonblokjes toevoegen; laten oplossen. "Echte bouillon", getrokken van bv. runderpoelet, kan natuurlijk ook, maar bedenk wel dat de knoflook van zichzelf al een zeer sterk aroma heeft. Het vuur laag zetten, vervolgens in de pan: 'n miniem scheutje olijfolie, Italiaanse kruiden, 2 kruidnagels, 'n takje peterselie, 'n laurierblaadje, een paar gekneusde peperkorrels, 'n pietsje salie. Alles net zolang zacht laten koken (40 minuten) tot de teentjes en de aardappelblokjes zeer gaar zijn geworden. De bouillon door een zeef in een andere pan gieten. De massa die overblijft in de zeef met een lepel of vork fijnstampen, en volhardend door de zeef wrijven, waarbij de onderkant van de zeef steeds goed moet worden schoongemaakt. Ten slotte de soep op temperatuur brengen, wellicht naar smaak zout en peper uit de molen toevoegen en dan bestrooien met pikante gemalen kaas (beslist geen Parmezaanse-uit-een-pakje). Enfin, met stokbrood en een glas wijn erbij, weet je niet wat je proeft!"
Ik heb het gemaakt en mijn vingers erbij opgegeten...
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 21-10-2007 13:18:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: Sja niets tegen in te brengen, echt chinees eten ruikt ook ranzig en zie hoe oud die chinezen kunnen worden.
Ik vroeg wel eens of ze die geur zelf niet smerig vonden,jawel maar hoe erger de lucht hoe beter de smaak.
Zal best wel maar mijn tong was al verdoofd na het voorgerecht }>
Stroom moet vloeien.
Op 22-10-2007 16:44:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Lieve horus.
Als je je eigen vingers hierbij op eet probeer ik het liever niet
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 23-10-2007 18:23:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden