Afgelopen week had mijn vader een leuke verrassing voor me. Hij had de film 'La Citadelle Assiégée' gehuurd bij de videotheek. Natuurlijk kennen jullie allemaal wel de film 'Microcosmos' die tot nu toe de enige goede volwaardige film was waar insecten de hoofdrol spelen. Nu is er dus ook 'La Citadelle Assiégée'. Niet alleen spelen echte insecten weer de hoofdrol maar de makers hebben er een ook een spannend verhaal van gemaakt.

De film neemt ons mee naar het Afrikaanse continent en laat zien hoe een termieten koningin en koning een nieuwe kolonie starten. We zien hoe het termietenvolkje een prachtige termietenheuvel bouwt. Het geeft ons een goed beeld van het leven in en rond deze kolonie. Maar dan.....

Het gevaar dreigt. Een horde vleesetende trekmieren dringt langzaam maar zeker op richting de termietenheuvel. De trekmieren marcheren met 10 miljoen individuen op en verslinden alles wat ze tegen komen. Ondertussen hebben de termieten het zwaar als storm en regen de termietenheuvel flinke schade heeft toegebracht.

 

De trekmieren komen steeds dichterbij en hebben de termietenheuvel ontdekt. Een complete oorlog dreigt. Zijn de termieten nog te redden?

Het is een verhaal over moed, doorzettingsvermogen en onvoorwaardelijke trouw aan de koniging wie uiteindelijk de bron is van al het leven in de kolonie. Voor wie niet naar de videotheek wil is hier een torrent.

3.14po: Op de officiele site staat nog meer foto- en videomateriaal: http://www.tfmdistribution.fr/lacitadelleassiegee/

Mooi gemaakt.
United as one. Divided by zero.
Op 26-10-2007 0:03:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden