De Britten hebben goed gekeken naar Harry Potter. Waar de tovenaarsleerling zich onzichtbaar kon maken met een mantel zijn de oorlogsvoerders aan het experimenteren met onzichtbare tanks. Met camera's en projectoren wordt het omliggende landschap gereflecteerd naar een speciaal daartoe ontworpen tank die bedekt is met silicium. Met het blote oog ziet men enkel wat zich achter de tank bevindt en niet het gevaarte zelf.

Ziet u hem?

Hetzelfde cloaking-systeem wordt nu ook getest op de militaire kledij. De theorie staat er, nu moet het alleen nog wat verder uitgewerkt worden, aldus professor John Pendry, een autoriteit op het vlak van onzichtbaarheid. Men verwacht de technologie binnen de vijf jaar op het slagveld toe te passen.

Vorige week slaagden de militaire kopstukken er bij testen in een heel voertuig te laten verdwijnen. "Deze technologie is echt ongelooflijk", doet een soldaat zijn verhaal. "Als ik er niet bij was geweest, zou ik het nooit geloofd hebben. Ik zag enkel maar gras en takken, maar in werkelijk staarde ik in de loop van een tank."

Onderstaande filmpje toont aan dat de Britten al langer met deze technologie aan het spelen zijn:

Clark Kendt: Siliciumdetectors, bestaan die?

:S
Op 31-10-2007 21:38:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lampie:
Ubbo Wokkels:

Met camera's en projectoren wordt het omliggende landschap gereflecteerd ...


Kwestie van de projector omvergooien en de tank is weer zichtbaar.
Op 01-11-2007 7:47:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
angelsenior: een levensduur van 3 minuten lijkt mij nogal aan de korte kant. ik denk dat het al langer duurt voor een Forward Observer om zijn positie te bepalen en die gegevens door te sturen naar een patrouillerende straaljager, gekoppeld aan de tijd voor die straaljager ter plaatse te komen en zijn antitank raket af te vuren.
Het kan zeker snel gaan en misschien in optimale omstandigheden 3min of minder, maar zal niet de regel zijn. kwestie van die "onzichtbaarheid" je zal nog altijd de rupsafdrukken op de grond kunnen zien met blote oog, toch op aarde
Op 14-01-2009 16:50:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden