Een enge man is een beetje gruizig mannetje met een lange jas die bij iedereen ongeacht wat 'ie doet het idee oproept van 'brrr, hè bah'. Enge mannetjes hebben dan ook hele enge ideeën en doen dingen waarvan bij anderen de nekharen overeind gaan staan, maar dan toch weer zo glibberig zijn dat men ze niet echt kan aanpakken.

Enge mannetjes verstaan de kunst niet op te vallen en bewegen zich, zoals het snot in uw voorhoofdsholte, door de maatschappij. Enger dan eng worden ze pas als ze zich in belangrijke functies manifesteren. Zoals een aquariumbezitter zich een god waant over de geschubde bewoners waarvan hij nooit een deel zal uitmaken, speelt ook een echte enge man zijn frustraties uit op de maatschappij die hem al dan niet bewust uitkotst. We hebben het natuurlijk over Piet Hein Donner.

Amerika had zijn Paul Wolfowitz, Stalin zijn Beria, Hitler zijn Göring en in Nederland herkent men zijn de stille drijvende kracht in Piet Hein Donner. Allen gezagsgetrouwe cijferaars die ondanks alle deiningen van achter hun bureau's de plannen van hun bazen vorm geven. Is de CDA'er Piet Hein Donner een enge man? Oordeel zelf.

Donner is als minister van Sociale Zaken verantwoordelijk voor het inbreken en meegluren (spionage dus) in het redactionele computersysteem van de Geassocieerde Pers Diensten GPD).

Donner is de man die officiële Kamerverslagen na afloop laat veranderen. Donner heeft (zijn) fouten laten verbeteren en hij heeft passages laten toevoegen. We spreken dus niet alleen over regelrechte fraude maar ook over geschiedvervalsing. Zowel de kamer als Donner haalden de schouders op.

Donner is de man die het ontslagrecht wil versoepelen en daarmee de decennialange strijd van de werkende klasse ondergraven en terug naar af brengen wil. Hij schoffeert daarbij de oppositie met het gemak van een dictatortje in de dop die niets van de tegenstand begrijpt.

Donner opperde ook dat het ouderwetse schooluniform wat hem betreft weer ingevoerd kan worden. Natuurlijk voor de bestwil van de kinderen die dan geen dure merkkleding meer hoeven te kopen. Uniformiteit heeft zijn voordelen...


( Donner is zó jaren '50 )

Donner is ook niet vies van een beetje volksmennerij door te roepen dat de sharia (Islamitisch recht) best wel eens in Nederland ingevoerd zou kunnen worden. Later verklaarde hij dat het slechts een theoretische gedachte is in een democratisch bestel. Maar het angstzaadje was toen al geplant.

Donner mocht in 2006 aftreden om zijn rol in de affaire van de 'Schipholbrand'. Een hol politiek gebaar zo bleek later en maakte een come back als minister van Sociale Zaken.

Donner kan dan wel roepen dat de Sharia in een democratisch bestel best mogelijk is, maar als datzelfde democratisch bestel een verruiming van softdrugs wil geldt dat kennelijk opeens niet meer... dat bleek in 2006 in antwoord op een voorstel tot experiment die de teelt van wiet onder voorwaarden toe te staan. "Als de Kamer dat wil, moeten ze een andere minister vinden", zei Donner drammerig.

Donner wist ook als minister van Justitie destijds het op zich grappige particuliere initiatief van een verkeersboeteverzekering in Nederland te verbieden. Een dergelijke verzekering zou "onrechtmatig jegens de Staat" zijn. Kolder natuurlijk; noch in de grondwet noch in de wetboeken s

Gerard: Ik geloof van z'n levensdagen niet dat Donner een mens is, het lijkt me een redelijk geslaagde robot, meer beslist niet.
'Don't forget rule number 6'
Op 04-11-2007 8:19:54 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Fronst de wenkbrouwen en vraagt zich af... al we dit allemaal weten wat weten we dan niet... topje van een ijsberg?

Andere vraag, wat doet Donner's speciale anti terreur (DSI) eenheid bij gebrek aan terroristen? Ik kan me niet voorstellen dat zo'n eenheid rustig zit te klaverjassen tot er een 'terrorist' opduikt... Wie luisteren ze af? wie observeren ze? met wie werken ze samen?

Het is inderdaad knap hoe deze reptillian telkens weer opduikt maar nooit eens politiek gezien afgeschoten wordt. Kennelijk heeft deze enge man enge vrindjes die hem in een hoger eng plan kunnen gebruiken. eng blogje dit.
Op 04-11-2007 9:57:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: levens gevaarlijk die man brrrr
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 04-11-2007 10:53:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz:
Gerard:

Ik geloof van z'n levensdagen niet dat Donner een mens is, het lijkt me een redelijk geslaagde robot, meer beslist niet.

Uitgesloten: een té hoog Gladde-Aal-gehalte (nee, geen familie).
Door al dat slijm zou alleen maar kortsluiting ontstaan.

of, zoals de schrijver het zo mooi zegt:
Pino is oké:

Enge mannetjes verstaan de kunst niet op te vallen en bewegen zich, zoals het snot in uw voorhoofdsholte, door de maatschappij.


Ward
(bericht gewijzigd op 4-11-2007 11:52:37)
Op 04-11-2007 11:49:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
gast: Hij was de grote motor achter de algemene identificatieplicht
En wie is de motor achter Donner??? Je denkt toch niet dat hij z'n gang kan gaan als er niemand achter hem staat, toch?
Op 25-11-2007 14:47:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Be afraid...
Be very afraid..!

http://www.guardian.co.uk/media/2007/may/12/newmedia.news
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 01-12-2007 17:18:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt: Donnerwetter

:S
Op 31-01-2008 20:53:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivory^: Oke sorry, maar dit vind ik dus onzin.

Welke werkgever zal er nu iemand aan gaan nemen van 55 die net een studie heeft afgerond? :S En wie begint er uberhaupt dan nog aan? Aan studeren dan he.

Wijsheid komt met de jaren, maar als je ouder bent gaat leren lang niet zo makkelijk meer als toen je al je haar nog had.
Op 31-01-2008 22:17:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lampie: In somminge beroepstakken moet je wel tot je 65ste blijven doorleren. Ik ben software engineer en als ik niet bijblijf lig ik er binnen de korte keren uit.

Een feit is wel dat naarmate je ouder wordt dit leren steed lastiger wordt, maarja wat wil je. Ik houd van mijn vak en dit hoort er gewoon bij. Lijkt mij dat je in andere beroepen ook bij moet blijven met de steeds veranderende eisen in dat beroep. Maar om dit te verplichten?
Op 01-02-2008 8:01:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt: [ ] geschikt
[x] ongeschikt
(bericht gewijzigd op 28-2-2008 19:32:52)
Op 28-02-2008 19:32:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ward Aal:
Bramsan:

(update) wat gaat er in zo'n vent om?
Hirsch Ballin: Probleemkinderen 's avonds van straat

Amsterdam, 10 april. De politie moet kinderen onder de twaalf jaar die 's avonds op straat rondhangen en overlast veroorzaken, thuis bij de ouders kunnen afzetten. Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie werkt aan een regeling die dat mogelijk maakt.

http://www.nrc.nl/binnenland/article1046444.ece/Hirsch_Ballin_Probleemkinderen_s_avonds_van_straat
Hirsch Ballin wil verbod growshops

Den Haag, 6 maart,
Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin komt met wetgeving om een einde te maken aan het bestaan van growshops. De verkoop van materialen aan klanten waarvan de verkoper weet dat ze thuis wiet gaan telen, wordt strafbaar. Dat laat een woordvoerder van de CDA-minister donderdag weten.

http://www.depers.nl/binnenland/179381/Hirsch-Ballin-wil-verbod-growshops.html

Voorstel Hirsch Ballin: Antillianen terug na criminaliteit

Den Haag, 2 febr. Antilliaanse jongeren die in Nederland de wet overtreden, moeten zonodig ongewenst kunnen worden verklaard. Ze kunnen dan worden teruggestuurd naar de Antillen.

http://www.nrc.nl/binnenland/article918852.ece/Voorstel_Hirsch_Ballin_Antillianen_terug_na_criminaliteit
...en wij maar zeiken over Wilders... maar ondertussen...

Hij begint inderdaad aardig Donneriaanse trekjes te krijgen.

Ward
Op 11-04-2008 11:37:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
Döner Kebab:

Donner is de stok waarmee het kabinet slaat.

Wat te denken van het plan van Hirsch Ballin om al het data en telefoonverkeer op te slaan? Bedenkelijk allemaal, en we hebben zelf op die gasten gestemd, da's nog het ergste.
Zo zie je maar weer, "democratie is niets anders dan de dictatuur van de meerderheid"
Vive 'l Anarchy!

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 15-05-2008 17:35:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:
Tetzmol:

Döner Kebab:

Donner is de stok waarmee het kabinet slaat.

Wat te denken van het plan van Hirsch Ballin om al het data en telefoonverkeer op te slaan? Bedenkelijk allemaal, en we hebben zelf op die gasten gestemd, da's nog het ergste.
Zo zie je maar weer, "democratie is niets anders dan de dictatuur van de meerderheid"
Vive 'l Anarchy!

Tetzmol.Ik ken me er geen voorstelling van maken dat die zogenaamde gerenomeerde partijen nog zoveel aanhang hebben.

Iedereen die ik tegen kom hoor je van wat een varkenskoppen er in Den Haag zitten.

Het zou mijn niks verbazen als er toen met de verkiezingen flink is geknoeid, goh, wel opmerkelijk dat gelijk die stemmachines weer in het nieuws moesten komen.

Die Nederlandse politiek is wel erg doorzichtig.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 15-05-2008 22:55:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Fruit dan?
Op 25-06-2008 0:31:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Shaminoo: Yippie, vanaf 1 februari 2012 is dit dus de onderkoning van Nederland......

Hoe diep kan een land eigenlijk zinken???

God, dat ben jezelf!
Op 12-01-2012 20:22:49 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach: Daarom is dit ook wel interessant:
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/3116757/2012/01/12/Rechtervleugel-CDA-overweegt-afsplitsing.dhtml

Met wie is Donner bevriend?
Verhagen?
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 12-01-2012 20:54:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Shaminoo:
Yippie, vanaf 1 februari 2012 is dit dus de onderkoning van Nederland......

Hoe diep kan een land eigenlijk zinken???


Bodemdaling is meer een kwestie van onttrekking van grondwater. Bepaalde grondlagen klinken dan in, waardoor de bodem zakt.

Het overheidsbeleid dat we de laatste decennia meemaken getuigt niet alleen op dat punt van een grote mate van ondeskundigheid. Maar wat te doen als de oude vastgeroeste partijen steeds weer de meeste stemmen krijgen en de enige uitzondering daarop gevormd wordt door figuren die werkelijk niets positiefs bijdragen, sterker nog, die alleen maar tijd en aandacht opeisen voor hetzerij.
De overheid is gecorrumpeerd op alle mogelijke manieren. Verwacht daar niets goeds van.

Het roer moet om,
we hebben change nodig,
we moeten een kenniseconomie worden,
het kwartje van kok is maar tijdelijk
de hulp aan Griekenland is een lening die terugbetaald wordt met rente
Gaat u allen rustig slapen

Tijd om de mestvorken uit het vet te halen? Of gaat het nog te goed.
Nee, het is slikken of stikken. Dat lijkt erger dan het is, want het is nooit anders geweest. Sinds er zich machtsstructuren ontwikkelden op steeds grotere schaal is er nu eenmaal een bovenklasse en een onderklasse. We zijn in NL allemaal gelijk, alleen zijn sommigen meer gelijk dan anderen.
Ach, wat een vrijheid: dit mag men nog gewoon schrijven.

(bericht gewijzigd op 1/13/2012 8:11:07 AM)
'Don't forget rule number 6'
Op 12-01-2012 21:13:15 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Buddah67:
Ivory^:
Oke sorry, maar dit vind ik dus onzin.

Welke werkgever zal er nu iemand aan gaan nemen van 55 die net een studie heeft afgerond? :S En wie begint er uberhaupt dan nog aan? Aan studeren dan he.

Wijsheid komt met de jaren, maar als je ouder bent gaat leren lang niet zo makkelijk meer als toen je al je haar nog had.


Ik ken iemand die begon te studeren op 52 jaar. Ze had haar studies op haar 63 jaar afgerond - maar leert nu nog steeds. Ze is nu 73 jaar en werkt 5 tot 6 dagen in de week als therapeute - vooral voor kinderen - van 09:00 tot 21:00.

Als je eenmaal weet wat je wilt doen in je leven, dan maakt leeftijd niet zoveel uit denk ik....
Op 13-01-2012 11:16:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden