In de media verschijnen berichten over een superstorm die volgens Piers Corbyn, een Brit, deze maand over Nederland zou gaan trekken. Superstormen zijn stormen met ongekende windsnelheden en zeer extreme neerslag. Ze ontstaan als twee stormdepressies samenkomen en kunnen veel schade aanrichten.

Dit is wat hij voorspelt:
November kent eerst een korte periode van rustig weer onder invloed van een hogedrukgebied. Dit is echter stilte voor de (eerste) zware storm, die tussen 8 en 13 november wordt verwacht. Er bestaat een kans van 80% dat deze over Nederland trekt, met windstoten van 145 tot 175 km/uur. Hierna wisselen koudere en zachtere perioden elkaar af, terwijl zich op de Atlantische Oceaan ten gevolge van aangevoerde tropische lucht een zich uitdiepende depressie ontwikkelt. Er omheen vormen zich randstoringen en een zeer actief (kou-) front. Het gevolg is een verschijnsel dat zich als een superstorm laat beschrijven; een exemplaar dat groter zal zijn dan de storm van 1987 en die van 1703. Deze superstorm wordt tussen 24 en 28 november verwacht. De bijbehorende diepe troglijnen zullen voor orkaankracht kunnen zorgen. Er worden windstoten van meer dan 200 km/uur verwacht! De kans dat deze storm over Nederland trekt wordt ook op 80% geschat. T.g.v. de grote onstabiliteit van de atmosfeer zijn tornado's niet uitgesloten. Eind november zal deze superstorm langzaam uitdoven, terwijl het stormachtig en nat blijft. Het zal een (ook gebouwen) verwoest Nederland achterlaten.

De heer Corbyn maakt niet gebruik van weermodellen maar van de zonnevlekken. Hoe hij precies te werk gaat, wil hij niet bekend maken. Op zijn site staat dan ook niets over deze techniek.Dit maakt het extra moeilijk zijn werk op waarde te schatten en de vraag is dan ook of het niet een storm in een glas water is.

Het KNMI reageert afwijzend op de paniekzaaierij.
De heer Corbyn staat in het Verenigd Koninkrijk bekend als iemand die geregeld extreme verwachtingen via de media verspreidt, maar heeft het tot nu toe weinig bij het goede eind gehad. Hoewel er op zijn eigen site beweerd wordt dat hij het ook wel eens goed voorspeld heeft.

Maar GW zou GW niet zijn als ze niet wat verder op de materie zou ingaan en wat meer onderzoek zou plegen naar de voorspellingen/beweringen ipv klakkeloos overnemen zoals de meeste sites en kranten doen. Zo kwamen we erachter dat er Universitair onderzoek is gedaan naar de superstormen. H. van den Brink aan de Universiteit van Utrecht heeft promotie-onderzoek gedaan waarbij het KNMI begeleid heeft. Van den Brink kan niet exact aangeven hoe groot de kans is dat een dergelijke storm opduikt.

Volgens het onderzoek kunnen, door het broeikaseffect op luchtstromen, de superstormen naar Europa schuiven. De stormen hebben zich, aldus Van den Brink, in het verleden al voorgedaan in de Verenigde Staten. De onderzoeksresultaten zijn volgens de promovendus belangrijk om te bepalen hoe hoog de dijken in de toekomst moeten worden.

Het kritisch niveau dat onze zeedijken aankunnen mag volgens de wettelijk bestaande normen eens in de 10.000 jaar worden bereikt. De waterstand die bij een zware storm in combinatie met springvloed (de hoogste stand die het getij kan bereiken) mag volgens de vastgestelde norm met een kans van 1 op 10.000 (0,01%) tegen de grenzen van een overstroming komen. Klimaatonderzoekers kunnen op grond van deze gegevens bij benadering berekenen bij welke windsnelheden dergelijke extreme waterstanden bereikt worden. Vertaald in wind zou in het huidige klimaat volgens modelberekeningen eens in de 10.000 jaar gemiddeld over 12 uur op een hoogte van ongeveer 2 kilometer een windsnelheid worden bereikt van 170 km/uur, een superstorm van orkaankracht die boven de Noordzee nog nooit gemeten is. Wordt het broeikaseffect erbij betrokken dan zou de frequentie voor een gemiddelde wind van minstens 170 km/uur toenemen naar eens in de 250 jaar. Eens in de 10.000 jaar wordt dan een gemiddelde wind van zo’n 200 km/uur bereikt.

De vraag is nu natuurlijk in hoeverre het realistisch is dat zo’n superstorm zich in Nederland voordoet, en wat de
invloed ervan is op gebouwen en bruggen. Zal de wind op gebouwhoogte net zoveel in kracht toenemen? En is
de gemiddelde tijdsduur van zo’n storm langer dan van een normale storm? Vragen als deze zullen eerst
beantwoord moeten worden, alvorens er gekeken kan worden naar de invloed van een superstorm. Dit onderzoek
van de TU-Delft onderzocht een aantal zaken.

• Is het bericht betrouwbaar?
• Hoe groot schatten experts de kans dat een superstorm
optreedt in een periode van 50 jaar?

• Hoe groot is de kans op zo een storm in Nederland?
• Is de duur van een superstorm vergelijkbaar met de duur van
een normale storm?


Kort samengevat zegt het onderzoek dat de kans te klein is om in paniek te raken maar groot genoeg om rekening mee te houden.

Voor de zekerheid dus maar zandzakken voor de deur, een campinggasflesje aanschaffen, wat extra proviand en hopen dat Corbyn het wederom bij het verkeerde eind heeft.

Mocht u meer willen weten over de zon en haar invloed op het klimaat...over een paar dagen staat een blog online van mijn waarde collega Rf. Keep 'm dry!

Update 8 december 2007: Eerst zouden Nederland en Engeland geteisterd gaan worden door een storm met windsnelheden van gemiddeld 180 km per uur, maar dat leek een misvatting. De beoogde superstorm bleef uit. Nederland lijkt de dans vooralsnog te ontspringen, maar Engeland zal dit weekend dan toch aan de beurt zijn...

De Britse meteorologische dienst heeft voor zondag een weeralarm afkondigd voor grote delen van Engeland.
Men verwacht een storm met windsnelheden tot bijna 130 kilometer uur en ook plaatselijke sneeuwval. Vooral Devon en Cornwall moeten zich opmaken voor noodweer, zo berichtte de omroep BBC.

Voor Engeland en Wales gelden ook verscherpte bewakingen van dijken en zeeweringen. Grote delen van Engeland kampten afgelopen zomer met grootschalige overstromingen als gevolg van overvloedige regenval.

Update 19 december 2007: De omstreden Britse astrofysicus en weersvoorspeller Piers Corbyn heeft laten weten dat er met kerst een storm aankomt die heviger en mogelijk ook verwoestender zal zijn dan alle stormen van de laatste twintig jaar. De kerststorm zal delen van Groot-Brittannië en het Europese vasteland treffen, voorspelt Corbyn. Ondertussen zingt Bing Crosby voort...

 

Gerelateerd aan deze publicatie:
Horatio:
Tetzmol:

Nou maar hopen dat het allemaal een beetje snel overwaait. In ieder geval voor 30 november, want de 30ste ga ik trouwen.
Ik neem het allemaal met een korreltje zou. Soms hebben ze al moeite genoeg het weer van de volgende dag te voorspellen, laat staan het weer van over 3 weken.
Zou er ook nog een elfstedentocht inzitten dit jaar? Even meneer Corbijn bellen.

Tetzmol.

En? Een stormachtige relatie?
Wens je iig een liefdevolle relatie.
Op 06-11-2007 18:28:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
db:
GW:

Dit is echter stilte voor de (eerste) zware storm, die tussen 8 en 13 november wordt verwacht.


Erwin K. gaf net wel even aan dat er dit weekend een stormpje langs gaat komen...

(bericht gewijzigd op 6-11-2007 18:53:13)
Op 06-11-2007 18:52:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
lEMETJE:

Waar is Herman Pien?

Die is dood.:S
Op 06-11-2007 19:47:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Oberon: Dit alles heeft al met 2012 te maken...dijken zullen bezwijken en half nederland zal onder water staan! Mischien niet met deze storm maar zeker rond 2012...
Op 06-11-2007 20:53:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Het broeikaseffect geeft juist minder kans op storm: heb je het ooit zien stormen in een broeikas?
Gaat het toch hard stormen, dan maar meteen door Den Haag graag, daar mag best een frisse wind door!
'Don't forget rule number 6'
Op 06-11-2007 21:10:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Citaat "De heer Corbijn maakt niet gebruik van weermodellen maar van de zonnevlekken. Hoe hij precies te werk gaat, wil hij niet bekend maken. Op zijn site staat dan ook niets over deze techniek.Dit maakt het extra moeilijk zijn werk op waarde te schatten en de vraag is dan ook of het niet een storm in een glas water is."

Ik moet me sterk vergissen, maar zie ik het nou al die tijd niet verkeerd?
Ik bedoel, als er nu een paar zonnevlekken zijn, zijn die toch wel binnen een weekje weer weg?
Zo ja, dan kun je onmogelijk aan de zonnevlekken zien of het 3a4 weken later zal gaan stormen

Dit slappe gelul slaat als een l*l op een drumstel, maarja ben ook geen weerman natuurlijk .
(bericht gewijzigd op 7-11-2007 1:26:12)
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 07-11-2007 1:25:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Oberon: beste dodeca met alle respect, het is de waarheid...is het water nu al niet hoger? waarom zegt u zulke dingen? is het hoogste aller dingen niet respect?
Laten we on-topic blijven: ik heb 2 verklaringen voor deze storm;
-HAARP
-de rampen van 2012 door Moeder Aarde
Laten we het beste hopen, en dat de storm zal afnemen...
Op 07-11-2007 10:26:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: http://www.geenstijl.tv/2007/11/rutger_waait_langs_bij_piet_pa.html
(bericht gewijzigd op 7-11-2007 14:18:54)
Op 07-11-2007 14:18:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:

Rutger is leuk. GW zou ook een rutger moeten hebben. Maar dan een knappe. En een vrouwelijke.

:S
Op 07-11-2007 14:25:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
dodeca:

Is er hier nog een flinke normale groote drol die mij aub en goverdomme want het gaat mij ongeloofelijk de keel uithangen van al die kanslose kutdoemproleten met hunnies kanslose lulverhaal van dit onderdompel dat weggewaai enzovoort pfffffffff.....

Mijn vraag is en blijft heel simpel en deze stel ik aan alle sukkel doemproleten, vertel mij aub doemproleet waarom het op andere planeten OOK opwarmt.

Gewoon een normaal antwoordt aub fijne PROLEET dat u bent!

Zal ik het antwoordt al maar even geven proleet kanslose doemhufter zieke asososiopaat?

Yep, u weet het niet!!!! Waarom? Omdat u als kanslose doemhufter proleet geen zak weet! Capice!

Weet je wat je moet doen als kanslose doemproleet? Gewoon je bek houden en stil zijn dat is alles.

Dan zou het pas rustiger worden op deze planeet en natuurlijk ook op alle andere inclusief tuttie dimenties....

en oberon hoe was dat die acht en vijftig metah op je kop?

En nu gewoon stil zijn hey gewoon je kop houden en naar de matrix kijken en alleen maar ontzag hebben en stil zijn al het andere is overbodig, voor al die toekomst die benne namelijk nog niet!!!!

Is je prozac op?

:S
Op 07-11-2007 21:32:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: Water stijgt door storm
Uitgegeven: 8 november 2007 12:00
Laatst gewijzigd: 8 november 2007 12:15

RIJSWIJK - Het water langs de Nederlandse kust stijgt de komende dagen flink. Volgens een woordvoerder van de Stormvloedwaarschuwingsdienst donderdag is het veertig jaar geleden dat de waterstand op verschillende plaatsen langs de kust zo steeg.

"De laatste keer dat zoiets voorkwam voor de gehele Nederlandse kust was in januari 1976", aldus de zegsman. Naar verwachting stijgt het water in de nacht van donderdag op vrijdag op verschillende plaatsen.

De hoogste waterstand is in het noorden van het land. Vrijdagochtend loopt het water bij bijvoorbeeld Delfzijl op tot 4 meter en bij Hoek van Holland tot 3 meter.

De noordwesterstorm op de Noordzee is verantwoordelijk voor de hoge waterstanden langs de kust.

Veerboten

Rederij Doeksen heeft een groot deel van de afvaarten van de veerboten richting Vlieland en Terschelling geschrapt wegens de dreigende storm.

Rederij Wagenborg beslist donderdagmiddag of het ook afvaarten naar Ameland en Schiermonnikoog schrapt.
Op 08-11-2007 0:21:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cappuccino: Ontkennen is zinloos. Piet heeft gelijk. We gaan er aan!
Op 08-11-2007 13:04:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Ik laat het gewoon over me heen komen.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 11-11-2007 11:39:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivory^: Ik wou dat lanoe weer is vervelend was, die is tenminste leuk vervelend...

Ik hoop wel dat het de 24ste mooi weer is, aangezien ik dan plannen heb, als ik eenmaal aangekomen ben mag het wel aan alle kanten losbarsten

Jammer dat die Corbyn niet een kleine handbreedte toe wil geven en een spiekje in zn keuken geeft.
Op 13-11-2007 11:46:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz:
Besjakie:

@Dodeca

Lol.
Ik vraag me af of je weet wat het IPCC is, of waar het uberhaupt voor staat?


fficial&client=firefox-a" target="_Blank">http://www.google.nl/search?q=ipcc&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:nl fficial&client=firefox-a
(bericht gewijzigd op 13-11-2007 19:24:31)
Op 13-11-2007 19:24:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
Boro:

Ik weet niet wat er allemaal gebeurt op de site maar er verdwijnen toch echt reacties. daarstraks een reactie hier geplaatst en nu istie gewoon weg.

FF opletten redactie !!!
boro

Ben je zeker dat je niet je eigen reaxie ge-edit hebt? De database klopt helemaal, geen gat in. En de site bevat (net om dit gedoe tegen te gaan) geen harde verwijderfunctionaliteit meer. Dus geen enkele actie van de moderators kan onherroepelijk iets verwijderen.

Wat had je geplaatst en op welke datum was dat?
(bericht gewijzigd op 13-11-2007 19:52:28)
Op 13-11-2007 19:52:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz:
Boro:

Techneut:

Boro:

Ik weet niet wat er allemaal gebeurt op de site maar er verdwijnen toch echt reacties. daarstraks een reactie hier geplaatst en nu istie gewoon weg.

FF opletten redactie !!!
boro

Ben je zeker dat je niet je eigen reaxie ge-edit hebt? De database klopt helemaal, geen gat in. En de site bevat (net om dit gedoe tegen te gaan) geen harde verwijderfunctionaliteit meer. Dus geen enkele actie van de moderators kan onherroepelijk iets verwijderen.

Wat had je geplaatst en op welke datum was dat?


ik weet echt zeker dat er enkele reacties op meerdere blogs o.a van henk trentelman en deze gewoon pleite zijn . Gisteren kreeg ik quote nauwelijks geplaatst heb zeker tien dezelfde quote moeten copy pasten en opnieuw plaatsen eer hij verscheen op de site.
De boel doet ook al een poosje raar als ik me niet vergis is dit al sinds je de software hebt gewijzigd
gr boro

Probleempje op je eigen computer misschien?

Ward
(bericht gewijzigd op 13-11-2007 21:08:09)
Op 13-11-2007 21:08:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Het zou inderdaad leuk zijn om weer eens te kunnen schaatsen op natuurijs
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 20-11-2007 19:34:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: acht jaar geleden was er ook iemand die een ramp voorspelde.
Zij had een visioen/verschijning gehad van maria en nederland zou getroffen worden door een watehose en tengevolge van dat zou het er geen drinkwater meer zijn. het water zou vervuild raken door olie of zoiets. Er kwam wel een storm maar trof frankrijk waarbij enkele kinderen/ mensen omkwamen. Die vrouw die de voorspeling deed had van een zakenman geld gekregen om na de ramp hulp te kunnen bieden. Maar helaas had ze wat anders op het oog en is gevlucht met geld en al. Volgens mij word er rond deze tijd de meeste rampen voorspeld.
(bericht gewijzigd op 25-11-2007 12:30:10)
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 25-11-2007 0:27:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic:
celtic:

acht jaar geleden was er ook iemand die een ramp voorspelde.
Zij had een visioen/verschijning gehad van maria en nederland zou getroffen worden door een watehose en tengevolge van dat zou het er geen drinkwater meer zijn. het water zou vervuild raken door olie of zoiets. Er kwam wel een storm maar trof frankrijk waarbij enkele kinderen/ mensen omkwamen. Die vrouw die de voorspeling deed had van een zakenman geld gekregen om na de ramp hulp te kunnen bieden. Maar helaas had ze wat anders op het oog en is gevlucht met geld en al. Volgens mij word er rond deze tijd de meeste rampen voorspeld.

Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 25-11-2007 0:28:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Weet je, meneertje Piers Corbijn is niets anders dan een grote klootzak, een publiciteitstrekkertje evenals meneertje Piet 'oet moan' Paulusma die overigens wel bij de juiste omroep zit, SBS6, de publiciteitszender des vaderlands(was dat niet die omroep met "666" in haar logo verwerkt?). Naar mijn mening de meest stomzinnige zender van deze planeet(nog erger dan BNN, jawel, het kan).

Hmmmm, nou, wat lichte regen en een zuchtje wind, maar niks geen superstorm dus.
Weet je wat ik voorspel voor de kerst(zonder spirituele of paranormale ongein)?
Dat ik lekker op 1ste kerstdag een konijnenbout zit te verorberen.....ach nee....dit jaar geen konijn, maar wel gezellig wokken
(bericht gewijzigd op 26-11-2007 1:49:03)
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 26-11-2007 1:46:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivory^:
Chris de Boden:

publiciteitstrekkertje evenals meneertje Piet 'oet moan' Paulusma die overigens wel bij de juiste omroep zit, SBS6,


Et is Oant moarn
Op 26-11-2007 15:58:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:
Ivory^:

Chris de Boden:

publiciteitstrekkertje evenals meneertje Piet 'oet moan' Paulusma die overigens wel bij de juiste omroep zit, SBS6,


Et is Oant moarn

Lekker belangrijk, tis toch een stomzinnige uitspraak
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 26-11-2007 18:30:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Chris de Boden zei:
Ivory^ zei:
Chris de Boden zei:

publiciteitstrekkertje evenals meneertje Piet 'oet moan' Paulusma die overigens wel bij de juiste omroep zit, SBS6,
Et is Oant moarn
Lekker belangrijk, tis toch een stomzinnige uitspraak

Ze zullen in een dialect je vertellen dat er een wervelwind aan komt.
Als je het niet verstaat ben je mooi te laat.
Ken njet of zoiets
(bericht gewijzigd op 26-11-2007 18:41:38)
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 26-11-2007 18:40:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic:
Ysr Rf@:

Chris de Boden:

Ivory^:

Chris de Boden:

publiciteitstrekkertje evenals meneertje Piet 'oet moan' Paulusma die overigens wel bij de juiste omroep zit, SBS6,


Et is Oant moarn

Lekker belangrijk, tis toch een stomzinnige uitspraak

die miljoenen mensen in honderden verschillende talen talloze keren per dag gebruiken
of zeg jij nooit "tot morgen" tegen iemand?

Juist,
Goeieavond
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 26-11-2007 18:44:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
jan:

Ben voor alle zekerheid (en een beetje rust) een lang weekend naar Valencia geweest. In de veronderstelling dat ik daar dan met een hapje en een drankje via CNN naar de verwoesting van NL zou kunnen kijken. Diep teleurgesteld teruggekomen, wel mooi weer gehad, 18 tot 21 graden, en alles is nog net zo als vorige week. Nou voorspeller(s) bedankt. Maar de volgende keer doe ik het weer zo, bevalt goed!

http://www.nu.nl/news/1337746/74/KNMI_verwacht_%27onstuimig_herfstweer%27.html

je had beter dit weekend naar valencia kunnen gaan...denk ik.
Op 30-11-2007 17:58:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:
Ysr Rf@:

Chris de Boden:

Ivory^:

Chris de Boden:

publiciteitstrekkertje evenals meneertje Piet 'oet moan' Paulusma die overigens wel bij de juiste omroep zit, SBS6,


Et is Oant moarn

Lekker belangrijk, tis toch een stomzinnige uitspraak

die miljoenen mensen in honderden verschillende talen talloze keren per dag gebruiken
of zeg jij nooit "tot morgen" tegen iemand?


Ja, maar wel in gewoon Nederlands
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 09-12-2007 20:30:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivory^: Wel geen Bing, maar desalniettemin lekker;Bring it on baby!
Op 19-12-2007 16:13:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivory^:
Ysr Rf@:

Chris de Boden:

Ysr Rf@:

Chris de Boden:

Ivory^:

Chris de Boden:

publiciteitstrekkertje evenals meneertje Piet 'oet moan' Paulusma die overigens wel bij de juiste omroep zit, SBS6,


Et is Oant moarn

Lekker belangrijk, tis toch een stomzinnige uitspraak

die miljoenen mensen in honderden verschillende talen talloze keren per dag gebruiken
of zeg jij nooit "tot morgen" tegen iemand?


Ja, maar wel in gewoon Nederlands

ook tegen een niet-nederlander?

flauw ende zwaar offtopic, excuse


sie ja toe morroow lol
Op 20-12-2007 20:24:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Corbyn is gewoon een krentenbol met een velletje over zijn neus, echt een eikel.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 22-12-2007 3:41:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
mika2002: Superstorm? als het weer ook maar iets afwijkt van het "normale" patroon slaan de stoppen er door...!
Op 13-03-2008 14:58:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic:
boerentrien:

Laat me nou jongens Ik ben een verzamelinkje aan het opbouwen, een soort geschiedenisje sinds Piers Corbyn. Kijken of er een trend is, mocht Piers echt gelijk krijgen (afgezien van de datum dan).
Gewoon niet reageren

Groot gelijk boerentrien.Ze moeten hier eens niet zo zeuren. Allemaal blér konten.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 13-03-2008 20:08:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Manisch Creatie:


Boven mijn huis...
Op 15-03-2008 0:22:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden