Ik sta op. Nog niet wakker. Ik wankel door het huis als een stakker. Maar ondanks alles haal ik mijn doel, op het gevoel. Ja, ik ben een gebruiker. Het pure spul, dus zonder de suiker. Ik giet het zwarte goud in een kop en ik leef weer op!

Inderdaad, één kopje koffie van VOF de Kunst. Voor alle mensen die een snel metabolisme hebben, dat is als je vaak naar toilet moet en voedsel snel verteert, is er goed nieuws. Koffie is minder schadelijk voor je hart want dat is volgens wetenschappelijk onderzoek een genetisch bepaalde aanleg.

Wie daarentegen een traag metabolisme heeft moet oppassen voor de man met de zeis. Bij het nuttigen van twee tot drie kopjes per dag wordt de kans dat je op de grond, met het gevoel dat er een olifant op je borst ging zitten, ligt te spartelen met 34% verhoogd. Bij meer van 4 koppen wordt dan reeds 64%!

Een laag metabolisme is overigens geen garantie om veilig van de koffieboon te genieten. Wie twee tot drie kopjes per dag drinkt heeft ook algauw 22% kans op een rikketikstoornis. 

Gerard: de link naar wetenschappelijk onderzoek werkt niet.
Deze reactie graag weer verwijderen als het in orde is.
'Don't forget rule number 6'
Op 26-05-2008 0:50:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden