"Zedeloosheid taboe op Dance parade" Kopte het AD in augustus 2007. "Scherm rondom naaktstrand" was een krantenkop uit oktober 2007 van de Telegraaf en diezelfde krant liet later ook weten dat een opening van een winkel voor erotische kleding in Schiedam-Oost bewoners in rep en roer had gebracht. De buren waren zelfs een handtekeningenactie gestart om de 'seksshop' te sluiten. Bestialiteiten moeten in het strafrecht lezen we op Nu. Nudisten weer achter een scherm, een winkel met sexy kleding moet dicht en onze homofiele medemens dient zich te conformeren aan een normen- en waardenpatroon die de hunne niet is. Het conservatieve puriteinse wereldbeeld rukt langzaam maar zeker weer op. De zedeloosheid en het morele verval moet een halt worden toegeroepen in de ogen van sommige religieuze en neo-conservatieve groeperingen. Tja, dat kan men misschien wel willen maar sluit dat ook aan op wat de mens is?


( Pompeii, triootje MMV als wandschildering )

Vroeger was natuurlijk alles beter. Honderd jaar geleden bestonden er geen sekswinkels, lag er geen bloot in de etalage en hield men zich keurig aan de regel van seks na het huwelijk. Jonge mensen gingen uit onder begeleiding van een chaperone en veel verder dan handjes vasthouden en een kus op de wang ging men niet. Natuurlijk is dat allemaal onzin. Er was net zoveel seks als tegenwoordig alleen het was niet zo zichtbaar. Porno, homofilie, bestialiteiten, pedofilie en noem maar op kwamen niet minder vaak voor. De mens is in hoge mate een seksueel wezen met bijbehorende fantasieën en uitspattingen. Waarom dan toch dat verzet tegen wat we zijn?


( Vroeger kende men wel degelijk seksuele uitspattingen zoals deze MMV ons toont )

Op de eerste plaats omdat seksualiteit binnen de Joods Christelijke en Islamitische cultuur historisch gezien een heikel punt is en anderzijds omdat binnen conservatieve kringen men liever de kat in het donker knijpt. Seksualiteit in al haar verscheidenheid valt misschien niet uit te bannen maar vedoezelen kan wel lijkt de gangbare conservatieve opvatting.

De oude Romeinen, Grieken en heidense westelijke culturen hadden zo hun eigenaardigheden maar seks was uiteindelijk net zo vanzelfsprekend als eten en drinken. Ook oosterse culturen zoals die uit India tonen ons expliciet beelden over hoe men over seksualiteit dacht. Er ontstonden zelfs erotische stromingen zoals te lezen valt in de Kamasutra.


( Indiaase versie van ezeltje-prik-me binnenkort verboten )

Met de opkomst van de grote religies ging openlijke seksualiteit steeds meer in de verdrukking. Hier in het westen was het onder andere dankzij Thomas van Aquino (1225-1274) dat de zedelijkheid hoog op de agenda kwam te staan. Zo bedacht hij dat masturbatie een zeer ernstige zonde was.

In 1800 begon het zogenaamde Victoriaanse tijdperk ook wel het tijdperk van de kuisheid genoemd. Seks werd een echt taboe. Wetenschappers gaven voeding aan de nieuwe moraal door te stellen dat bijvoorbeeld masturbatie zou leiden tot de meeste grote ellende zoals ruggemergstering, hersenverweking en blindheid. Slapen met de handen boven de dekens dus. Maar ondanks die schijnbare zedelijkheid tierden geslachtszieken welig en kon men zich in besloten clubs te goed doen aan drugs, drank en seks. De benaming 'tijdperk van de kuisheid' zou men beter veranderen in het tijdperk van de hypocrisie.

Na eeuwen van seksuele onderdrukking in het westen waren er dan eindelijk de 'verlossende' jaren '60. Flower power en vrije liefde. Het morele juk werd afgeworpen en men experimenteerde er openlijk op los. Homo's, naturisten, liefhebbers van seks voor het huwelijk, polygamisten en noem maarop roerden zich steeds openlijker en verruimden de morele grenzen.

'Alles moest kunnen' leek het credo van die tijd en misschien begon men wel een beetje door te slaan, bijvoorbeeld met betrekking tot pedofilie. De PVDA sprak zich in de jaren '70 uit voor het schrappen van de zedelijkheidswetgeving en de PSP (het huidige GroenLinks) pleitte zelfs expliciet voor de afschaffing van de strafbaarstelling van pedofilie. Er verschenen zelfs overheidsrapporten waarin werd uitgelegd dat niet pedofilie het probleem was, maar de heersende seksuele vooroordelen.


( Kunst of kut? beeld voor de universiteit van Tübingen )

Als we de berichten mogen geloven maakt onze samenleving nu rechtsomkeer en probeert men seksuele vrijheden weer in te perken. Tenminste voor het oog van het grote publiek. Maar zware straffen en opgelegde morele bezwaren hebben de mens nog nooit tegengehouden datgene te doen waar hun verlangens en fantasieën liggen.

Een op de vijftien mensen is homoseksueel en dat is volgens de minister 'heel gewoon. Mensen moeten homoseksuelen beter accepteren. Minister Ronald Plasterk van Emancipatie gaat daarom het budget voor voorlichting over homo's en lesbiennes verhogen. Een op de vijftien mensen is homoseksueel en dat is volgens Plasterk ,,heel gewoon''.

Hmmm, kennelijk toch niet zo gewoon als er een budget verhoogd moet worden om de bewustwording in de samenleving op te krikken. Of zou het iniatief van Plaskerk een tegenreactie zijn op de homofobe sentimenten die steeds meer in opkomst zijn?

'Wie zonder zonde is werpe de eerste steen' lezen we in de Bijbel. PVDA-er Ad Melkert zou graag als slaafje bij SM-clubs rond sluipen, Wouter Bos zou niet zo hetero zijn als hij doet voorkomen SP-er Harry van Bommel zou zich onbetaamlijk hebben gedragen tijdens zakenreis en Vermeende Haags kampioen 'billenknijper' de CDA-er Ruud Lubbers bleek ook op latere leeftijd nog losse handjes te hebben.

Begrijp mijn niet verkeerd, ik gun ieder haar of zijn seksplezier zolang dat geen schade voor de tegenpartij oplevert en op vrijwillige basis geschiedt, maar misschien moeten we eens heel eerlijk naar onszelf toe zijn voordat we anderen veroordelen. Misschien is de grootste perversie wel het onderdrukken van perversie.

 

Ganzfeld: Das nou jammer...Leer ik uit het blog dat ik andermans perversieën niet mag onderdrukken... komt Loppe uit de kast (zie zijn/haar link)

Ik zal mijn opmerkingen dus maar voor me houden.
Op 21-11-2007 13:51:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 21-11-2007 16:44:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: In de natuur gaat alles met golfbewegingen, dat geldt voor sex dubbelop!
'Don't forget rule number 6'
Op 21-11-2007 18:46:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
Loppe:

nvm

Jammer, deze heb ik gemist. Ben benieuwd wat er stond vóór de edit.

:S
Op 21-11-2007 21:23:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
Loppe:

Clark Kendt:

Loppe:

nvm

Jammer, deze heb ik gemist. Ben benieuwd wat er stond vóór de edit.

:S

Ik heb het geëdit omdat het niet onderdrukken van mijn ogenschijnlijke perversie tegen mij gebruikt zou worden, zoals te zien in de reactie van Ganzfeld.


Was humorvol bedoelt en zeker niet kwetsend hoor.
Op 22-11-2007 11:51:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivory^: Wie A zegt moet ook NUS zeggen?
Op 22-11-2007 0:35:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Ik zeg niks
Op 22-11-2007 15:13:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivory^: Ik ook niet
Op 22-11-2007 22:22:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz: A
(bericht gewijzigd op 23-11-2007 11:05:02)
Op 23-11-2007 11:05:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: http://funtasticus.com/20071009/carasutra/

Sex in de auto...handleiding.
Op 13-12-2007 9:09:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Ik heb nix tegen sex, in tegendeel. Ik vind het alleen iets anders dan een hapje bij de febo.
'Don't forget rule number 6'
Op 25-05-2008 18:11:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
HansMichaelChi: Door het religieus onderdrukken van de nuchtere erotiek krijg je het verwikkelde. Even een paar stichtelijke Bijbelteksten; Spreuken 5.19: "Laat haar boezem U altijd in extase brengen", Hooglied 7.7-8: "Ja, Uw ranke gestalte is als een palm en Uw borsten zijn als dadeltrossen, ik zei ik wil die palm beklimmen en zijn vruchtentrossen plukken".
Op 28-11-2008 23:37:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Incest; pedofilie; (broeder) moord; genocide - u leest het allemaal in de bijbel. Zelfs die erotische stukjes van David zijn in bloed gesmoord.
http://www.positief-atheisme.nl/duisterebijbel.htm
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 29-11-2008 0:19:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
HansMichaelChi:
Ja Horus:

Incest; pedofilie; (broeder) moord; genocide - u leest het allemaal in de bijbel. Zelfs die erotische stukjes van David zijn in bloed gesmoord.
http://www.positief-atheisme.nl/duisterebijbel.htm

JA INDERDAAD vandaar mijn aanhaling over hoe het aangeraden wordt.
Op 29-11-2008 0:31:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden