Zoals we al eerder berichtten wordt het omstreden Medium Robbert van den Broeke uitgebreid belicht op het grootste forum van Nederland: Fok. Maar liefst 52 topics lang kunnen voor- en tegenstanders meelezen- en praten over graancirkels, geestenfoto’s en andere opmerkelijke zaken van de wonderman uit Hoeven. Ook de moderators deden mee met het gesprek en zetten in het laatste topic de aanval in op Sten Oomen, de fokster die de meeste topics over dit onderwerp opende.

Oomen zou te cynisch zijn volgens modje Iteejer, die steeds scherper uithaalde, en daar was het forum niet voor bedoeld. Sten Oomen, in het dagelijks leven een gerespecteerd docente Duits én auteur, werd uiteindelijk zonder opgaaf van redenen van de lijst geband. Ook fokker Genverbrander kukelde met een flinke vaart van het forum, en binnen luttele minuten volgden Visvogel en Meditrinea, de alias van auteur en journaliste Claudia van der Sluis, eveneens zonder opgaaf van redenen. Enig onderzoek leert dat zij allen een grote bijdrage hebben geleverd aan de discussie en zelfs met nieuwe scoops kwamen.

Tot op heden is het een mysterie waarom de fokkers van het forum zijn verwijderd. Maar het geeft te denken dat in een land waar vrijheid van meningsuiting een groot goed is, mensen monddood worden gemaakt op een openbaar forum terwijl dit toch bedoeld is als platform voor meningen. Deze handelswijze zet vraagtekens bij het forum Fok zelf. De moderators zijn voor commentaar vooralsnog onbereikbaar. We'll keep you posted...

Update (door Guy Hadt): onze grote helse vriend Tim de Enchanter was even zo impulsief geweest om een mooi Duits sprookje neer te pennen. Helaas ging hij voorbij aan de grenzen van het toelaatbare. Zomaar iemand met Hitler of Eva Braun vergelijken schijnt strafbaar te zijn, zelfs al is het als spot bedoeld. Prenten van Mohammed, iemand?
Lang verhaal kort gemaakt: het blogje is offline gehaald om personen die niet voorbij de realiteit naar de humor kunnen kijken niet voor de borst te stoten. Hoe ver kun je gaan? Het is een vraag die exact past in de grenswetenschap, dat is een feit. Vanzelfsprekend is deze website geen podium om daarmee te experimenteren. Althans, niet dit keer, niet op deze manier...

Samengevat: na hun ban schreven de 4 'slachtoffers' (het moet een naam hebben) een brief naar de moderators, die valt hier te lezen. Enige commentaar was: "Mooie lap tekst, maar helaas, nee."
Of het al dan niet levenslang wordt zijn de rechters het nog niet over uit. Eén van de personen, Meditrinea, kan morgen alweer fokken. De anderen schijnen een zogeheten 'permban' te hebben. Meditrinea (auteur Claudia van der Sluis) werd zonder enige aanleiding, hoewel 5 maal gewaarschuwd volgens moderators, de mogelijkheid tot reageren ontnomen. Het oorlogstribunaal kent dus nog een vervolg...

Update 2 (door Tim): Moderators schijnen naar eigen zeggen wel voldoende wederwoord te hebben geboden. Onderstaande reacties geven een goed beeld: denkende bezoekers zijn tegen de ban, moderators blijven bij hun besluit. Dan valt er weinig meer te zeggen, mening tegen mening. Vecht het zelf maar uit, jawohl!

Update 3 (door Juf Guy): Alle reagluurders die nu nog gaan schelden op fok, gw, helsinga's of wat dan ook in deze context zullen geband worden. Speeltijd is over, zandbak gesloten en teveel huilende kinderen met zand in de ogen. Met andere woorden: niemand blij en een overvolle EHBO. Tijd om daaruit een les te trekken en dan ook cordaat in te grijpen als iemand nog met zand (of modder) naar de ogen strooit. Ban, iemand?

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden