In Moskou hebben meer dan dertig mensen zich met een gastank in een grot gebarricadeerd om daar op het einde der tijden te wachten. De sektarische groep heeft gedreigd zichzelf op te blazen als de politie pogingen doet in te grijpen. Een woordvoerster van de politie in de Centraal-Russische streek Penza zei dat het minstens gaat om 29 volwassenen en vier kinderen, allen lid van een sekte die erop rekent dat Der Untergang er spoedig komt.

De sekte met terminale visie betrok op 7 november een grot in een besneeuwde ravijn. De leider is de 43-jarige Pyotr Kuznetsov, als schizofreen gediagnosticeerd en liefhebber van slapen in een doodkist. De politie is wacht af uit vrees voor slachtoffers, vooral onder kinderen. “Niemand durft de eerste stap te zetten en de mensen uit te lokken,” aldus de politiewoordvoerster. Er rijdt ook een politieauto rond om te zorgen dat niemand anders de sekteleden uitdaagt.

Boem

“Het zijn gewone Christenen,” vertrouwt de lokale priester Georgy aan een televisiestation toe. Volgens hem vinden de aanvoerders van de zelfmoordgroep dat de kerk slecht bezig is, de wereld in mei 2008 vernietigd zal worden, en het aan elk aan zich is om redding te zoeken. Om onduidelijke, maar ironisch gezien voordehandliggende redenen, vindt de groep een gasgrot dé plaats om het licht te vinden.
De politie kijkt ondertussen geduldig toe terwijl de voorraad aan eten en drinken opraakt, en de inwoners hun onderkomen moeten verlaten. De armen der wet houden ook iedereen tegen die zich bij de groep wil vervoegen. Ondertussen is wel al bekend dat Pyotr de sekteleider voor enkele jaren de cel in zal gaan áls hij het licht niet heeft gevonden en zichzelf opblaast.

Vergaderplaats van de sekte
( Hier zat de sekte vooraleer het de gasgrot werd )

Reuters.com bericht dat het jarenlange verval, na het einde van de Sovjetunie, en het staatsopgelegde atheïsme voor vele kleine groeperingen en sektes heeft gezorgd. Achterdochtige Russen weigerden nieuwe identiteitsbewijzen en andere persoonlijke identificatiemiddelen; ze geloofden dat er duivelse combinaties in gebruikt werden, het getal van het beest. De groep die in de gastank zit ziet zichzelf niet als sekte, maar als the chosen ones.

Zou het?...

Update 28-3-2008: Merendeel van de sekte heeft na 4 maanden hun verblijfplaats verlaten. Een groep vrouwen kwam naar buiten omdat de ruimte dreigde in te storten, verklaarden de autoriteiten. Enkele tientallen aanhangers zouden zich nog ophouden in het ondergrondse hol bij de Wolga.

Update 31-3-2008: Video hier

Lampie: Gasgrot? Dan hoop ik maar dat er geen rokers bijzitten.
Op 16-11-2007 7:48:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden