Onlangs naar theater geweest; grensverleggend cultureel onderzoek om aan u te berichten. Een deel van de overal aanwezige redaxie besloot namelijk om de voorstelling Happy 2012 van Hendrick-Jan De Stuntman te bezoeken. Over 2012 hebben we zelf al een en ander geschreven, maar wat we ons bij de theatershow Happy 2012 konden voorstellen was minder duidelijk. Daarom meteen maar een ticket eerste rij.

In een brochure met daarin alle voorstellingen van het theater stond Happy 2012 omschreven: "Happy 2012 gaat over de ommekeer die volgens oeroude voorspellingen van de Maya’s, Inca’s, Hopi’s en andere psychedelici plaatsvindt op 21 december 2012. Tot dan zullen de technische ontwikkelingen en natuurrampen duizelingwekkend toenemen, en dan opeens treden wij binnen in een wereld vol liefde en begrip."

Happy 2012 - Hendrick-Jan De Stuntman
Happy 2012 - Hendrick-Jan De Stuntman

Hendrick-Jan De Stuntman is een ervaren duo met de broers Marc en Jos van Wees. Met ingenieuze verrassende constructies en een grote dosis humor, schommelend tussen absurdisme en ironie, bespelen ze de zaalgasten. Het theater zat vol. Hoewel beweerd wordt dat Dordrecht een moeilijk publiek is, werden de lachsalvo's in groot tempo afgevuurd.

De broers van Hendrik-Jan De Stuntman hebben - en dat is niet respectloos bedoeld - een grappig hoofd en bijpassende mimiek. Bij sommige mensen ga je bijna vanzelf lachen, zelfs al doen ze amper hun lippen open, en deze heren horen tot die categorie. Het was gieren en brullen; het nadenken over wat we precies te zien kregen kwam later pas.
2012 was het thema, maar dat kwam niet echt aan bod. In plaats daarvan bespelen ze enkele thema's die de mens in zijn drukte en kleine onbelangrijkheden laat zien. Het uitgangspunt, dat eind 2012 de mensheid zal veranderen in een liefdevolle bewuste en rustige soort, is subtiel aanwezig en wordt pas in de laatste act via kunstzinnige expressie uitgebeeld. Daarna volgde het applaus, met staande ovatie.

Happy 2012 thema's

We hopen u dan ook warm te hebben gemaakt voor de voorstelling waar wij zo van hebben genoten. Hendrick-Jan De Stuntman voert Happy 2012 nog tot maart 2008 op. Via deze link ziet u wanneer en waar ze optreden. Allen daarheen!

Chris de Boden: Zie je wel dat het alleen maar een hype is, nu ook al in het theater
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 26-11-2007 1:33:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden