Dat GW het officiële kanaal is als nieuwsbrenger over de archeologische opgravingen van vermeende piramiden in Bosnie is u al bekend. In een vorig blog beloofden we u een exclusief interview met Sam Semir Osmanagic. Bij deze delen we graag het kort en krachtige resultaat.

Sam Semir Osmanagic

GW: De archeologische opgravingen in de Vallei van de Piramiden werden tijdelijk opgeschort omdat u wachtte op een toestemming van het Ministerie van Cultuur. Hoe is de situatie vandaag?

Osmanagic: "Het tweede archeologische seizoen is achter de rug. In werkelijkheid hebben we nooit het werk stop gezet, zelfs niet nadat het Ministerie van Cultuur in mei 2007 weigerde om een vergunning voor de opgravingen af te leveren. Twee maand later besliste de Bosnische Federale Overheid onze stichting én ons onderzoek te steunen (enkel de Minister van Cultuur stemde tegen). In het voorbije jaar deden we enkele sensationele ontdekkingen."

GW: Hebben jullie naast de Bosnische Federale Overheid nog andere geldschieters?

Osmanagic: "Wij ontvangen eigenlijk geen financiele steun van de Bosnische Federale overheid, maar wel van het Ministerie van Toerisme (slechts 5.000 euro). Verder krijgen we wat geld van de Provinciale Overheid (25.000 euro) en de Gemeente (6.000 euro). De grootste geldschieter is mijn eigen bedrijf in de Verenigde Staten (dit jaar al ongeveer 75.000 euro) en enkele Bosnische Bedrijven (in Visoko en Sarajevo)."

GW: Op wereldvlak blijven critici sceptisch over het bestaan van de 'Vallei van de Piramiden' in Visoko. Wat zijn hun meest gebruikte tegenargumenten en hoe weerlegt u die?

Osmanagic: "Het enige argument dat deze mensen aanhalen is dat de piramiden 'een schepping' zijn van de natuur. Kan de natuur een heuvel scheppen in de vorm van een piramide, met driehoekkige vlakke zijden perfect georienteerd naar de vier windrichtingen (zoals de meeste andere piramiden over de hele wereld), met duidelijk zichtbare piramidale muren, met gangen en tunnels binnenin de piramiden, met een ondergronds netwerk van tunnels die alle piramiden verbinden?"

GW: Wat zijn uw hoofdargumenten om te geloven dat deze piramiden door de mens gemaakt zijn?

Osmanagic: "Gezond verstand en fysische bewijzen. We hoeven slechts te kijken naar de keurig bewerkte stenen die gebruikt zijn voor het bouwen van de terrassen van de Piramide van de Maan, de vier rijen rechthoekige stenen blokken van de Piramide van de Zon, of de perfecte gelijkzijdige driehoek die de drie belangrijkste piramiden vormen. Natuurlijk is dit een ad hoc onderzoek en geen ernstig internationaal wetenschappelijk project, maar in september van dit jaar bezocht een voornaam team van Egyptische archeologen de site en 15 dagen later beweerden zij dat de Bosnische piramiden de grootste stenen piramidale structuren ter wereld zijn (nvdr: meer op www.piramidasunc.ba). Eerder dit jaar (in juli) kwamen twee Russische geofysici, leden van de Russische Academie voor Wetenschappen in Moskou, al tot dezelfde conclusie."

GW: Hebt u al enig idee wie de piramidenbouwers waren en/of kan u uw ontdekkingen in verband brengen met andere bekende oude beschavingen?

Osmanagic: "Dit is een (nog) niet in kaart gebracht terrein. Verder onderzoek zal bewijzen dat de tot nu toe bekende menselijke geschiedenis herschreven zal moeten worden. Waarschijnlijk zullen we moeten terugblikken naar het einde van de laatste ijstijd."

GW: Wat zijn de belangrijkste ontdekkingen van het voorbije archeologische seizoen?

Osmanagic: "We ontdekten de piramiden van de Zon en de Maan in 2006. Dit jaar hebben wij een netwerk van ondergrondse tunnels en een geheimzinnig bouwwerk in Vratnica - vier kilometer van de piramiden - ontdekt. Deze mogelijke tumulus is gebouwd met grote stenen blokken waarvan het gewicht varieert tussen de 10 en 25 ton!"

GW: Wat is de belangrijkste ontdekking of vondst op de site?

Osmanagic: "De megalitische blokken met inscripties die we ontdekten in de tunnels blijft de grootste archeologische vondst. Mogelijk volgen we het spoor naar de oudste geschreven Europese taal."

Tunnels

GW: Hebt u enig idee hoe oud de megalitische blokken of de tunnels zijn?

Osmanagic: "De Italiaanse geoloog Dario Andretta heeft in de Verenigde Staten een stukje calciumcarbonaat uit de tunnels onderzocht en liet ons weten dat het 2.900 jaar oud was. Maar we zijn er van overtuigd dat nauwkeurigere metingen gaan bewijzen dat de tunnels veel ouder zijn. De stenen blokken uit de tunnels zijn nog niet op leeftijd onderzocht."

GW: Welk verband is er tussen de ondergrondse tunnels en de bovengrondse constructies?

Osmanagic: "Over de ganse site zijn er tunnels. Tot dusver hebben we 450 meter tunnel gestut met houten steunen zodat deze veilig toegankelijk zijn voor onderzoekers en bezoekers. Het eindeloos lijkende labyrint verbindt alle piramiden, vermoedelijke waterputten en andere belangrijke structuren in de vallei, met elkaar."

GW: Hoeveel mensen brachten een bezoek aan de site, en waar komen ze vandaan?

Osmanagic: "De laatste twee jaar noteerden wij 400.000 bezoekers uit 80 verschillende landen. Omdat hier geen 'wetenschappelijke elite' aan het werk is, is de site voor iedereen toegankelijk. Wij hebben geen geheimen voor het grote publiek!"

GW: Wat zijn uw archeologische plannen voor 2008? Hebt u nieuwe opgravingen in het vooruitzicht?

Osmanagic: "We gaan drie andere piramiden 'archeologisch aanvallen', een ingang naar de Piramide van de Zon openen en het werk in de tunnels - die naar de piramiden leiden - versnellen."

GW: U geeft wereldwijd presentaties over het Visoko-project. Mogen wij u een dezer dagen in Nederland of Belgie verwachten?

Osmanagic: "Ik zal met plezier langskomen, hopelijk lukt het mij in de lente van 2008."

(noot van de redactie: De GW-crew zal aanwezig zijn!)

celtic:
riek:

ik ga die links proberen,
bedankt voor de info,
jongens en/of meisjes

Ja, dat is niet altijd duidelijk, kan je nogal eens de mist mee in gaan
Maar wel een goed en duidelijk interview. Als ik een pet op had deed ik hem voor u af meneer Thomas Renneboog
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 04-12-2007 13:04:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation: Hey Ronald: iemand is onschuldig tot dat het tegendeel is bewezen!
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 13-12-2007 0:05:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
denny:

Hoi Almir
zie je niet dat
Ronald ook een Bosnier is ?
Ronald:

Almir:

Ach ja zo lang mensen in hun warme kamer achter hun pc blijven
zullen ze zo blijven reageren. Ik zou zeggen "take a flight and see for your self".

Er is toch geen betere bewijs dan zien met je eigen ogen. Toch Romald?

Almir

Almir,

Je eigen ogen kunnen enkel het beste bewijs leveren, indien je (wetenschappelijk) opgeleid bent bepaalde dingen te herkennen zoals ze werkelijk zijn. Dit is waar Osmanagic misbruik van maakt ; hij toont Visocica-heuvel onder de voor hem meest gunstige hoek, terwijl diezelfde heuvel gefotografeerd onder een andere hoek (zie enkele foto's die ik op dit forum zette) helemaal niét op een piramide lijkt, en verkoopt dit plaatje als zijnde een 'antiek monument'.

Hij misbruikt de unieke, plaatselijke geologische kenmerken, zoals de natuurlijke breccia, de pavements en de ripple-marks om deze voor te stellen als 'gemaakt door de mens'. De meeste 'believers' kennen niets van geologie/archeologie en zijn dus gemakkelijk beïnvloedbaar.

Ronald.

Ronald is de Thraciërs vergeten en de mensen die uit die cultuur kwamen, zoals Orpheus, Sparta, Herakles, Europa....uit welke oude beschaving kwamen zij?
Bestierde zij niet het hele berggebied van de karpaten tot onder in Bulgarije?
Waarom waren de Grieken zo onder de indruk van hen?
Waar komen de tempels en inwijdingsverhalen vandaan en waar zijn die tempels gebleven?

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 8-4-2008 7:33:28)
Carpe diem homo universalis
Op 08-04-2008 7:32:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Ghislain:

Het Thracische rijk strekte zich tussen 4000 voor Christus tot driehonderd jaar na het begin van de jaartelling uit van de Kaukasus naar het zuidwesten van Europa.
G.


Jep, dat is de gekende geschiedenis, maar waar kwamen zij uit voort?
Zoals ik al zei moet je daarvoor nog verder terug tot de pre-diluviaanse tijd, voordat onze "goden" oorlog kregen met elkaar.
Toen waren zij er nml al en wat wij nu kennen als de Thraciërs, komt voor uit die pre-diluviaanse beschaving.
De bovengenoemde kwamen nog uit deze cultuur, dat ooit een groot rijk bestreek (een onderdeel van Atlantis).

Zo ver gezocht zijn de Bosnische pyramides dus niet.
In de occulte leer kun je vele verhalen terug vinden van die cultuur.
Lees die verhalen en vraag je dan eens af waar die tempels gebleven zijn, let goed op de beschrijvingen van die tempels in die verhalen (in een berg of onder de grond).

Het is wederom een anomaly op de gevestigde theorie en de wetenschap zal er alles aan doen om dit wederom onder het tapijt van onwetenheid proberen te schuiven zoals alle andere anomalieen die de gevestigde theorie op losse schroeven zetten.

Als je bv het boek van Michael Baigent "sporen uit de oude tijd":

http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_DisplayProductInformation-Scnd?BOL_OWNER_ID=666749270&Section=BOOK&scnd=list

of "verboden archeologie" van Michael A. Cremo and Richard L. Thompson leest:

http://www.mcremo.com/museum.htm

Zie je dat er een legio aan voorbeelden zijn waarin de zgn wetenschap zich hieraan schuldig maakt en ik denk dat het verhaal van de archeoloog Thomas Lee voor zich spreekt (door zijn ontdekking kwam de hele datering van de migratie van azie naar noord-amerika op de tocht te staan (die stond nml op 10.000 v.Chr.), omdat hij gereedschappen van mensen vond die van een vele eerdere datum spreken (aan de oostkant van het Manitoulin Island in het Huron meer) nml 65.000 jaar of misschien zelfs...
Carpe diem homo universalis
Op 08-04-2008 10:43:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
TISWEERDRUKOPTW:
Lanoe:

Ghislain:

Het Thracische rijk strekte zich tussen 4000 voor Christus tot driehonderd jaar na het begin van de jaartelling uit van de Kaukasus naar het zuidwesten van Europa.
G.


Jep, dat is de gekende geschiedenis, maar waar kwamen zij uit voort?
Lees die verhalen en vraag je dan eens af waar die tempels gebleven zijn, let goed op de beschrijvingen van die tempels in die verhalen (in een berg of onder de grond).


Zie ook:
http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=1802

(bericht gewijzigd op 8-4-2008 10:52:08)
't is weer druk op 't werk. Jaja.
Op 08-04-2008 10:52:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: veel ouder, tot 125.000 jaar oud.

In 1970 onderzocht Dr.John Sanford alle bewijzen die door Lee en anderen bij Sheguiandah waren verzameld en meldde:

"De stratigrafische sequentie van de sedimenten en de voorwerpen in elk van de lagen staat wel vast.
De zorgvuldige opgravingen en waarnemingen van de sendimenten en de vondsten ter plaatsen laten geen twijfel bestaan aan de stratigrafie."

Lee's ontdekkingen waren dus niet welkom bij de zgn "wetenschappers" die hun carriere hadden verbonden aan de orthodoxe theorie dat de eerste mensen via de ijsvrije Bering Straat naar Amerika waren gekomen.
Lee vertelde hier het volgende over:

"Een vooraanstaande antropoloog die de plek bezocht, riep ongelovig:"Jullie vinden toch niets, daar beneden?"
Waarop de voorman antwoordde:"O, dacht u dat?
Kom maar eens naar beneden om zelf te kijken!"
De antropoloog bond me vervolgens op het hart om alles te vergeten wat zich in de glaciale afzetting bevond en me te concentreren op het recentere materiaal daarboven.

Omdat Lee geen zin had om met zo'n farce in te stemmen, sloegen zijn tegenstanders meedogenloos toe.
Al zijn mogelijkheden tot publicatie werden geblokkeerd.
En terwijl hij zich niet in druk kon verdedigen, werden de bewijzen die hij had ontdekt, totaal verkeerd voorgesteld door een aantal "autoriteiten" op dit terrein, die de waarde van de vondsten en Lee's reputatie als deskundige met de grond gelijk maakten.
Ten slotte verdween een groot deel van zijn voorwerpen in de kelders van het Nationaal Museum van Canada, waar ze zoek raakten (zoals zo vaak met zulke bewijzen )
Maar Lee had aanvankelijk de steun van de directeur van het Nationaal Museum van Canada Dr. Jacques Rousseau, die weigerde hem te ontslaan.
Sterker nog, hij vond dat er een artikel over het onderwerp moest verschijnen.
Vanwege de ketterij kwam hij onder grote drik te staan en werd hij spoedig vervangen.
Lee verloor zijn baan bij het museum en Sheguiandah werd door andere archeologen..
Carpe diem homo universalis
Op 08-04-2008 11:05:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: ..smalend verworpen als een waardeloze vindplaats.
Als laatste belediging aan Thomas Lee en zijn werk werd de plaats van de opgravingen veranderd in een toeristencentrum.

Door belangrijke aanwijzingen op die manier belachelijk te maken kunnen ze gemakkelijk worden genegeerd of volledig tenietgedaan.
In dit geval werd alles gedaan om de gegevens van deze vindplaats te onderdrukken en in diskrediet te brengen.
Dit was heel belangrijk voor Lee's tegenstanders, want als dat hun niet was gelukt, hadden alle handboeken over de geschiedenis van de eerste mensen in Noord-Amerika moeten worden herschreven.
Daar ging het om.
Academische carrieres die op uitvoerige maar gebrekkige theorieen waren gebaseerd, zouden dan groot gevaar hebben gelopen.
Zoals Lee het schreef:"Het moest kapot worden gemaakt.
Dus werd het kapotgemak."

En dit is dan nog maar 1 van de legio aan voorbeeld van hoe onze zgn "wetenschap" te werk ging en nog steeds gaat, wat de zeer ernstige vraag oproept die Michael Tsarion ook al steld in zijn serie van "Origins en Orakels" en dieper op ingaat in zijn dvd's en boek over "Atlantis, alien visitation en genetic manipulation" nml:

How can science go that wrong?

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 08-04-2008 11:21:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden