Onlangs was ik mijn knipselarchief aan het uitmesten toen ik weer een artikeltje tegen kwam over Erna Flegel. Flegel was als verpleegster in de Berlijnse bunker aanwezig toen Adolf Hitler zichzelf van het leven beroofde. Flegel, 93 jaar oud toen ze in 2005 sprak over haar ervaringen in de bunker, liet weten dat Hitler op het einde zo paranoïde was dat hij zelfs dacht dat de cyanidecapsule die hij slikte niet zou werken. Flegel rept met geen woord over het feit dat Hitler zichzelf door het hoofd zou hebben geschoten. En dat is vreemd... want ik heb ook nog een ander knipseltje dat suggereert dat Hitler zichzelf door het hoofd had geschoten.

Ik heb nooit eerder stil gestaan bij het overlijden van de Führer en dus hier een eerste verkenning (excuus alvast voor eventuele onvolkomendheden). Uw aanvullingen zijn zeer welkom.


(Beeld uit de film 'Der Untergang' de film toont ons een in de laatste dagen compleet verwarde Hitler... of was hij zo verward omdat het een dubbelganger was?)

Ik heb ook een knipsel uit 2000. Toen wist de BBC te melden dat bezoekers tijdens een tentoonstelling in Rusland zich konden vergapen aan een schedelfragment dat van niemand minder dan Adolf Hitler zou zijn. In het botfragment zit een kogelgat. Kogelgat? vergif? Wat is het nou?

Wikipedia brengt uitkomst.

Op 30 april 1945 had, aldus Wiki, Hitler zichzelf door het hoofd geschoten én cyanide ingenomen. Deze kennis van zaken zou afkomstig zijn van Hitlers persoonlijke kamerheer Heinz Linge. Linge en Bormann waren de eersten die Hitler dood aantroffen naast de eveneens overleden Eva Braun. Linge rook een duidelijke geur van amandelen (wat wijst op gebruik van cyanide) en zag dat Hitler zichzelf een kogel door de rechter slaap had geschoten.

De lichamen van Hitler en Braun werden daarna naar buiten gebracht, overgoten met benzine en in door diezelfde Linge met behulp van wat SS'er aangestoken. Op 2 mei wisten soldaten van het Rode Leger beslag te leggen op de overblijfselen van de dictator en zijn vriendin. Linge werd gevangen genomen en keerde pas in 1955 uit Rusland terug naar Duitsland.

Maar er is ook een versie van Arthur Axmann uit 1994, destijds leider van de Hitlerjugend, en ook al aanwezig in de bunker op het uur U. Volgens Axmann was er een luide knal in de bunker te horen en toen Axmann een moment later de kamer van Hitler betrad zag hij zijn geliefde Führer bebloed en dood naast de eveneens dode Eva Braun op de sofa zitten. Axmann zei niets over cyanide.

En een versie van Traudl Jung Hitler's secretaresse die in 2002 op 81 jarige leeftijd haar memoires over de laatste dagen met Hitler in de bunker publiceerde. Enfin, ook Traudl meent dat Hitler cyanide had genomen en zichzelf door het hoofd had geschoten. Maar in de versie van Traudl had Hitler zichzelf door de mond geschoten.

Hitlers overblijfselen werden onderzocht door Russisch forensisch arts Faust Sherovsky die het moest doen met de half verkoolde lijken van Hitler en Eva. De uitslag van het rapport was dat het lijk inderdaad Hitler was en dat de doodsoorzaak vergiftiging door cyanide bleek te zijn. Nergens staat in Sherovsky's rapport dat uitkwam op 16 mei 1945 iets over een kogelwond door het hoofd.


(Russen doorzoeken de Führer bunker en de sofa waar Hitler en Eva zelfmoord gepleegd zouden hebben.)

Wat hebben we tot nu toe?

Flegel zegt niets over zelfmoord door pistool.
Linge spreekt over pistool en cyanide, maar noemt nergens Axmann als aanwezige.
Axmann spreekt over pistool maar zegt niets over cyanide en noemt nergens Linge.
Jung zegt dat Hitler zichzelf door de mond schoot maar Linge spreekt over een schot in de rechter slaap.
Sherovsky spreekt over cyanide vergiftiging maar zwijgt over een schotwond.

Wikipedia zegt dat Linge en Bormann de eerste waren die Hitler en Eva vonden.
SS'er Günsche verklaarde echter dat dat Göbels (voorop), Bormann en hijzelf (Günsche) als eersten op het plaats delict waren.
Dat klopt dan weer niet met de verklaring van SS-commandant Rattenhuber die verklaarde dat Günsche reeds in de kamer was toen de rest van de bunker bevolking aan kwam rennen.
Erich Kempa (chauffeur van Hitler) zou geroepen hebben: "Waar is Eva". En dat terwijl andere zeggen dat Hitler en Eva samen dood op de sofa zaten.

Maar buiten de warrige en tegenstrijdige verklaringen uit de bunker zijn er later ook nog andere bedenkelijke opmerkingen geplaatst:

Het verhaal gaat dat president Truman in 1945 tijdens een conferentie in Potsdam aan Stalin vroeg of Hiler echt dood was. Stalin zou botweg ontkend hebben. Kort daarop zou Stalin gezegd hebben dat Hitler was ontsnapt. Later zei Stalin dat de Führer door het Rode Leger gevangen was genomen waarna de verklaring kwam dat Hitler dood was. Kortom met Stalin kunnen we alle kanten op.

Rode Leger generaal Zhukov, onder wiens bevel de bunker werd betreden, zei in 1945 na een lang verhoor; "We hebben geen lijk gevonden dat van Hitler zou kunnen zijn".

"Niemand kan zeggen dat Hitler dood is". Dat komt overeen met de uitspraak van Amerikaans generaal Bedell Smith die gezegd zou hebben: "Niemand kan met met absolute zekerheid zeggen dat Hitler dood is".

Kolonel W.J Heimlich van de inlichtingendienst in Berlijn en belast met onderzoek naar Hitlers dood zei: "Behalve van horen en zeggen is er geen bewijs voor de theorie dat Hitler inderdaad zelfmoord zou hebben gepleegd. Op basis van de huidige bewijslast zou geen Amerikaanse verzekeringsmaatschappij een claim voor Hitler uitbetalen".

In 1952 zou Amerikaans president Dwight D. Eisenhower gezegd hebben: "Het is ons onmogelijke gebleken om ook maar het kleinste bewijs van Hitler's dood boven water te krijgen".


(Ook Amerikanen doorzochten na de Russen de bunker. Een US soldaat bekijkt het bed van Hitler )

Maar er is meer. De Russen kwamen in 1993 voor het eerst met hun bewering een deel van Hitler's schedel en delen van zijn kaak en tanden te hebben. Hitlers biograaf Werner Maser meent dat het schedelframent onmogelijk van Hitler kan zijn. Later is het verhaal in de wereld gebracht dat een DNA-test had uitgewezen dat het stukje schedel inderdaad van Hitler zou zijn.

Maar in feite is er geen enkele DNA-test geweest. Forensisch wetenschapper Mark Benecke kreeg de eer het stukje schedel te 'onderzoeken'. Hij vergeleek het fragment met een röntgenfoto van Hitlers schedel uit 1944. Volgens Benecke is de uitslag van dat onderzoek niet zo waardevol. De tanden van Hitler en de gegevens van zijn tandarts komen weer wel overeen (PDF alert). En dus, volgens Benecke, mysterie opgelost.

Maar is dat wel zo? Hitler zou dubbelgangers gehad hebben. Het zou natuurlijk een kleine moeite voor de Gestapo zijn geweest om de originele röntgenfoto's en tandartsdossiers te vervangen door die van een dubbelganger.

De vermeende dubbelganger zou de naam Gustav Weber, Weiler of Weller dragen. Andere onderzoekers spreken over een zekere Andreas Kronstädt. Maar ook Hitlers chauffeur Julius Schreck wordt genoemd. Het was algemeen bekend dat Schreck in het verleden wel vaker als Hitler's dubbel optrad. Toch maakt Peter Hoffmann, die gezien wordt als een expert, in zijn boek 'Hitlers personal security' geen melding van het bestaan van dubbelgangers. Een dubbelganger zou wel verklaren waarom het bloed op de sofa waar Hitler zichzelf om het leven bracht van een andere bloedgroep is dan die van de Führer.


(Wat deden die Russen met deze vage foto... let op kogelgat door het voorhoofd. inzet de echte Adolf )

dubbelganger zou gaan. Aannemelijker is dat dat de Rode soldaten in Dat de Sovjets een nogal vage foto van een dode 'Hitler' in bezit hadden (met kogelgat door het voorhoofd) werd later weggeredeneerd met het argument dat het om eeneen poging om Stalin tevreden te stellen (en zo de gang naar het Goelag bespaard te blijven) de foto in scène hebben gezet.

En nu?

Alle directe getuigen waren fanatieke nazi's die in dat opzicht misschien niet helemaal betrouwbaar zijn te noemen.

De verklaringen van de Russen (Stalin) helpen ook niet echt. Stalin wilde natuurlijk niet de geschiedenis ingaan als de leider die Hitler liet ontsnappen. Leden van het Rode Leger hadden er alle belang bij om een dode Hitler te produceren om aan de toorn van Stalin te ontsnappen.

De geallieerden kwam het in 1945 goed uit dat Hitler dood zou zijn. Het beeld dat het goede had overwonnen en een keurig net einde kon men wel gebruiken. Men maakte zich van geallieerde zijde in die periode ook niet echt druk over de feiten en raadsels van Hitlers dood.

Er is geen DNA-onderzoek geweest op het schedelfragment of stukjes kaak.
Bloedgroep op de sofa zou niet van Hitler zijn.

Heinrich Müller (Gestapo opperhoofd) verklaarde in 1948 tegenover US CIC ondervragers dat hij de ontsnapping van Hitler en Eva had geregeld. Vier dagen voor de vermeende zelfmoord in de bunker zou het paar richting Barcelona zijn gevlogen.
Uit recentelijk vrijgegeven documenten blijkt dat er wel kort na 1 mei 1945 een vloot U-boten (20 stuks uit Noorwegen die bij kaap Verië andere U-boten oppikten) richting Argentinië waren vertrokken met hoge nazi's en goud aan boord. Of Hitler en Eva aan boord waren gegaan kan nog niet worden aangetoond met concrete bewijzen.

Of Hitler inderdaad de dood vond in zijn Berlijnse bunker is alles behalve zeker. En dankzij deze onzekerheid bestaan er behoorlijk wat wilde verhalen. Zo zou Hitler na de oorlog naar een geheime basis op Antarctica zijn gebracht of woonde hij gewoon tot het einde van zijn leven op een Rancho in Patagonië?


(Onbevestige bronnen menen dat Hitler o.a. ergens in Zuid Amerika van zijn pensioen zat te genieten, deze foto zou ons een 90 jarige Hitler tonen.)

Boek: Escape from the bunker; Harry Cooper
Benecke zie hier.

Update 28-9-2009: Hitler misschien toch niet dood. Wetenschappers verkeren in grote onzekerheid over de dood van Adolf Hitler. Zijn overgebleven schedel met het kogelgat erin, blijkt na nieuw DNA-onderzoek van een vrouw afkomstig te zijn. (Bron)

Lampie: Och, over 50 jaar weten we zeker dat ie dood is.
Op 26-11-2007 8:11:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Hij leeft nog steeds, hij heeft alleen zn naam veranderd in Bush;-P

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 26-11-2007 11:52:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
mika2002: Je moet er toch niet aan denken dat deze man nog een riant leven in zuid-amerika heeft gehad!
Op 26-11-2007 15:35:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic:
Ysr Rf@:

Lanoe:

Hij leeft nog steeds, hij heeft alleen zn naam veranderd in Bush;-P

Carpe diem homo universalis

je maakt er dan een geintje van, maar met de tegenwoordige plastische chirurgie zou je saddam of binladen voor bush door kunnen laten gaan, wie bewijst mij bijvoorbeeld dat ze de (enige) echte saddam opgepakt hebben? die man had ook meerdere dubbelgangers...

net als met hitler blijven er vaak aardig wat vragen open.

Ik denk dat in dit geval saddam wel is opgehangen.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 26-11-2007 17:39:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
gast:
Lampie:

Och, over 50 jaar weten we zeker dat ie dood is.

Op 26-11-2007 17:59:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
hetgenie:

Hitler is dood, hij heeft zichzelf door zijn hoofd geschoten. In de chaos in Berlijn tijdens die laatste dagen, is het lastig om de gebeurtenissen te reconstrueren. Ooggetuigen zijn - zoals altijd - onbetrouwbaar, die mengen hun herinnering onbewust met hun eigen beleving.
Wat de zaak nog erger belemmert is dat Hitler's lijk gedeeltelijk was gecremeerd - veel sporen zijn daardoor verdwenen. Vervolgens hebben de Russen heel lang geheimzinnig gedaan over het vinden van Hitler's lijk, Stalin was bang dat zijn resten ooit gebruikt zouden worden als relikwiën of bedevaartsplaatsen. De Russen hielden daarom alles geheim, waardoor er diverse complotten en Hitler-overleefde-de-oorlog-theoriën ontstonden.
Niet zo lang geleden zag ik op Discovery een docu van nog levende Russische soldaten die in Berlijn het lijk van Hitler hadden gevonden en hadden meegeholpen met het in de doofpot stoppen van Hitler's dood.


oooh zag je dat op discovery...nou dan moet het wel kloppen hé.
zeiden die russische 'getuigen' nog iets over de niet overeenkomende bloedgroep en gestapo voorman Muller die beweerde dat Hitler gevlucht was? nee? jammer he.)
Op 27-11-2007 11:15:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
celtic:

Ysr Rf@:

Lanoe:

Hij leeft nog steeds, hij heeft alleen zn naam veranderd in Bush;-P

Carpe diem homo universalis

je maakt er dan een geintje van, maar met de tegenwoordige plastische chirurgie zou je saddam of binladen voor bush door kunnen laten gaan, wie bewijst mij bijvoorbeeld dat ze de (enige) echte saddam opgepakt hebben? die man had ook meerdere dubbelgangers...

net als met hitler blijven er vaak aardig wat vragen open.

Ik denk dat in dit geval saddam wel is opgehangen.@ Celtic

Ja?

http://www.sharenl.org/Archief/2004/feb04_VA.htm

http://www.sharenl.org/Archief/2007/feb07_va.htm

Ook de pers weet er meer, maar ook daar kan men niet op schrijven of spreken, in Jordanie is het algemeen bekend.

Hij kwam al om bij het 1e beste bombardement (men had nml zn locatie en had daarom zo'n haast).

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 27-11-2007 16:36:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: De man is dood maar zijn ideologie zeker niet!!:

Naomi Wolf bestudeerde Dictaturen en kwam achter de bleuprint van een dictatuur die zij verdeeld heeft in 10 punten en dat dat op dit moment gaande is in Amerika!!
Ik kende het al uit de overeenkomsten tussen de Reichstagbrand en 9/11 en het daarna steeds verder beperken van de rechten van het volk, zogenaamd om het volk te beschermen tegen de zelf gecrieeerde dreiging.
Kijk en zie hoe we langzaam in een fascistische dictatuur worden getrokken door de huidige Bush-administratie!!

http://video.google.nl/videoplay?docid=5057555023195472231&q=Naomi+Wolf&total=103&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 08-12-2007 11:39:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer: Hier een video van history.com over the subject... (Deel 1 van 5)


(bericht gewijzigd op 28-9-2009 22:34:58)
God... Dat ben je zelluf!
Op 28-09-2009 22:34:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky:
Lanoe:

De man is dood maar zijn ideologie zeker niet!!:

Naomi Wolf bestudeerde Dictaturen en kwam achter de bleuprint van een dictatuur die zij verdeeld heeft in 10 punten en dat dat op dit moment gaande is in Amerika!!
Ik kende het al uit de overeenkomsten tussen de Reichstagbrand en 9/11 en het daarna steeds verder beperken van de rechten van het volk, zogenaamd om het volk te beschermen tegen de zelf gecrieeerde dreiging.
Kijk en zie hoe we langzaam in een fascistische dictatuur worden getrokken door de huidige Bush-administratie!!

http://video.google.nl/videoplay?docid=5057555023195472231&q=Naomi+Wolf&total=103&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0

Carpe diem homo universalis

De link Hitler-Obama komt zeker niet uit de lucht vallen.


(bericht gewijzigd op 29-9-2009 18:16:28)
Nee, dank u.
Op 29-09-2009 17:46:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Leon: "(Onbevestige bronnen menen dat Hitler o.a. ergens in Zuid Amerika van zijn pensioen zat te genieten, deze foto zou ons een 90 jarige Hitler tonen.)"

Beetje vreemd om - zonder enige kanttekening - naar een fel anti-semitische site door te linken, denkt u niet?
Op 30-09-2009 0:04:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.: hoe en wat weet ik ook niet, maar als je er van uit gaat dat het gebit in handen van de russische geheime dienst van adolf is dan is hij toch al zeker sinds eind jaren 80 dood...

want dat gebit komt zo sterk overeen met adolf zijn smoelwerk dat er weinig twijfel overblijft, tenzij je natuurlijk wilt gaan stellen dat die rontgenfoto's nep zijn en/of het gebit nep is, maar dan zou je ook kunnen gaan zeggen dat bijvoorbeeld kennedy niet dood is
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 30-09-2009 19:52:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
zendeman: Leve de paranoia!!!
Op 04-10-2009 21:34:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Unbeliever: @Leon,
Deze site is niet antisemitisch maar anti zionistisch en dat is wel een heel groot verschil alhoewel de zionisten zullen beweren dat ze joods zijn als het ze zo uitkomt.
Op 17-10-2009 15:39:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: En zo stapelen de onwaarheden en leugens zich op.
Wat nu de waarheid is?
Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat we daar nooit achter zullen komen.

Ik voor mij denk dat Adolf door de Amerikanen naar een van de Amerika's is geloodst en daar lang van een pensioen heeft genoten.
Hierbij denk ik ook meteen aan Operation Paperclip.
Tijdens die operatie werden oorlogsmisdadigers naar de VS gesmokkeld.
Cannot kill the Battery!!!
Op 18-10-2009 9:02:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: Je zou haast gaan denken dat er al eerder een dubbelganger is ingezet..http://www.ushmm.org/propaganda/archive/hitler-wwi/
Nee, dank u.
Op 18-10-2009 21:25:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden