The worst-case scenario. Almanak van de wereldgeschiedenis is het zevende boek uit een reeks van handzame en praktische boeken die u met raad bijstaan hoe te overleven in deze warrige wereld. Ieder boekje is een pareltje op zich, vol met praktische en absoluut niet praktische tips, doorspekt met humor maar ook met wenkbrauwfronsende wetenswaardigheden. Kortom, bezie de wereld eens door een compleet andere bril. The worst-case scenario, Almanak van de wereldgeschiedenis neemt u mee vanaf de problematiek van de vroegste mens tot nu. Hoe overleef je een aanval van een sabeltandtijger? Hoe overleef je een ondervraging van de inquisitie of hoe vergoot je je kansen in een loopgraaf. Heerlijke lectuur, makkelijk leesbaar en voorzien van lekker veel illustraties. Soms een lach maar soms ook verbazing. Zo dacht men vroeger scheurbuik te kunnen genezen door harder te werken (scheurbuik zou ontstaan door luiïgheid.)
The worst-case scenario. Almanak van de wereldgeschiedenis is alles behalve zware kost de 296 bladzijden lezen makkelijk weg. In de deze uitgave waar de wereldgeschiedenis aan bod komt laten de schrijvers ons, onder het mom leer van de geschiedenis, zien welke fouten men heeft gemaakt. Geschiedenislesjes zonder saai te zijn dus.

Onze 10 jarige insectenredacteur Koen kreeg ook het boekje in handen en vond het een geweldig boek. Zeker het hoofdstuk hoe je als voor de leeuwen geworpen Christen moet overleven sprak hem erg aan. Het is dus een toegankelijk leuk en leerzaam boek voor jong en oud.

De wereldgeschiedenis wordt voornamelijk gekenmerkt door verkeerde beslissingen, ongelukkige gebeurtenissen en domme en-of slecht voorbereide (staats)lieden. De auteurs van de Worst-Case Scenario Survival Handboek-reeks staan klaar om je uit de brand te helpen. Ze doen dat op de van hen bekende wijze: feitelijk én humoristisch. Met tijdlijnen, grafieken, biografietjes, kaarten en stapsgewijze handleidingen hebben zij een onmisbare almanak samengesteld over het verschrikkelijkste wat de geschiedenis te bieden heeft.
• Wie was er slechter af: een eunuch of een hofnar?
• De lelijkste middeleeuwse namen.
• 24 kwalen die genezen werden met tabak.
• Moderampen uit de 18e eeuw.
• De vreselijkste banen tijdens de Industriële Revolutie.
• Ontsnappen uit een piramide.
• Een steekspel overleven.
… en nog honderden andere wijze lessen en waarschuwende verhalen.

Uitgeverij Elmar was weer zo vriendelijk om speciaal voor de bezoekers van Grenswetenschap.nl
maar liefst vijf exemplaren ter beschikking te stellen. Maar die krijgt u niet zomaar.... daar moet u wel wat voor doen.

WEBSTRIJD DEEL 1:

Meedoen was nog nooit zo simpel, geef antwoord op de onderstaande vraag en laat ons meegenieten:

Van welke fout in uw verleden heeft u iets kunnen leren en welke 'overlevingstip' heeft u om dat in de toekomst te kunnen voorkomen?


( Tis maar dat u het weet )

Niet meedoen?

The worst-case scenario Almanak van de wereldgeschiedenis is niet alleen het perfecte cadeau voor de mensch die alles al heeft maar ook voor een ieder die op een leuke en toch ook leerzame manier door de geschiedenis wil reizen. Niet meedoen en toch het boek of de boeken in bezit willen hebben? Geen nood. kopen of bestellen kan bijvoorbeeld hier.
De serie Worst Case scenario helpt u ook op weg in andere omstandigheden.... check de onderstaande reeks!

The worst-case scenario. Almanak van de wereldgeschiedenis
Piers Marchant Joshua Piven e.a.
paperback, 296 pagina's
EUR 17.50, ISBN 9789038917863

Extreme edition van het worst-case survival handboek
Joshua Piven en David Borgenicht
paperback geïllustreerd, 176 pagina's
EUR 12.50, ISBN 9789038917542

Het WCS survival handboek Opvoeden
Joshua Piven, David Borgenich en Sarah Jordan
paperback geïllustreerd, 144 pagina's
EUR 12.50, ISBN 9789038916415

Het worst-case scenario survival handboek: Werk
Joshua Piven en David Borgenicht
paperback, 176 pagina's
EUR 12.50, ISBN 9789038914909

Worst-case scenario survival handboek Golf
paperback geïllustreerd, 176 pagina's
EUR 12.50, ISBN 9789038914254

Het Worst-Case Scenario Survival Handboek Op Reis
Joshua Piven en David Borgenicht
paperback geïllustreerd, 176 pagina's
EUR 12.50, ISBN 9789038912370

Het worst-case scenario Survival Handboek
Joshua Piven en David Borgenicht
paperback geïllustreerd, 175 pagina's
EUR 12.50, ISBN 9789038911786

 

Ganzfeld: Ik had vroeger de neiging om alles nogal serieus te nemen en hechte geloof aan werkgever, doktoren, overheden en ja zelfs verkopers. (naief ja) Maar al snel kwam ik tot het besef dat een dergelijk vertrouwen misplaatst was. Het ging zelden om mij maar meestal (lees altijd) om eigen gewin of glorie.

Dus de aanbevolen survivalstrategie is neem alles met een flinke korrel zout en lach. Accepteer dat er geen zekerheden zijn en maak van deze wetenschap gebruik om je leven er zo leuk en comfortabel mogelijk op in te richten.
Op 28-11-2007 0:08:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lampie: In het verleden dacht ik dat alles blijvend was. Kortzichtig natuurlijk want alles is aan verandering onderhevig. Vanaf het moment dat ik daarvan bewust werd en me dat ook steeds meer voor ogen hield werd het leven een stuk gemakkelijker. Want situaties veranderen constant, dingen gaan stuk, mensen sterven ...
Op 29-11-2007 7:47:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden