De laatste ronde. Vorige week deden we een beroep op uw voorstellingsvermogen en kennis van het dierenrijk. We toonden u een jong wezentje en vroegen u wat het was. En we hebben een winnaar! Er is nog één boek te gaan. Dit is dus uw laatste kans om een exemplaar van "Bizarre Wetenschap, vreemde en opzienbarende experimenten" te winnen. Bizarre Wetenschap is een boek dat niet op uw salontafel mag ontbreken. Aan de hand van tal van opmerkelijke en bizarre experimenten neemt auteur Reto Schneider u mee door een paar eeuwen van wetenschappelijk vernuft. Makkelijk leesbaar, goed geïllustreerd en voor zien van bronnen en internet linkjes.

Voordat we verder gaan met de laatste ronde eerst nog even de oplossing van vorige week. Het wezentjes is een Pandabeer in de dop. (klik hier voor de hele fotoreportage). En de winnaar is (tromgeroffel) "Kees Chinees". Kees stuur je ons nog even adresgegevens waarop je het boek wilt ontvangen?

De laatste ronde.

Ditmaal gaan we u het vuur aan de schenen leggen en u zult al uw vernuft uit de kast moeten halen om de oplossingen te vinden. We zetten onze röntgenbril op en vragen u... Wat ziet u op de foto's? Om er even in te komen geven we er eerst eentje weg.Deze dokter uit Pakistan keek heel vreemd op toen hij in de endeldarm van een 60 jarige man een flesje cola (Pepsi) zag zitten. Volgens het bejaarde slachtoffer zouden overvallers hem het drankje 'gegeven' hebben alvorens hem te bestelen van twee ossen. Ja mensen doen nu eenmaal de gekste dingen.

Toch zijn er ook dieren die vreemde dingen doen. Kruip in de jas van een röntgenlaborant en verklaar wat u op de twee onderstaande foto’s denkt te zien. U verdient een bonus als u niet alleen de voorwerpen kan benoemen maar ook het diersoort. Ik geef het woord aan u.


( Wat is het voorwerp en welk dier betreft het? )


( Wederom: welk voorwerp meent u te herkennen en wat is volgens u het diersoort? )

Heeft u geen idee? No problem. U kunt het boek ook in bezit krijgen door het simpel weg te bestellen. Hieronder enkele mogelijkheden.

Bizarre Wetenschap
Vreemde en opzienbarende experimenten.
Reto U. Schneider
Uitgeverij Elmar

ISBN 9789085530091
ISBN (oud) 9085530091
Prijs EUR 19.50
320 pagina's
15 x 23 cm
paperback geïllustreerd

BESTEL BIJ UW BOEKHANDEL
BESTEL BIJ BRUNA
BESTEL BIJ BOL.COM

Clark Kendt: Lintworm?

:S
Op 02-12-2007 0:02:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell: Spaghetti a la pacemaker in een pantoffeldiertje.
Op 02-12-2007 0:17:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Het lijkt wel de achterkant van een beeldbuis.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 03-12-2007 1:32:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden