De term miljonair is een generieke aanduiding voor een persoon die 1 miljoen eenheden van een valuta of een muntsoort vrij te besteden heeft, dus exlusief de waarde van het huis. Dat dit laatste relevant is, bleek tijdens de overgang van de gulden naar de euro: het aantal miljonairs daalde omdat men nu ten minste een miljoen euro diende te beschikken in plaats van de gulden, die nog niet half zoveel waard was als de euro.

In 2006 waren er in Nederland ruim 117.000 miljonairs (0,7% van de bevolking), bijna 9% meer dan een jaar eerder. De top 10 vindt u hier. In de Verenigde Staten is het aantal miljonairs als percentage van de bevolking 1%, in Zwitserland meer dan 2,6% en in Brazilië slechts 0,07%. Nederland staat met 0,7% als dertiende op de wereldranglijst.

Uit een studie onder studenten die de Ernst & Young International Intern Leadership Conference volgden in Orlando (Florida) blijkt dat 59 procent van deze jonge mensen verwacht dollarmiljonair te worden.

5 Procent denkt die mijlpaal reeds te bereiken voor zijn dertigste. Wie zal het daadwerkelijk lukken? Oftewel: wat kenmerkt precies de miljonair?

Barbara Reinhold verzamelde vijf kenmerken van miljonairs.

1. Spaarzaamheid
Miljonairs zien geld als iets waarop je zuinig bent en waarmee je investeert, en niet als inkomsten die snel weer moeten worden uitgegeven. Veel rijke mensen leven eenvoudig en wonen in minder luxueuze huizen dan ze zich zouden kunnen veroorloven. Ze verkiezen financiële onafhankelijkheid boven materiële krachtpatserij.

2. Focus
Doelstellingen die worden neergeschreven zijn makkelijker te behalen. 'Winnaars hebben focus; verliezers doen van alles wat.'

3. Doe al wat nodig is om je doel te bereiken
Mensen die miljoenen verdienen zijn niet enkel sterk in het behouden van hun focus; ze slagen er ook in om hun doel op onverzettelijke wijze na te streven. Melissa Clark-Reynolds startte haar eerste zaak toen ze er alleen voor stond met een klein kind. Op weg om haar droom te verwezenlijken - miljonair zijn op haar 35ste - aten zij en haar zoon veelvuldig pizza's, werkte ze tot laat in de nacht en sliepen ze vaak op kantoor. Vandaag is ze Chief Executive Mentor van Empower New Zealand, een globaal adviesbureau met een zetel in Londen.

4. Berekende risico's
Wie geld wil verdienen en vermenigvuldigen moet strategische rsisco's nemen. Buiten de pas lopen helpt soms ook. Uit een studie blijkt bijvoorbeeld dat een meerderheid van de mannelijke miljonairs in zijn jeugdjaren in aanraking is geweest met de politie of de schoolautoriteiten.

5. Vrijgevig
Waarom zijn miljonairs vrijgevig? Vaak omdat ze er fiscaal voordeel uit halen, maar vaak ook niet. Een Zwitsers-Joodse miljonair vloog naar Israël om 5.000 dollar te overhandigen aan een ober die in een café een Palestijnse zelfmoordaanslag had voorkomen. Amerikaanse miljonairs zijn volgens een rapport van Merrill Lynch Cap-Gemini twee tot vijfmaal vrijgeviger dan hun Europese lotgenoten.

Zijn miljonairs gelukkig?
Het antwoord is: ja! Andrew Oswald van de Universiteit van Warwick in het Verenigd Koninkrijk bestudeerde gedurende 8 jaar 9.000 miljonairs en concludeerde dat ze gelukkiger zijn dan minder gefortuneerde mensen. De gelukkigsten onder hen zijn hooggeschoolde, goedbetaalde vrouwen met een job. En hoeveel geld is nodig om gelukkig te worden? 'Ongeveer 1 miljoen dollar,' aldus de professor.

Succes!

Bron: Managersonline.nl

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden