Israëlische archeologen hebben deze week in Oost-Jeruzalem, net buiten de muren van de oude stad, een twee millennia oud paleis ontgraven. De structuur wordt door Doron Ben-Ami, de projectdirecteur, omschreven als "vrij groot in omvang en onderverdeeld in verschillende hoofdzalen". Muntstukken die op dezelfde plaats zijn gevonden dateren de structuur indentiek aan 'De Tweede Tempel van de Joden'.

Ben-Ami zei voorts nog dat er meer werk noodzakelijk is, maar dat er nu al een 'hoge waarschijnlijkheid' is dat de structuur een paleis was die door Koningin Helena, een rijke Iraakse aristocrate, werd gebouwd in ongeveer 40 na Christus nadat ze zich bekeerd had tot het Jodendom.
De structuur werd 30 jaar later vernietigd door de Romeinse troepen bij de onderdrukking van een Joodse opstand. Tijdens die gevechten werd ook de Tweede Tempel van de Joden met de grond gelijkgemaakt.Archeologishe structuur in Jeruzalem Vandaag blijft daar nog de Westelijke Muur (ons beter bekend als de Klaagmuur) van over als herinnering.
De opgravingen worden uitgevoerd op een parkeerterrein recht tegenover de Stad van David, de plaats in Jeruzalem uit bijbelse tijden en nu een archeologisch openlucht museum in de dicht bevolkte Palestijnse voorstad van Silwan. De voorstad maakt deel uit van het Arabisch Oost-Jeruzalem, dat Israël tijdens de Midden-Oosten oorlog in 1967 bezette en spoedig daarna annexeerde, een daad die niet door de internationale gemeenschap wordt erkend.
De Palestijnen, die Oost-Jeruzalem van kapitaal belang voor hun toekomstige staat zien, hebben Israël al lang van het in beslag nemen van land in de Arabische voorsteden en van het gebruiken van archeologische projecten om Joodse eisen aan het gebied te ondersteunen, beschuldigd.
De plaats omvat eveneens overblijfselen van de Islamitische en Byzantijnse era's, met inbegrip van een grote Byzantijnse structuur die boven op de ruïnes van paleis werd gebouwd, dat enkel puin had achtergelaten na zijn vernietiging.

Gerard: Kan men zich bekeren tot het jodendom? Vraag het eens aan een rabbijn...
'Don't forget rule number 6'
Op 13-12-2007 8:43:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivory^:
Auteur:
Archeologen ontdekken 2000 jaar oud paleis -knip- een twee eeuwen oud paleis ontgraven


Sinds wanneer zijn 2 eeuwen meer dan 200 jaar? Milleniums heten dat
Op 13-12-2007 10:46:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
Guido:

Kijk uit voor joodse geschiedschrijving. Daar klopt zelden wat van.

Zoals?

:S
Op 13-12-2007 15:04:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chiron: Das ook niet oud. Jezus was al dood.
Op 13-12-2007 22:14:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden