Nooka, nieuw op de Nederlandse en Belgische markt, brengt avant-gardistische uurwerkenNooka uurwerk uit waarbij de tijd niet meer ronddraait... Geen grote of kleine wijzers meer, de tijd vordert in de vorm van punten en vierkanten. De nieuwe generatie uurwerken is rechtstreeks uit New York overgewaaid en ontworpen door designer Matthew Waldman. Concreet zijn er twee lijnen die dienen om het uur af te lezen en twee lijnen die de minuten en seconden visualiseren. Het uur wordt getoond in de vorm van een laadbalk. De uurwerken zijn waterdicht tot 50 meter en uitgerust met een alarm en een chronometer. Het uurwerk is uw eigendom voor zo'n slordige 250 euro, batterij inbegrepen.

We begonnen onze tijdsmeting met een zonnewijzer. Via zandlopers ontdekten we het mechanische slingeruurwerk. Tegenwoordig houden we van een klok met twee verschillende wijzers die - hoe kan het anders - in de richting van een klok draaien. In de jaren 70 en 80 van vorige eeuw kwam het uurwerk met digitale tijdsaanduiding, eerst met de batterijenvretende rode leds, later gevolgd door de lcd-aanduiding. Nog niet zo lang geleden maakten we kennis met de internet-tijd: kijken naar beats en enkel toepasselijk voor intercontinentale afspraken, voor de meesten onder ons een ver-van-mijn-bed-show.

En wat nu te denken van het Nooka-uurwerk? Een gadget dat al begraven is voor het geboren werd, of misschien een kopie van een buitenaards uurwerk dat in Area 51 de hele tijd is blijven verdertikken? Hoe het ook weze, hoe het ook afloopt: geniet even mee van het originele design:

Nooka uurwerk

( Hoe laat (of hoe vroeg) is het? )

Chris de Boden: Ik ga hem vanmiddag direct kopen (not)
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 05-01-2008 2:58:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Het is nu 101001110101001000100101 uur en 1000101011010 seconden.

Was het sprookje niet zo dat de mensheid rond 2012 weer terug zal vallen op de natuurlijke tijd?

Ik wil een ieder uit de droom helpen: Wij mensen zullen juist veel meer met de tijd(een mensenuitvinding) te maken gaan krijgen.

Tijd is nog meer waard dan een vat ruwe olie

Het wordt tijd dat er een "altijd wakker" pil op de markt komt wat slaap overbodig maakt en waardoor wij 80 uur in de week zouden kunnen gaan werken
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 06-01-2008 0:20:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden