Te uwer leering en vermaeck hebben we een compilatie van vreemde voorvallen met dieren bijeengezocht. Wees gerust, we hebben het koosjer gehouden (deze keer) en de meest bloederige voorvallen weggelaten.

Een Australische man heeft zichzelf weten te bevrijden nadat een haai hem al half had doorgeslikt.
De 3 meter lange witte haai greep de 41-jarige duiker eerst bij het hoofd, waardoor diens neus brak. Bij de volgende hap beet het roofdier in de torso, maar de Australiër vocht zich vrij en stak de haai in een van zijn ogen. Daarop konden zijn duikmaten hem in veiligheid brengen.

Verkracht door eigen kameel
Een Australische vrouw is gedood door haar kameel nadat het dier haar probeerde aan te randen. De kameel was een cadeautje voor haar 60e verjaardag. Getuigen vermeldden dat de kameel haar op de grond gooide, op haar ging liggen en seksueel gedrag vertoonde. Wellicht wilde het dier spelen.


Beer breekt in bij een psychiatrisch ziekenhuis.
Patiënten van een psychiatrisch ziekenhuis kregen de schok van hun leven toen een beer met twee jongen een raam insloeg, de deur open brak en het gebouw doorzocht op zoek naar voedsel.

Kind-stelende aap
De bewoners van een klein dorpje in India kunnen weer opgelucht ademhalen. De apin die de gewoonte had om kleine kinderen te stelen en mee te nemen naar de top van een boom is verwijderd. Zo’n 6 maanden geleden ontdekten de dorpsbewoners twee mannelijke en een vrouwelijke aap. Ze werden als goden behandeld en gevoerd. Dit veranderde nadat de apen de kinderen meenamen. Drie kinderen zijn inmiddels “ontvoerd”. Na deze incidenten werden de dorpelingen bang en zochten hulp. Een hondenpuppie werd daarop onder de boom geplaatst. Toen de apin na enkele minuten uit de boom kwam om de puppy mee te nemen werd zij neergeschoten met een verdovingsgeweer en verwijderd.

Jager graaft put voor beer en valt er zelf in
In het Indiase deel van de provincie Kasjmir heeft een illegale jager een aanval van een zwarte beer overleefd. De jager was zo dom om zelf in de put te vallen, die hij en zijn makkers net hadden gegraven. Terwijl de andere jagers wegliepen, probeerde de onfortuinlijke jager de beer af te weren. Hij liep zware verwondingen op. Uiteindelijk werd hij gered door de teruggekeerde jagers. Voor een foto-reportage, klik hier.

Wild zwijn maakt amok in kledingzaak
Een wild zwijn heeft zaterdag in een winkelcentrum bij de West-Franse stad Poitiers opschudding veroorzaakt. Het 90 kilo zware beest drong een kledingzaak binnen en maakte daar amok. De ingeschakelde politie had 30 kogels nodig om het beest neer te leggen.

Aap gaat er met broek vandoor.
Een Franse toeriste was net een paar foto's aan het maken in een Maleisisch reservaat toen ze werd lastig gevallen door een orang oetang. De aap, waarschijnlijk op zoek naar voedsel ging er met haar tas vandoor. Toen hij geen etenswaren kon ontdekken had hij het gemunt op haar schoenen en sokken. Vervolgens begon hij aan haar broek te trekken. Toen het hem niet lukte de broek met zijn handen uit te trekken, probeerde hij het met zijn tanden. Zodra hij de broek te pakken had ging hij ermee vandoor. De toeriste hield aan dit avontuur enkele blauwe plekken en tandafdrukken over.


Visser gespietst door zwaardvis
Het slachtoffer Ian Card en zijn vader Alan Card zijn ervaren zwaardvisvangers. Ian merkte dat hij een grote zwaardvis aan de haak had geslagen, maar hij schatte de situatie verkeerd in. "De vis veranderde ineens van richting en sprong. Ian stond daarbij in de weg", aldus de vader. De vis sprong over de hele boot heen en raakte Ian in zijn ribben. Daarbij werd hij in het water geduwd.

Er zat een bek van ongeveer 1 meter in zijn lichaam. "Hij kon zijn hele hand in zijn borst steken. De wond was zo groot als een vuist". Er ontstond een gigantische bloedplas van vijftien meter om hem heen. Alan knipte de lijn door, zodat het slachtoffer terug in de boot kon komen. "Het toernooi was niet mijn belangrijkste zorg meer", aldus de vader. Het kostte nog veertig minuten om weer aan de kust te komen. Daar werd het slachtoffer direct geopereerd. Hij is buiten levensgevaar.

Meisje aangevallen door paling
In Taiwan vechten artsen voor het leven van een meisje dat zwaargewond raakte nadat het door een paling werd aangevallen. De vader van het 3-jarige kind had in augustus palingen gevangen in zee en ze mee naar huis genomen. Thuisgekomen wilde hij de dieren wilde doden om ze te bereiden, maar een van de palingen sprong uit zijn handen en dook de geopende mond van het meisje binnen. De man trok het dier daar meteen weer uit, maar de vis had al kans gezien zich in de slokdarm van het meisje te werken. Die was daarbij ernstig beschadigd geraakt. Het meisje werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar de wond raakte geïnfecteerd. Het kind moest tweemaal aan hals en borst worden geopereerd en ligt nu aan een voedingssonde op de intensieve afdeling.

Wolf stapt broodjesbar binnen
In een broodjeszaak in het Italiaanse Villetta Barrea zijn ze nog altijd niet bekomen van de schrik. Je zou voor minder. Een wolf stapte namelijk de zaak binnen, zwolg een broodje rundvlees naar binnen en stapte weer buiten. Honger als een wolf, weet u wel. "Het lijkt wel het begin van een slechte mop", vertelt uitbater Giacinto Lorenzo (43). "Maar het is echt gebeurd. Iedereen weet hier maar al te goed hoe een wolf er uitziet. We zijn er zeker van dat het geen grote hond was." Het beest moet uit het naburige nationaal park van de Abruzzen komen, daar zijn ze het in Villetta Barrea over eens. "Het dier zag er vrij mager uit", vervolgt Giacinto. "Wellicht vond het geen voedsel in het natuurreservaat vermits het de jongste dagen erg koud is geweest". "Hoe dan ook: iedereen in de zaak stond aan de grond genageld. Nadat zijn honger was gestild, ging het beest naar buiten alsof er niets gebeurd was", besluit de waard. De plaatselijke autoriteiten hebben een team uitgestuurd dat de wolf moet opsporen.

We sluiten af met wat bewegend beeldmateriaal;

Leeuw adopteert klein kalfje.

Kraai adopteert katje.

Straatkat en kraai zijn maatjes

De ongelooflijke ontsnapping van een kalfje; buffels verjagen leeuwen (niet voor kleine kinderen).

Leeuwenknuffel
Deze leeuw is opgevoed door mensen. Een ontroerende knuffel tussen mens en leeuw.
Diezelfde leeuw nu vrijgelaten in het wild. De oorspronkelijke eigenaars komen een kijkje nemen. Zie de reactie tussen beiden.

**En last but not least, REVENGE; ongeslagen met stip op nummer 1**; edelhert valt jager aan.

Gerelateerd aan deze publicatie:
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden