Misschien is het u opgevallen dat de overheid bezorgd is voor onze veiligheid. Nieuwe maatregelen en wetten worden wereldwijd geïmplementeerd om die veiligheid te waarborgen. Hoeveel terroristen ze er inmiddels mee hebben opgepakt is nog niet duidelijk. Dat er van de burgers een klein offer wordt gevraagd is inmiddels wel duidelijk; we moeten namelijk een stukje van onze privacy opgeven. Hoe groot dat stukje is kunt u hieronder terugvinden. Een kleine selectie uit de nieuwsberichten geeft het aardig weer;

FBI werkt aan enorme biometrische gegevensbank
HLN België komt het bericht dat de Amerikaanse federale politie (FBI) begonnen is met het aanleggen van een databank met biometrische gegevens. Ze bevat al tientallen miljoenen foto's en vinger- en handpalmafdrukken.
De Amerikaanse overheid wil via de databank verdachten van misdaden, drugshandel of terrorisme van over de hele wereld kunnen identificeren.

De Washington Post en de Seattle Times weten te melden dat de FBI volgende maand een 10-jarig contract aangaat en dat de registratie van biometrische informatie dan behoorlijk gaat uitbreiden; met een irisscan, de vorm van het gezicht, eventuele littekens en wellicht de unieke manier waarop mensen lopen en spreken. Deze gegevens staan dan wereldwijd ter beschikking van de sterke arm.
Voor het nieuwsbericht van CNN hierover, klik hier.

De Britse Telegraph komt met hetzelfde nieuws, en sluit af met de kritische noot dat het menselijke lichaam beschouwd gaat worden als een internationale identiteitskaart. Indien de persoonlijke gegevens door een crimineel worden gestolen, bijvoorbeeld door het namaken van een iris middels een contactlens, kan niet even een nieuw oog worden aangevraagd zoals men nu zou doen bij een nieuwe creditcard.

Britse verkeerspolitie voert grote aantallen willekeurige controles uit.
In slechts een paar maanden tijd zijn meer dan 14.000 mensen tijdens willekeurige zoekacties in treinstations staande gehouden en bevraagd door de "British Transport Police". Dat dit voor irritaties zorgt spreekt voor zich.
Indien men zich normaal gedraagt en geen wetten overtreedt heeft men recht op respect en dient men niet routinematig te worden aangehouden en lastiggevallen waarbij de persoonsgegevens worden nagetrokken.

Onethische enquêteformulieren
De Daily Mail komt met het bericht dat gemeenten instructies hebben gehad om enquêteformulieren rond te sturen met vragen als “Wat is uw inkomen” en “Bent u homofiel”. Ook wordt de inwoners gevraagd op te geven wat de samenstelling is van hun huishouden, hun nationaliteit, hun religie en de hoogte van de hypotheek. En om het helemaal af te toppen wil men ook nog weten of de lokale ouders hun kinderen goed opvoeden en of de etnische minderheden in hun buurt goed met elkaar overweg kunnen.

Amazon.com gedagvaard
De grootste online boekwinkel Amazon.com is gedagvaard om de identiteit van hun klanten op te geven. U mag zich afvragen waarom.

Toeristen in Chicago worden nu gezien als terroristen
Pas op, want als u als toerist in Chicago kaarten raadpleegt en/of met een camera loopt te zwaaien wordt u beschouwd als een terrorist. Zie onderstaande poster.

Vingerafdrukken bij boetes
Bij simpele overtredingen zoals te hard rijden, de muziek te hard aan of andere zaken waarvoor de politie u kan aanspreken wordt nu niet enkel uw rijbewijs gevraagd maar ook uw vinger. Ter plekke wordt uw vingerafdruk genomen en krijgt u uw boete uitgereikt met uw vingerafdruk naast het bedrag.Zo kunt u zich afvragen of al die vergaarde gegevens wel veilig worden opgeslagen. Wel, het blijkt dat de beveiliging afhankelijk is van de mens die deze gegevens verwerkt.

Mens zwakste schakel bij databeveiliging
In Groot-Brittannië lekten onlangs de persoonlijke gegevens van miljoenen burgers uit. Hoe veilig zijn dergelijke privé-gegevens in Nederland? “Er is nog weinig bewustzijn over de risico’s van identiteitsdiefstal.”. De rest van het artikel kunt u hier lezen.

Persoonlijke gegevens in medische database voor iedereen toegankelijk
Een recent artikel in Trouw beschrijft hoe eenvoudig het is om voor elk willekeurige persoon dit soort informatie bij elkaar te harken, althans voor diegenen die toegang hebben tot het systeem. Lees hier verder.

Het moge duidelijk zijn dat dit nog maar een greep is uit de berichten die gepubliceerd worden. De strekking is duidelijk. Overheden willen meer controle uitoefenen op de bevolking in het kader van hun zoektocht naar terroristen. De vraag is echter wat het rendement is van deze preventieve maatregelen. Hoeveel aanslagen zijn hierdoor al zijn verijdeld?

Jacqueline: En dit is nog maar het begin!
Straks lopen we allemaal als vee gechipped rond en zijn we overal te volgen. Worden we door mind control gecontrolleerd en beïnvloed en wie dwarsligt wordt "gevaporiseerd" oftewel geliquideerd.
We zullen dan leven in een totalitaire, fascistische staat.
Op 11-01-2008 18:19:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jacqueline: Nog meer dodelijke ziekten creëeren zal er ook wel bijhoren.
Fusies van grote bedrijven zet ook vaak veel mesen op straat.
Wat kunnen wij in vredesnaam doen om al de ellende die gaat komen af te weren?
Op 11-01-2008 18:53:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden