Uit de recente cijfers van de Britse organisatie Privacy International blijkt dat Nederland zichzelf, met cijfer 2.1, bijna een politiestaat mag noemen. We moeten dus nog even ons best doen en we kunnen ons tussen landen zoals China (1.3) en Amerika (1.8) scharen. Wie in Europa nog een beetje vrijheid wil genieten zal toch echt naar Griekenland (3.1) of Luxemburg (2.8) moeten verhuizen. Dankzij zaken zoals de identificatieplicht, het voornemen om gegevens over de ontwikkeling van alle kinderen in een database te stoppen, aanleggen DNA-databanken, uitbreiding bevoegdheden van de gerechtelijke macht en meer van dat soort typische Big Brother maatregelen komen we weer een stapje dichterbij een heuse politiestaat.

( Willem van Oranje onderging onvrijwillige euthanasie )

Wat zijn wij toch voor een raar volk? Waarom laten wij ons alles welgevallen? Als een totaal nietszeggend 12 in een dozijn liedje niet de hogere regionen van het songfestival komt schreeuwt tout Nederland moord en brand, maar dat de bruinhemden hun laarzen als aan het poetsen zijn laat ons koud. De pers besteedde afgelopen jaar meer woorden aan de tieten van Manon Thomas of een gepijpte wethouder van fietsenhokken dan aan zinvolle berichtgeving over wat we eigenlijk in Uruzgan doen of de immer groeiende macht van veiligheidsdiensten. Waarom worden wij niet wakker?

De hoogste tijd voor een lesje relativerende maatschappijleer.

Wij Nederlanders hebben over het algemeen nogal de neiging om te menen dat wij als volk de wijsheid in pacht hebben. Als een even irritante als fanatieke Jehova-getuigen proberen krampachtig onze voet tussen de internationale deur te wringen. We kruipen diep in de hol van de Amerikanen en steken belerend een vingertje op tegen andere culturen die niet van Endemol Musicals en Girstelijke normen en waarden houden. Wij denken dat Vinex-wijken het hoogtepunt van stedenbouwkundige architectuur zijn en menen dat Grunberg iets met literatuur te maken heeft omdat de AKO dat zegt.

Kijk, Maxima had gedeeltelijk gelijk toen ze zei dat 'de Nederlander' niet bestond. Daar komt ze vanzelf wel achter als we in de toekomst de verjaardag van haar man gaan vieren. Ze had moeten zeggen 'Nederland bestaat niet'. Waarom duurde de 80-jarige oorlog tachtig jaar? Heus niet omdat de Spanjaarden zo'n geweldig leger hadden. Het gros liet het gewoon koud. Het was dat een nukkige stadhouder zich verongelijkt voelde en anderen opstookte een guerrillaoorlog tegen Philips te voeren. Het ging overigens niet om het volk te bevrijden van een onderdrukker maar uit protestantse overwegingen om de katholieken te verdringen (en gaandeweg wat knaken te verdienen).

Zo kon het ook bestaan dat we in het begin van de Eerste Wereldoorlog Belgische vluchtelingen opvingen en aan het einde de grote boosdoener de Kaiser himself. Idem onder de Duitse bezetting. Als we Drs. L. de Jong mogen geloven traden er nagenoeg evenveel Nederlanders in dienst bij de SS als er lid werden van de ondergrondse (in beide gevallen slechts zo'n 16.000 personen). De rest vond het kennelijk min of meer wel best zolang de lepel maar in de brijpot stond. Dat was ook goed te merken aan onze zogenaamde wrok tegen de Duitsers. Na de oorlog was Duitsland jarenlang het meest geliefde land om een vakantie door te brengen.

Nederland bestaat alleen op papier. In feite zijn Friesland en Limburg aparte staten, de rest zijn regeringsgezinde provinciën en daartussen liggen allerlei kleine stadstaatjes. In plaats van boerenlegertjes gebruikt men tegenwoordig juridische procedures en allianties in de vorm van 'verenigingen van gemeenten' om de autonomie zo veel mogelijk te bewaren. En net als bij de vader des vaderland gaat het niet om uw vrijheid maar om het behouden/vergroten van de macht. Dat wat wij Nederland noemen is niets meer dan infrastructuur en een overkoepelende regelgeving die de boel aan elkaar rijgt.

Het verdeel-en-heers-principe is in de lage landen tot in perfectie uitgewerkt. Zolang er een plasmascherm aan de muur hangt en men drie weken per jaar elkaar op de camping het leven zuur kunnen maken vinden de meeste inwoners van dit land het wel best. Dat was vroeger dus eigenlijk al zo en het is nu niet anders.

Waarom vechten of verzetten voor een stukje land waar wethouders, gedeputeerden, handige zakenmensen en multinationals de nieuw adel en leenheren vormen met de gerechtelijke macht in de rol als kerkelijke inquisitie? Zeuren en klagen is oneindige veel leuker. Niet het koekje bij de koffie of die onvindbare gezelligheid kenmerkt de Nederlander maar de ziekelijke mix van Zelfgenoegzaamheid en medelij.

'Een volk dat voor tirannen zwicht verliest meer dan lijf en goed, dan dooft het licht' schreef van Randwijk. Maar dan moeten we dus wel één volk zijn. Misschien is het maar goed dat we geen echt saamhorig volk zijn. Plekken waar men zich wel één voelt is het over het algemeen slecht toeven (Servië, Bosnië, Amerika e.d.)

Als individu zijn wel wakker maar slaan geen deuk in een pakkie boter. Als natie zijn we verdeeld tot op het bot en hebben -tig politieke partijen nodig om de sinds '45 zittende regentenkliek aan de macht te houden. We maken geen keuzes en modderen maar wat aan. Zolang de koelkast gevuld blijft en RTL in de lucht zal er niets veranderen. Dat wat u Nederland noemt begint bij uw voordeur en eindigt bij de achterdeur. Dat uw vrijheden beperkt worden is niet erg, u heeft immers uw identiteit al lang verloren. En mocht u zich toch nog een beetje Nederlander willen voelen kunt u altijd in dienst van de Koningin treden en in Afghanistan of andere arme landjes 'opbouwmissies' gaan uitvoeren.

Struikelaar: Je noemt hier iets waar ik me zelf al jaren over zit te ergeren. Wist je dat de digitale flitspalen in de veluwe àltijd een foto nemen? Zo kunnen ze later nagaan waar we zijn geweest... Het is echt bar en boos en noem iemand terrorist en al zijn rechten zijnverdwenen. Who cares, het is veel erger dat de uitzending van de gouden kooi vanavond is vervallen...
Op 11-01-2008 9:46:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Dingen moeten groeien, evolutie is een langzaam proces.
Nederland zegt voor mij niets.
Een stel mafkezen die ooit (met geweld) deze wereld (let op!) VERDEELDE in Nederland, Duitsland, England enz (iedere mafkees zn eigen stukje grond en vonden dat het van "hun" was en dat wij ineens aan hun daarvoor een bedrage moesten leveren voor zgn bescherming (waren we toen maar wakker geweest ).
Wat zijn dat voor mensen, wie denken zij dat zij zijn?

De laatste 3 oorlogen waren niet meer uit religieus oogpunt maar zijn geboren uit een zieke vorm van nationalisme en daardoor heb ik het niet meer op mensen die het over wij nederlanders of over zgn allochtonen hebben, die zijn hun visie op de wereld kwijt en hebben zich door dezelfde zieke nationalistische visie laten pakken, alwaar de mafkezen maar al te blij mee zijn (zolang zij maar aan de macht blijven ).

Ik denk dat dit belangrijk is en dat we eens heeeel goed moeten gaan kijken wie die mafkezen nu eigenlijk zijn en waarom wij nog steeds hun macht tolereren?

Alleen als er globaal wordt samengewerkt op grote schaal en we ons allemaal richten op die gevestigde macht, alleen dan zullen we onszelf kunnen bevrijden van die tirannen, maar dat staat los van Nederland.
In elk land zijn er nml mensen die zich niet meer laten vangen door het zielige nationalistisch gedoe en die wel het globaal overzicht hebben en die met andere samenwerken om juist het bovenstaande te bereiken.
Een wereldregering an zich is niet slecht, een wereldregering door dezelfde mafkezen die nu de gevestigde macht vormen op deze planeet wel, want zij willen ons enkel gevangen houden in hun macht.
Dus als we onze vrijheid terug willen (huh, zij we die kwijt dan? )
dan ligt dat bij ons en ons alleen.
Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 11-1-2008 10:15:25)
Carpe diem homo universalis
Op 11-01-2008 10:14:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
marga:

dodeca:

De opdrachtgever voor de moord op willem (verhip heb je die naam weer) is dezelfde instantie die ervoor gezorgd heeft dat je volledige naam op je belasting formulier in HOOFDLETTERS staat.

Het is de zelfde instantie die ervoor zorgt dat je volledige naam in HOOFDLETTERS staat op je bekeuring.

Die zelfde instantie bikt je volledige naam in HOOFDLETTERS op je grafsteen.

Zoek uit wie je naam in HOOFDLETTERS is en zoek ook eens een keer uit waarom willem er voor vermoord is.


Hmm voor zover ik 't begrijp vallen we allemaal onder de maritieme wet omdat wij uit het vruchtwater van onze moeders geboren zijn. Onze ouders zijn verplicht om onze geboorte aan te geven en met die aangifte vallen wij als "bezit" of geld producerende slaaf zo je wilt onder de Engelse kroon. Vervolgens krijgen we
een "productnummer" (burgerservicenummer) toegewezen en worden vanaf dat moment beschouwd als "goederen" van meer of mindere waarde (afhankelijk van je persoonlijke financiële status).

Mijn vraag aan jou aangezien je dit onderzocht hebt; geldt dit wereldwijd?? Het filmpje refereert enkel aan Amerika. Amerika schijnt nog steeds onder de Engelse troon te vallen.

Hoofdletters = een zaak/onderneming. Kleine letters is persoon. Bij hoofdletters wordt de persoon dus beschouwd als een onderneming.
Samengevoegd met mijn vorige opmerking; de mens wordt dus beschouwd als een product/onderneming en niet als persoon/mens.Wat is de essentie van de zaak nu?
Om in Hans Teeuwen zn termen te spreken:

Ksnap dr geen zak van
Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 14-01-2008 0:34:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Uhm, jan de wind?
De maan?
In combinatie met de rotatie van onze aarde?
Ik ken in dat opzicht geen autoriteiten en laat bij de keizer wat van de keizer is, bij de koning wat van de koning is enz
Wel leuk om te weten:-)
Ik vind alleen dat men in sommige dingen doorschiet, maar dat is ieder voor zich.

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 15-01-2008 8:42:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Ow en een Ier die samenwerkt met het britse koningshuis?

Ze stikken nog liever in hun eigen kots:-)
Ieren zijn een zeer oud en wijs volkje, onderschat hen niet (gnif, zoals het engelse koningshuis dat doet .

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 15-01-2008 8:45:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: "Any how lanoe gaat maar lekker lezen vergeet atlantis en lemurie want daar kom je geen reet verder mee daarom heb illumini tsarion ingehuurd en wordt flipje ier er rijkelijk voor betaald net zoals bono!"

Bullshit en dit bedoel ik nu met dat men doorschiet en maar wat blaat.
Om de wereld te veranderen zul je ook met die zieke geesten moeten praten, maar dan zijn er weer mensen die beginnen te blaten dat je bij hen hoort.
Nee, dan heb je geen boter op je hoofd en weet je dat daar de verandering begint.
Langs de lijn een beetje mekkeren op alles en iedereen daar schiet niemand wat mee op.
Je kunt ook gaan roepen dat ze afgeslacht moeten worden maar wat is dan nog het verschil tussen hen en jou?

Mooiste voorbeeld vind ik nog wel van Bob Geldof die bij Mgabe samen met hem op zn veranda Bob marley liedjes speelde, terwijl hij wist dat het martelen van Mgabe doorging.
Moet je dan weglopen en wat bereik je dan?
Of kun je idd beter doorgaan en hem proberen te overtuigen dat dat geen oplossingen brengt.

Bob heeft letterlijk zijn leven opgegeven om de mistanden in Afrika op te lossen (dus dr zijn toch wel westerlingen die hun verantwoording nemen ).

Bekijk eerst dit interview tussen Noreena Hertz (econome) en Bono voordat je je oordeel velt (rechtsboven staat het hele interview):

http://www.vpro.nl/programma/tegenlicht/afleveringen/24010209/items/24153326/

Er is ook altijd nog zoiets als de Gulden middenweg, maar dat brengt idd precies dit risico met zich mee, dan wordt je door beide kanten aangevallen.
Wederom een mooi voorbeeld is daarin tich na tan (of zoiets) uit vietnam die heel lang in ballingschap was in frankrijk omdat hij zowel noord als zuid vietnamezen hielp (zoals het hoort, je helpt elk mens in nood, de mens maakt er een vietnamees, moslim of wat dan ook van) en daardoor veroordeelt werd.

Iedereen is eerst mens en laat of maakt zichzelf daarna wijs dat hij wat anders is

Carpe diem homo universalis

(bericht gewijzigd op 16-1-2008 16:48:04)
Carpe diem homo universalis
Op 16-01-2008 16:40:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Zo'n beetje:-)
Thnx voor de uitleg:-)

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 17-01-2008 9:22:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee: Bestaat de spoorpolitie nog???
Het lijkt soms wel of de NS een verlengde is van de politie.
Fruit dan?
Op 24-04-2008 11:18:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden