Teveel mobiel bellen kan schadelijk zijn, vooral voor kinderen. Met die waarschuwing van het Franse ministerie van Gezondheid kunnen de Fransen het nieuwe jaar in. Waar het Franse ministerie zich op baseert is niet helemaal duidelijk want de schadelijke effecten zijn nog niet helemaal bewezen door de wetenschap. "Omdat de veronderstelling van een risico niet geheel uitgesloten kan worden, is voorzichtigheid gerechtvaardigd", laat het ministerie weten.

Vooral de kindergsm's maakt het ministerie bezorgd. "Kinderen zijn extra kwetsbaar als er gezondheidseffecten zouden zijn. Met die kindergsm's worden ze verleid om er toch één te hebben en te gebruiken." Hoewel voorzichtig uitgedrukt is het Franse ministerie op de goede weg.( Vreemd, men mag niet roken in uw omgeving maar wel vrijelijk schadelijke straling rondstrooien )

De hersenen van mensen die vaak met een gsm bellen zijn trager dan die van minder frequente gsm-gebruikers. Mobiele bellers beschikken daarentegen over betere selectieve aandacht. Dat blijkt uit een Nederlandse studie naar de langetermijneffecten van gsm-gebruik. In het september-nummer (2007) van het tijdschrift International Journal of Neuroscience publiceren de onderzoekers van Brainclinics Diagnostics en de Radboud Universiteit Nijmegen hun bevindingen.

Voor het onderzoek werden de gegevens gebruikt van honderd 'frequente bellers', honderd 'niet-mobiele bellers' en honderd mensen in de tussengroep. De groep frequente bellers belt vaak, lang en dat al meerdere jaren. Uit het onderzoek is gebleken dat de hersenen van frequente mobiele bellers meer trage activiteit laten zien. "Ernstig vertraagde hersenactiviteit wordt ook wel gevonden bij onder meer de ziekte van Alzheimer", aldus hoofdonderzoeker Martijn Arns. "Deze mate van vertraging kan echter nog als 'normaal' worden gezien." Arns vermoedt dat de effecten wellicht ernstiger worden naarmate mensen langer een mobiele telefoon gebruiken.

De hoogste rechtbank (Supreme Court) van Alaska heeft op 6 jui 2007 de 100% uitkering wegens arbeidsongeschiktheid aan een werknemer bevestigd. De werknemer werkte bij AT&T en raakte arbeidsongeschikt, kreeg een uitkering wegens cognitieve en psychische ziekte, als gevolg van blootstelling aan radiofrequente elektromagnetische velden. Hij werkte op een werkplek waar de intensiteit van de radiofrequente velden iets, maar niet veel, boven de geadviseerde grenswaarde lag. Die grenswaarde is niet gebaseerd op het voorkomen van bijvoorbeeld cognitieve en psychische gevolgen, maar op het voorkomen van schade door opwarming (tussen de grenswaarde en de intensiteit waarbij schade door opwarming plaatsvinden zit nog een veiligheidsmarge). Desondanks kreeg de werknemer de uitkering vanwege cognitieve en psychische gevolgen en niet vanwege schade door opwarming. Die beslissing is aangevochten, maar door het Supreme Court van Alaska bevestigd.


( klik hier voor grotere afbeelding )

GSM, Bluetooth, DECT en noem maar op zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Het zijn allemaal technologieën die elektromagnetische straling vrijgeven waarvan we steeds meer beginnen te begrijpen dat die alles behalve gezond zijn voor mens en dier. En hoewel regeringen en telecombedrijven het volk blijven sussen en zogenaamde veilige normeringen bedenken zijn er ook lieden die heel duidelijk laten zien waar de schoen wringt.

Lees hier het up to date en Nederlandstalige document (PDF Alert) van Dr. Jean Pilette en u bent weer helemaal op de hoogte.

En als u toch bezig bent surf dan ook nog eens langs de webstek van STOPUMTS en leer wat er te leren valt over de keerzijde van draadloze communicatie.

Ward Aal:
Oz:

Soms vraag ik me af of het wel gezond is voor mij om alles te weten wat op GW wordt 'openbaard'. Kennis is macht zegt me pa? Weet niet, maar ik draai wel een beetje door

Ik heb vaak wel hoofdpijn na een lang telefoongesprek, maar komt dat door een zeurende vrouw of door straling?

Wil je daarmee zeggen dat vrouwen ook een negatieve straling uitzenden?

Ward
Op 13-01-2008 0:33:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
Ward Aal:

Wil je daarmee zeggen dat vrouwen ook een negatieve straling uitzenden?

Ward

Whehehe, als er een plus is, is er een min.

:S
Op 13-01-2008 0:37:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Straling of geen straling, mobiel bellen is een irritant iets gewoon.

Ik irriteer me zwaar als ik iemand aanspreekt en dan de reactie: Je ziet toch dat ik sta te bellen.
Neen, dat zie ik niet met die kleine mobieltjes van tegenwoordig!!!

Als ik in de metro zit dat ik gratis getrakteerd wordt uit muziek uit vele werelddelen, het liefst met een vleugje rap erbij uit de nieuwste samsung telefoon. En dan te bedenken dat ik juist niet van die muziek houdt.

Tijdens een concert dat iemand voor je neus staat foto's te knippen met de nieuwste nokia, ja, leuk, ik kan via het schermpje meekijken, maar ik zie toch echt liever dat die armen eens omlaag gaan.

En dankzij de gsm hebben we ook nog als bonus van die te gekke ringtone reklames en andere hebbedingetjes.

Geef mij maar een ouderwetse telefoon met zo'n draaischijf, ook irritant, maar je draagt hem iig niet bij je op zak
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 26-06-2008 2:34:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden