In het Belgische Knokke-Heist is op 3 januari dokter Herman Le Compte overleden. De arts die beweerde 1.000 jaar oud te worden werd 78 en overleed aan een hartkwaal. Herman Le Compte specialiseerde zich in geriatrie en gerontologie, maar raakte bekend door heel wat televisieoptredens en imitaties op zijn karakteristieke persoonlijkheid.

Herman Le Compte

Le Compte had een eigen praktijk en schreef enkele boeken over ouder worden, waarvan "De toekomst van het ouder worden" de bekendste is. Herman Le Compte stond bekend als de vitaminedokter, omdat hij zijn patiënten probeerde te genezen door hen grote dosissen vitaminen toe te dienen. Hij was een grote voorstander van vitamine C en gebruikte het zelf ook, in de veronderstelling er praktisch het eeuwige leven mee te verkrijgen.

Le Compte was een dissident. Hij raakte in een conflict verwikkeld met de Orde der Geneesheren. Zijn uitspraak "Misschien word ik wel duizend jaar" was het begin van een strijd die eindigde met zijn levenslange schorsing. De dokter zorgde in Belgie voor veel vermaak en ook op zijn weblog liet hij zich zien. Onder dit blog ziet u een populaire imitatie op zijn persoon.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden