DARPA, de research afdeling van het Pentagon, heeft weer een nieuw speeltje ontwikkeld; de LANdroid.

Om het probleem van slechte communicatie in woonwijken op te lossen - de signalen worden namelijk door de omliggende gebouwen opgeslorpt - is een robot uitgevonden die volledige dekking garandeert.

De LANdroid is een verbazend stukje techniek. Het kan zich op eigen kracht verplaatsen. Bij beschadiging geeft het een signaal af waarop de andere robotten zich automatisch hergroeperen om de dekking te garanderen.

De productiekosten bedragen ca. $ 100,- per LANdroid. Zie hier het subsidie-verzoek van DARPA.

De LANdroids blijken gebruik te maken van het landelijk dekkende breedbandspectrum (UMTS), opgezet ten behoeve van internet en digitale TV.

Onderstaand treft u een beeldend overzicht aan van de mogelijkheden van de LANdroids.


Overzicht van zendbereikbaarheid in een stadsdeel.


Bij het uitvallen van een LANdroid


verplaatsen de anderen zich automatisch om het gat te dichten.


Met al deze nieuwe apparatuur is een speldenknop wereldwijd nog terug te vinden.Bron: Microsoft Clipart Gallery© 1995, courtesy of Microsoft Corporation

En dat alles voor onze veiligheid!Bron: Gordon Morrison, CADRE/EDECT, Gunter Annex, Alabama

Is dit misschien de reden dat onze steden vol komen te staan met UMTS- en andere masten?

stralingsarm: Of deze droids inderdaad gaten kunnen dichten, waag ik ook te betwijfelen.
Schrijver van het artikel vraag retorisch waarom hele steden vol masten geplaatst worden; ogenschijnlijk om iedereen mobiel te laten bellen, internetten, mailen en films downloaden. Wie echter het verhaal van de Verichip of de RFID volgt, weet wel beter.
Iedere vorm van moderne overheidscontrôle staat of valt met een hoogwaardige dekking van mobiel verkeer. Daarom worden die masten ons door de strot geduwd en ligt niemand wakker van 200.000 burgers met een stralings-allergie of 500.000 met vergelijkbare "vage" klachten.
Op 15-01-2008 13:56:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
He:

Hoewel ikzelf niet zo van de complot theorie-en ben, heb ik ook wel eens mijn momenten, waarop ik graag anoniem wil zijn. (zie de inperking van privacy door allerlei wetgeving wel als een reeël probleem).

Maar de oplossing om niet gevolgd te worden is veel simpeler dan een "mast" uitschakelen. Gewoon je mobieltje uit! En als je mobieltje alleen in een slaapstand kan, verwijder dan gewoon de batterij. Niemand die je kan volgen... (via je mobieljte)

Nog een paar jaar en je krijgt een traceerbare rijstkorrel ingespoten. Alles voor de veiligheid en iedereen moet veilig zijn.

:S
Op 16-01-2008 20:27:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cappuccino: half off-topic:

Ik werk voor een telecomprovider en ik kan met 100% zekerheis zeggen dat de masten die wij plaatsen niet door enig overheidsorgaan gecontroleerd dan wel geregisseerd worden. Sterker nog. Vanwege allerlei vage klachtenprocedures wordt ons door diezelfde overheid het werken vaak onmogelijk gemaakt. De masten die wij neerzetten zijn puur om ons eigen netwerk te verbeteren, niet om te registreren wie waar zit. Alhoewel we dat wel kunnen uiteraard

Anyway, ik vind het een hoop geneuzel om niets. DARPA wil een manier om communicatie te kunnen garanderen in geval van urban warfare of rampen. Niks mis mee. Gellof mij dat jij behoorlijk onthand zit als het stormt, of de duitsers vallen binnen, en je gsm doet het niet meer omdat er ergens een mast is omgeknald. Zeker in crisissituaties wil je bereik. Denk ik dan hoor. Ik heb niks tegen complottheoriën, maar je kan het ook overdrijven.

Nog een leuke tip trouwens:
Als je echt wil weten waar alle AP's en cells in je buurt zitten en je hebt een pocket pc of gsm met gps en wifi en een paar centen wil verdienen:

http://www.navizon.com/navizon_rewards.htm

inschrijven kan op:

http://my.navizon.com/Webapps/UserAdmin/register.aspx?referral_code=5D565959595F

Je kan op je account pagina precies zien waar alle AP's en cells in jouw buurt zitten. Dat zou je nog verbazen trouwens. In een ritje van een minuut of 10 (rotterdam ijsselmonde naar Winkelcentrum zuidplein) was de score 453 AP's en 31 cells. Kan je nagaan.
Op 21-01-2008 11:47:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden