Wat in alternatieve kringen al lang bekend was, wordt nu officieel toegegeven door een regulier onderzoek aan de universiteit van Virginia; magnetische velden genezen zwellingen.

Zie hieronder de inhoud van het krantenberichtje.

Onderzoekers van de universiteit van Virginia stellen dat het gebruik van een magnetisch veld, toegepast op een geïnfecteerde wond de zwelling kan doen verminderen.

Thomas Skalak, een professor in biomedische engineering stelt dat het aanbrengen van een locaal statisch magnetisch veld van gemiddelde sterkte resulteert in een significante reductie van de zwelling, mits het direct na het trauma wordt toegepast.

“Als een wond niet opzwelt, zal het sneller helen en zal de persoon in kwestie minder pijn ervaren en een betere mobiliteit behouden”

Deze bevindingen zijn gepubliceerd in het Amerikaanse blad voor fysiologie.

Het rapport suggereert dat magneten op dezelfde manier gebruikt kunnen worden als de bekende ijscompressen bij verstuikingen en blauwe plekken, maar met betere resultaten.

Met deze erkenning kan misschien met andere ogen gekeken worden naar het gebruik van deze methode in de alternatieve hoek. Het concept is al oud en werd onder meer reeds door de oude Grieken toegepast.

Voor wie meer wil lezen over de geneeskracht van magnetische velden volgen nu een aantal links; Fonteine.com geeft een mooi overzicht over de werking van magneettherapie. Zo ook deze pagina van gezondheid van binnenuit of De bemertherapie (met een link naar een prachtig filmpje van levend bloed op de site), Leef in balans en wat te denken van magneetveldtherapie met de lechter antenne.
Bloedvat voor behandeling                 Bloedvat na behandeling

Zoals u ziet wordt deze therapie dus niet alleen toegepast bij zwelling en verstuikingen, maar ook bij een heel scala aan ziektebeelden.

celtic: De biostabil is toch ook een genezende magneet?
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 17-01-2008 8:21:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ward Aal: Over waterstructuren:
http://www.lsbu.ac.uk/water/

Voorbeeld:
http://www.lsbu.ac.uk/water/images/equil3.gif

Ward
(bericht gewijzigd op 19-1-2008 23:23:25)
Op 19-01-2008 23:21:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden