Gezien het door microsoft op 27 december 2007 ingediende patent moeten de werknemers in kantoren en dergelijk eraan geloven.
Microsoft heeft namelijk een systeem ontwikkeld, het activiteiten monotoring system genoemd, dat de productiviteit van werknemers door middel van sensoren in de gaten houdt. Deze sensoren kunnen de hartslag, ademhaling, lichaamstemperatuur, gezichtsuitdrukkingen, bloeddruk alswel de hersenactiviteit en huidweerstand meten. Jazeker, huidweerstand wordt ook gebruikt bij een leugendetector.


Deze nieuwe uitvinding kan door bedrijven en overheden gebruikt worden om groepsactiviteiten te meten. 

Buiten dat het systeem de activiteiten van gebruikers kan meten, kan het ook vaststellen wanneer deze assistentie nodig hebben bij specifieke activiteiten. Het kan dan minstens één andere gebruiker identificeren om hulp te bieden. Deze hulp kan de vorm aannemen van het beantwoorden van vragen, assistentie verlenen aan de gebruiker om zijn/haar activiteiten af te ronden, of de activiteit overnemen.

Met andere woorden; als u uw taak niet (goed) doet zal het systeem er voor zorgen dat deze taak aan iemand anders wordt toegewezen.

Het systeem is gemaakt om een uniek soort assistentie te leveren terwijl de werknemers zwoegen aan diverse apparaten zoals een computer, laptop en/of mobiele telefoon.

Het houdt niet alleen uw fysieke prestaties op deze apparaten bij, maar houdt ook zaken als frustratie en stress in de gaten.
Het systeem zal kunnen registreren of u de stress en frustratie aankunt. Voor iedere werknemer zal een persoonlijk beeld kunnen worden vastgesteld, aangezien mensen qua fysieke structuur, mentale en emotionele reacties verschillend reageren op een zelfde situatie. Bij voorbeeld; een verhoogde hartslag bij het ontvangen van een brief van de belasting is voor de ene mens een indicatie voor stress, voor de ander kan het plezierige verwachting betreffen.

Verder wordt al deze persoonlijke informatie veilig opgeborgen voor toekomstig gebruik. Volgens Microsoft is dit een positieve zaak; het systeem kan data over onderlinge activiteiten tussen gebruikers  en/of apparaten ophoesten. Op deze manier kunnen zowel storingen in de systemen als de activiteiten zelf sneller geïdentificeerd worden, de werkproductie kan per werknemer vergeleken worden, en de gebruikers zelf kunnen onderling communiceren en informatie uitwisselen over hun ervaringen met een bepaald takkenpakket.

Het artikel getiteld "Microsoft wil biometrie aan productiesystemen koppelen", vat het kort samen en geeft aan dat gebruikers van het systeem op drie manieren door de software kunnen worden ondersteund. 

Allereerst kan de gebruiker zelf om hulp vragen. Bij de tweede, geautomatiseerde methode worden de activiteiten van de gebruiker geanalyseerd en biedt het systeem oplossingen aan, zo nodig in de vorm van ondersteuning door andere gebruikers of het internet. Bij het derde methode kan het systeem de gebruiker middels diens biometrie in de gaten houden.

Broh-Koh Lee: Tsjah,
je moet je slaafjes wel goed monitoren om de maximale prestaties er uit te persen.
Fruit dan?
Op 19-01-2008 17:07:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mbase: De huidige werknemer kan juist het beste functioneren als hij of zij (enige) zelfstandigheid ervaart in het uitvoeren van de verschillende werkzaamheden. Uit onderzoek is gebleken dat naarmate je minder mogelijkheden hebt om je eigen werk in te delen je meer stress ervaart. Dus hoe meer je in de gaten wordt gehouden om te bekijken of je niet in de stress schiet, des te meer stress dat juist op zich geeft. Zo'n systeem is wellicht alleen handig in uitzonderlijke gevallen bij mensen die aangeven dat ze hun werk niet aankunnen en op een dergelijke manier dat zichtbaar kunnen maken. Maar het gevaar van misbruik is zo groot dat dit systeem wat mij betreft direct naar de vuilnisbak mag verdwijnen.
Op 19-01-2008 23:28:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden