Terwijl de Russen in april 1945 bloedig hun weg vochten door Berlijn, brachten de nazi’s snel een lading goud en diamanten van Hitler naar een geheime locatie. Het was de bedoeling om hiermee de terreurgroep Wehrwolf te financieren. Tijdens de laatste uren van de strijd gaf Hitler's secretaris Martin Bormann een gecodeerd document met runentekens aan een aalmoezenier om het naar partijboekhouder Schwarz in München te brengen. Op het document zou de locatie staan beschreven van het goud en de diamanten. Schwarz was echter al door de geallieerden gearresteerd en Bormann overleefde de Russische aanval niet.

Authentiek document.

Ruim zestig jaar later kwam het document bij toeval in handen van onderzoeksjournalist Karl Hammer Kaatee. Het had zich al die tijd onopgemerkt in de nalatenschap van de aalmoezenier bevonden. Hammer Kaatee is er van overtuigd dat het authentiek is.

‘Ik heb er alle begrip voor dat sommige mensen twijfels hebben, maar mijn onderzoek toonde aan dat het papier, de typografie en de doorslag van de letters zonder meer geloofwaardig zijn. Bovendien komen de runentekens overeen met de stijl die Bormann zou gebruiken.’ Voor Hammer Kaatee restte alleen nog de vraag hoe de code in elkaar zat en of de buit nog terug te vinden zou zijn. Naar de huidige waarde van het goud en de diamanten kan men volgens Hammer Kaatee slechts gissen. Dat het om een gigantisch bedrag moet gaan staat voor hem vast. Hitler had de mooiste en beste diamanten in zijn bezit. Volgens zijn informatie stonden die bij zijn intimi bekend als ‘de tranen van de wolf’ en zijn op zich al een vermogen waard.

NIOD Gerard Aalders.

Dat de buit nog altijd ergens op ontdekking ligt te wachten is zeer waarschijnlijk volgens historicus Gerard Aalders van het NIOD die door Hammer Kaatee werd benaderd. Samen concludeerden zij dat er immers nog altijd schatten van de Nazi's worden gevonden, zoals de grote kunstbuit die in 2006 in Zwitserland werd opgespoord.

Beloning.

Een jaar lang beet Hammer Kaatee zich vast in de code en hoewel hij het grootste deel wist te ontcijferen, lukte het hem niet om de bergplaats te vinden. Speurend in Duitsland raakte hij er van overtuigd dat hij iets over het hoofd zag. De neerslag van deze zoektocht en de conclusies zijn vastgelegd in De tranen van de Wolf. Vanwege contractuele verplichtingen voor een nieuw boekproject dat in februari van start gaat ontbreekt hem de tijd om zijn zoektocht voort te zetten. Daarom looft hij nu een beloning uit om het laatste deel van het raadsel op te lossen en wordt er een beroep gedaan op de beste codekrakers in Nederland en daarbuiten. Om de speurders op weg te helpen heeft hij uitgeverij Elmar bereid gevonden om zijn dossier in boekvorm te publiceren. In 2006 wist een groep amateurs op initiatief van de violist Stefan Krah een code uit de Tweede Wereldoorlog te breken waar zelfs de beste cryptografen niet in slaagden. Ik hoop dat het zelfde ook mogelijk is met deze code, aldus Hammer Kaatee.

Voorwaarden.

Aan het uitkeren van de beloning worden door Hammer Kaatee een aantal voorwaarden gesteld waar in hun geheel aan moet worden voldaan. Er wordt alleen uitgekeerd wanneer het goud en de diamanten daadwerkelijk en tastbaar getoond worden. Karl Hammer Kaatee zal op geen enkel moment genoodzaakt zijn om zelf handelingen te verrichten of reizen te ondernemen tot het bezichtigen van het goud of de diamanten.

De echtheid van het goud en de diamanten dient door een onafhankelijke expert te worden bevestigd. Hammer Kaatee wil op geen enkele wijze betrokken zijn bij mogelijke (internationaal) criminele of moreel laakbare handelingen. Het verkrijgen van het goud en de diamanten dient derhalve hiermee in overeenstemming te zijn.

De uitleg van de gehele code van het document uit het dossier "de tranen van de wolf" moet rationeel en begrijpbaar zijn, zodat deze uitleg onderbouwt wat de feitelijke bergplaats van het goud en de diamanten is geweest en waar dus het goud en de diamanten nu zijn gevonden.

Karl Hammer Kaatee legt geen enkele claim op het gevonden goud of de diamanten. De vinder(s) van het goud en de diamanten gaan er evenwel mee akkoord dat hun verhaal over het ontcijferen van de code en het verkrijgen van het goud en de diamanten exclusief aan Karl Hammer Kaatee wordt meegedeeld en dat hij het exclusieve recht heeft om op basis van dit verhaal een vervolg te publiceren op zijn dossier "de tranen van de wolf".

Het document met de code is online te bekijken op www.detranenvandewolf.nl

mika2002: FF de metaaldetector uit het vet halen!
Op 07-01-2008 14:13:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
Guillotin:

Stop maar met zoeken die buit is al lang terecht.
http://tweakers.net/nieuws/42555/Journalist:-Media-Markt-opgebouwd-met-SS-geld.html
"ik ben toch niet gek?":p

Ergens ruikt dit naar een slinkse marketing truck.
uit de tekst kan ik opmaken dat Karl Hammer Kaatee de zogenoemde nazi code reeds 3 jaar in zijn bezit heeft en nu (quote: vanwege contractuele verplichtingen voor een nieuw boekproject dat in februari van start gaat ontbreekt hem de tijd om zijn zoektocht voort te zetten daarom looft hij etc etc wat is nou 3jr onderzoekswerk op eigen houtje....

Bah snel naar een ander onderwerp.


appels met peren vergelijken
Je kan de gecodeerde documenten zelf aanschouwen op hun website en lekker puzzelen.
Of er iets te halen valt valt nog te bezien.

Iedereen verrijkte zich met joodse tegoeden. Zo ook de NL staat.
Joodse overlevende zagen bij terugkomst in nederland dat joodse eigendommen in handen van de staat waren.

Om aanspraak te maken op de eigendommen moesten de overlevende exact kunnen aantonen dat de hoofdeigenaars idd dood waren, wanneer die waren gestorven en onder welke omstandigheden. Velen konden dat natuurlijk niet.
Op 08-01-2008 8:04:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cappuccino: Wie heeft er ergens nog 'Runen voor Dummies'in de kast staan? Ik ben de mijne kwijt.

Maar zonder gekheid: machtig interessant dit. Zelfs al blijkt het een wild goose chase te zijn, dan is het nog wel leuk om die codes te kraken. Helaas ben ik zelf niet zo'n krakert, anders had ik een poging gewaagd. Ik denk dat ik dat boekje toch maar eens ga lezen.
Op 08-01-2008 9:33:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot:
gert:

TOEVAL : de getypte code onderop het muziekblad 05016219
maar eens invoeren op Google earth ik vond dit wel een goede grap!
1o staat waarschijnlijk voor het huisnr dat is nl 1.
volgens mij is dit inderdaad een marketingstunt! of heb ik nu de 25.000 gewonnen :-).......
vond het puzzelen idd ook eerst wel interessant tot ik dit zag, toen begon ik echt te twijfelen!

De schat als appeltje voor de dorst?
Op 10-01-2008 17:37:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
The Raven: Helaas lees ik dit pas vandaag. Inmiddels heeft iemand e.e.a. al opgegraven natuurlijk. Zoniet, dan wil ik wel helpen met het inladen van de schat in mijn (vracht)auto. Graven mag je zelf doen!
(bericht gewijzigd op 12-11-2008 21:06:19)
Op 12-11-2008 21:05:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
As:

Als je echt codes wilt kraken; Gewoon eens in Windows systeem gaan zitten en dan de bestanden open bv in kladblok. Vooral nieuwe downloads die iedereen om de 2 maanden nodig heeft zoals abobereader.. erg intresant.

enlighten us, voordat ik een paar weken achter kladblok zit en nog niet weet wat ik moet zoeken
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 12-11-2008 22:15:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
oscar wild: hee jongens , wie heb nog de laatste cijfers die op het eind staan
bij humler collectie , ik bedoel de onderste cijfers
Op --0 18:23:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hubble: Klinkt als een telnr in Brugge van destijds.
Als u het huis heeft gevonden dan graag 50% van het tipgeld mijn richting op!
Dank u
Wie mooi is van binnen is ook mooi van buiten
Op --0 21:30:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
oscar wild: ik kan je wel alles verten , maar ga maar zelf halen , het ziet , bij schapenbach , tegen de grens van Zwitserland , en alles je die grote steen vind lees het achter zn voren , en sla de kruis met en hamer los , en zet hem op zn kop dan gaat en deur voor je open , en wat je ga zien op dat moment , mag je aan de rest van de wereld vertellen , maar ik heb de boom wel gevonden en met de twee gezichten , secondo , alles je die om draait, stat er op od noces , tot zo ver is genoeg ,
Op --0 15:56:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
oscar wild: wie en hinde wil hebben , vraag het maar , ik zet je op de goede pad .
z vraagt naar jullie allemaal
Op --0 0:18:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
oscar wild:

wie en hinde wil hebben , vraag het maar , ik zet je op de goede pad .
z vraagt naar jullie allemaal

Okay, doet u mij maar en hinde dan. Groetjes aan z.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op --0 14:37:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Steenslagen: Bert Vanslagmulders: "Bormann overleefde de Russische aanval niet."

Volgens de Argentijn Uki Goni, schrijver van 'The Real Odessa: How Peron Brought the Nazi War Criminals to Argentina' wist Bormann de Russische aanval wel degelijk te overleven, ontkwam hij via ODESSA (Organisation der ehemaligen SS-Angehörigen) naar Argentinië en werden zijn overblijfselen na zijn overlijden in de jaren zeventig naar Berlijn overgebracht, waar ze tijdens werkzaamheden in 1972 werden gevonden.

Dr. Joseph P. Farrell heeft het wel en wee van Nazi Duitsland diepgaand bestudeerd en er de afgelopen jaren uitgebreid over gepubliceerd in boeken als 'Reich Of The Black Sun: Nazi Secret Weapons & The Cold War Allied Legend', 'The SS Brotherhood of the Bell: Nasa's Nazis, JFK, And Majic-12', 'Nazi International: The Nazis' Postwar Plan to Control the Worlds of Science, Finance, Space, and Conflict', 'Roswell and the Reich', 'Secrets of the Unified Field: The Philadelphia Experiment, The Nazi Bell, and the Discarded Theory'.

Ook Farrell komt tot de conclusie dat Bormann de oorlog overleefde, naar Argentinië wist te ontkomen en van 1945 tot circa 1970 leiding gaf aan diverse Nazi-activiteiten, met name op wetenschappelijk gebied.

Luister bv naar dit interview van 25 november met Farrell, vanaf ca 3:30, met ook aandacht voor onze nazi prins Bernhard en de Bilderbergconferenties. Vanaf ca 6:20 Farrell over Martin Bormann.IG Farben agent Bernhard speelde ook een rol in het na de oorlog met de KLM helpen ontsnappen van SS'ers naar Argentinië, zoals Goni heeft aangetoond.

Op --0 18:19:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
oscar wild: het is wel leuke film , maar het is hier in Duitsland , en word nog steeds bewaakt , gij zul nooit slapen of eten , gij zal alles bewaken van af het water kant , en geen levende wijzen zal er bij er zijn . ik hoop dat je snap waar we over hebben hier ,
laat me weten alles je wat meer wil weten
Op --0 19:04:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
oscar wild: wel wakker blijven

advies , alles je de plaats heb gevonden , voor dat je de brug over steek zeg
Zeg´´ Ik zoek mijn toevlucht bij de heer van de dageraad .
Tegen het kwade die hij heeft geschapen .
En tegen het kwade van duisternis wanneer deze zich verspreid .
En tegen het kwade van degenen die vast banden door boze inblazingen willen ontbinden .
En van het kwade van de benijder wanneer deze benijder .

Op --0 21:24:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
oscar wild:
...
En van het kwade van de benijder wanneer deze benijder .


Ik begrijp er niet veel van. Is dit Nederlands?

En ik las bijna "besnijder" ipv benijder, wat het geheel een wintergruwelkantje gaf .
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op --0 0:37:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
oscar wild: weet je , jullie denken dat het grapje is , nou ik kan jullie allemaal vertellen , Hammer Kaatee weet pressies wat hij doet , en het is niet alleen zijn idee , hij heb hulp gehad van de kerk , een of andere pastoor hij weet pressies wat dit is , hij was ook en tijdje de weg kwijt
hij moest gezegen worden met behulp van zijn pastoor , voor de tweede keer is hij goed gekomen , jongens laat me weten alles je problemen heb gekregen van wegen die code , het is niet alleen code , het ziet heel veel meer achter , en niemand zal het kunnen hallen , ik kan jullie allemaal vertellen waar het is , maar het is en kwade ´

Bij de hemel met zijn huizen
En bij de belofte dag
En bij de getuigen en bij hetgeen waarover -
getuigenis aflegt
vervloekt zijn degenen die groeven maakten
Op --0 13:46:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
oscar wild: wie het lef heb om de schat te hallen
ik kan je echt de weg wezen , en ik kreeg de half
dit is echt geen grap , wij praten over heel veel geld
stuur en email naar
denstisvol@gmail.com
ik hoor het nog van jullie
Gr oscar
Op --0 13:26:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
oscar wild:

wie het lef heb om de schat te hallen
ik kan je echt de weg wezen , en ik kreeg de half
dit is echt geen grap , wij praten over heel veel geld
stuur en email naar
denstisvol@gmail.com
ik hoor het nog van jullie
Gr oscar

Beste Oscar Wild,

Je komt niet zo betrouwbaar over door je verwarde taalgebruik.
Ben je Nederlands of Duitstalig van huis uit?

En als "je de weg kunt wijzen" naar de schat, waarom post je dat hier dan niet op het net, maar gedraag je jezelf zo geheimzinnig?
(bericht gewijzigd op 31-12-2010 21:31:18)
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op --0 14:26:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
The Doctor: Waar vind ik dit bestand met codes?
Going down like the Titanic!
Op --0 15:54:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
The Doctor:

Waar vind ik dit bestand met codes?


Misschien heb je hier iets aan bij het ontcijferen.
http://www.kennislink.nl/publicaties/computernetwerk-breekt-nazi-code
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 01-01-2011 13:02:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ziggit: Haha, volkomen KaaTee met peren . Ik kraak een code, vind daardoor een schat van ettelijke miljoenen en ga nog effe achter die lullige 25k aan.
Ik ga weer met een heerlijke glimlach naar bed.
Op 01-01-2011 23:47:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
ziggit:

Haha, volkomen KaaTee met peren . Ik kraak een code, vind daardoor een schat van ettelijke miljoenen en ga nog effe achter die lullige 25k aan.
Ik ga weer met een heerlijke glimlach naar bed.

Bedoelde je mij, schat?
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 01-01-2011 23:59:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ziggit:
Op --0 23:10:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden