Een wetenschappelijke ontcijfering van de runensteen, die gevonden werd in Visoko, is er tot op heden nog niet. Prof. Paulo Stekel hield het voor 'hoogstwaarschijnlijke runen', maar kon tot nu toe met geen vertaling op de proppen komen. Daarvoor heeft hij meer van deze vondsten nodig.

Bij deze bedanken wij de inzender van de gegevens die hieronder volgen. Elk doet er het zijne mee. De persoon in kwestie brengt een andere benadering voor het ontcijferen van de steen naar voor. Volgens die gegevens moeten we naar een verborgen boodschap zoeken, waarbij wij de runentekens moeten laten voor wat ze zijn.

Voor we het geheim van de steen kunnen ontsluieren halen we er alle ingekleurde lijnen af. Bovendien moeten we hem in een andere positie bekijken.

Zo. We kunnen er aan beginnen. Het moet nu mogelijk zijn om de heuvels van Visoko te herkennen. We kleuren ze even voor u in en verdelen het in drie delen.

Kijk nu even heel goed naar het midden van de steen, naar het gedeelte dat aangeduid is als deel I. De gele lijn stemt overeen met de Piramide van de Zon, de korte rode lijn met de Piramide van de Liefde en de blauwe lijn is de Tempel van de Aarde.

Hetzelfde beeld zie je nu ook op een foto van Google Maps.

Iemand zou dus lang geleden een soort 'plattegrond' gemaakt hebben van de heuvels van Visoko.

Als we Deel II bekijken dan moeten we weer de Piramide van de Zon en Piramide van de Liefde kunnen onderscheiden. Onderstaande foto zal je daar bij helpen.

De rode lijn is weer de Piramide van de Liefde, de gele - hoeft het nog gezegd? - de Piramide van de Zon. Was deze tekening op de steen misschien een bouwplan voor de piramiden?

We helpen u ook even op weg met deel III. We zien er enkel de Piramide van de Liefde met 'iets' (paarse kleur) bijgetekend. Dit 'iets' was ook al op te merken op deel I. Een ingang misschien? Verder onderzoek in het komende seizoen zal misschien uitsluitsel brengen.

Kijk maar naar deze foto.

Merkt u het niet? We helpen u graag verder.

Nu nog de achterkant van de steen. Daar staat ook een interessante tekening op. We laten u eerst zelf even observeren.

Voor diegenen die het niet opmerkten kleuren we de steen even in.

Asjemenou. Vijf piramiden? Met een toegangsweg? Vergelijk en oordeel zelf maar op deze thermische foto.

Bent u het eens met de inzender van dit stuk, of misschien niet, u heeft een nieuw stuk in de puzzel. Misschien zet het ook anderen aan om een gastartikel/-blog in te sturen.

Radiation: Rechts staat duidelijk SKE.
Deze steen is mogelijk een ontwerp van http://www.ske.nl/ :-)
Langs de andere kant heeft het verhaal toch 'iets'. Vergezocht of niet: er is wel degelijk een boodschap achtergelaten op de steen.
Blijft de vraag (zoals altijd): wat, wie, wanneer...

(bericht gewijzigd op 25-1-2008 7:37:32)
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 25-01-2008 7:33:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation:
Dennis:

Ik heb voor de grap een van de foto's gekopierd en eens lijnen getrokken.Wonderbaarlijk wat eruit komt. zie deze link. Zat me af te vragen of ze dit al hadden geprobeerd.

Zeer leuk Dennis! Misschien moet GW deze foto (met uw toestemming natuurlijk) maar eens opsturen naar de anonieme inzender van dit artikel. Kan alleen maar bevorderend zijn voor verdere informatie/communicatie
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 02-02-2008 8:33:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Kwam dit tegen op Xerson:

http://www.xerson.nl/wetenschap/wetenschappers-treffen-wereldwijd-dezelfde-petroglyfen-aan.html

Lijkt wel erg op het schrift dat op deze steen ook gevonden is.

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 22-04-2008 7:57:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden